Isnin, 18 Disember 2017

ayu kembali menulis

rindu hehehe...untuk kembali menulis kembali untuk menceriakan blog ayuinsyirah yang sudah lama menyepi.. hehe.. ayu jelajah kat dalam blog sendiri petang tadi hehehe... ayu nak sharekan beberapa  kata-kata semangat yang rakan-rakan blogger beri kepada ayu melalui satu segmen yang ayu buat tahun lepas... jommm sama-sama ayu kongsikan dengan kawan-kawan semua...

1. " Ayu... Hidup itu sulit jika kita menyulitkannya. Baik, buruk, sedih, bahagianya hidup tergantung dari kita sendiri mau dibuat apa hidup ini.
Mengalirlah seperti air... Yakin dan percayalahg air itu akan menuju ke samudera kebahagian "
dari blogger https://bimbinganbelajar29.blogspot.my/

2. Hai sis Ayu.. Setiap manusia yang dicipta-Nya mempunyai kelebihan tersendiri.. Jadi jangan mudah gentar untuk menapak maju ke hadapan.. Walaupun banyak dugaan dan ujian yang menunngu di hadapan, Sis Ayu mesti tetap melangkah tanpa mudah menoleh ke belakang.. Jangan ingat benda2 yang lepas.. Past is past but future nobody will know unless u be a brave person and positive side person.. (ntah betol ke tidak english kita ni)
Sis kena kuat semangat tau.. bukan hanya untuk sis tapi untuk family sis jugak.. Kalau kita sendiri dah terumbang ambing, macam mana dengan keluarga kita?? Sis mesti jadi orang yang sentiasa berfikiran positif supaya apa jua yang akak lakukan akan dipermudahkan-Nya.. In Shaa Allah, hanya cebisan kata2 semangat..
FIGHTING DEAR SIS AYU!!!!

3. Ujian itu singkat , Nikmat itu banyak .jangan mudah putus asa. Allah kan ada :)
 
4.  " Jangan jadikan ketakutan itu sebagai benteng pemisah kepada kekuatan & semangat kita. Yang penting sentiasa berdoa kepada Allah s.w.t, memohon agar sentiasa di kurniakan kekuatan & di permudahkan segala urusan kita... Amin " 
5. Semoga diberikan kesabaran dalam menghadapi apa jua dugaan hidup.... dari blogger http://www.mohdnoorshawals.com/

6. JADIKAN PENGAJARAN SEBAGAI SATU PERMULAAN UNTUK TERUSKAN HIDUP 
DAN 
BERUSAHA UNTUK PERBAIKI DIRI SENDIRI DEMI KEBAIKAN DIRI SENDIRI 

7. “To establish true self-esteem we must concentrate on our successes and forget about the failures and the negatives in our lives.”
– Denis Waitley
 
terima kasih kawan-kawan ... 
 

1 ulasan: