Jumaat, 30 September 2016

segmen: bloglist ayuinsyirah tahun 2016


malam ni ayu buat segmen .. ayu kasi masa lama sikit iaitu sebulan..hehe...

syarat-syaratnyer :

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. macam biasa... letakkan banner diatas yer...hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
3. buat tajuk " segmen: bloglist ayuinsyirah tahun 2016 "
4. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...

tamat pada sebulan dari sekarang iaitu 30 september 2016

...... klik SENARAI PESERTA SEGMEN untuk sama2 blogwalking dengan ayu....

Khamis, 29 September 2016

personaliti bulan kelahiran -MEI

# kekerasan hati & degil
# kuat semangat & bermotivasi tinggi
# pemikiran yg tajam
# mudah marah apabila tidak dikawal
# pandai menarik hati org lain & menarik perhatian
# perasaan yg amat mendalam
# cantik dr segi mental & fizikal
# tidak perlu dimotivasikan
# tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh org lain
# mudah dipujuk
# bersikap sistematik (otak kiri)
# suka berangan
# kuat daya firasat memahami apa yg terlintas di hati org lain tanpa diberitahu
# bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit
# daya khayalan yg tinggi
# permikiran yg tajam
# pandai berdebat
# fizikal yg baik
# kelemahan sistem pernafasan
# suka sastera,seni & muzik serta melancong
# tidak berapa suka duduk dirumah
# tidak boleh duduk diam
# tidak punya ramai anak
# rajin dan bersemangat tinggi
# agak boros

personaliti jenis darah A

 

Mereka yang memiliki darah kumpulan A lazimnya merupakan individu yang tegas. Mereka lebih bersifat konservatif, bertanggungjawab dan sering menepati masa. Merekalah idola di kalangan rakan-rakan. Kerja rumah dan tugasan sentiasa siap pada waktunya. Paling berjimat-cermat dengan wang – sanggup tawar-menawar sehabisnya ketika membeli-belah. Setiap sen adalah saat dihargai. Tetapi sikap berhemah inilah yang menjadikan mereka lebih berjaya dan paling kukuh kewangannya berbanding mereka daripada kumpulan darah yang lain. Ramai pemilik darah kumpulan A kini berjaya sebagai ahli perniagaan, pakar ekonomi dan saintis.

Mereka mudah mesra dengan individu daripada kumpulan darah yang sama. Mereka juga lebih selesa bergaul dengan individu daripada kumpulan darah AB dan O. Mungkin kerana sifat mereka yang lebih konservatif dan berhati-hati, maka mereka lebih tertarik kepada sifat rasional dan sistematik yang dimiliki individu daripada kumpulan AB. Mereka juga lebih menghargai sifat kepimpinan yang ada pada individu kumpulan O, terutamanya yang dapat membimbing hidup mereka supaya lebih teratur dan sempurna.  

Rabu, 28 September 2016

cikgu ayu mengajar prasekolah

 

 

satu pengalaman yang pastinya indah dan terus indah... hehehe... apabila ayu ditugaskan untuk menggantikan guru prasekolah yang cuti bersalin.. hehehe.. satu cabaran yang perlu dilalui dengan sangat2 positif dan ceria..

semoga allah permudahkan semuanya... sangat2 gembira hari2 bersama2 mereka yang sungguh putih hatinya... anak2 syurga ayu... 

kawan2 doakan ayu ye...

misi alexa ayuinsyirah 13

syukur alhamdulilah... sabtu lepas buat entry misi alexa ayuinsyirah 12 rating blog ayu dalam 5 juta lebih... sekarangggg....sekaranggg... ish... kawan2 tengok sendiri je lah heheh kat bawah ni..kat gambar ni... hehehe.. de penurunan angka sebanyak 2 juta dannnnn... alhamdulilah blog ayu dah de dalam rating blog di malaysia... yessss....

kene banyakkan usaha lagiii... kene buat entry banyak2.. kene join segmen macam2..hehehe.. dan nanti ayu nak buat segmen lagiii dan lagiii...hehe


Sabtu, 24 September 2016

ayu komen ayu bertuah... blog direview..

hehehe... bersemangat ni nak cite.. hehe.. sebab ayu menang satu segmen ni..

link segmen yang ayu join .. http://www.ayuinsyirah.my/2016/09/segmen-hang-komen-hang-bertuah.html

link keputusan pemenang ... http://mekzumbie.blogspot.my/2016/09/10-pemenang-segmen-hang-komen-hang.html

so blog kesayangan ayu direview.. ayu suka sangat tau bila blog ayu direview sebab ayu dpt baca setiap pandangan blogger yang mereview blog ayu... masing2 memberi pandangan yang berbeza dan membina.. free nanti baca yer kawan2 ..

jom kita g ke entry review blog ayu ni... kita baca sama2... terima kasih tak terhingga kepada pemilik segmen hang komen hang bertuah...

link blog ayu direview.... http://mekzumbie.blogspot.my/2016/09/review-pemenang-segmen-ayuinsyirahmy.html

ayu copy sikit ayat pemilik blog yang ayu tertarik sangat... hehe..

Sesuai dengan nama blog ayuinsyirah.com, tema blog dia ni berbunga-bunga, dan mungkin ada yang fikir dia ni ladies. Jangan tertipu dengan bunga-bunga si dia itu. Disebalik bunga-bunga itu sebenarnya pemilik blog ini ialah wanita yang tegas dan aku rasa mesti mempunyai pendirian tetap dan tahu apa yang dia mahukan dalam hidup especially dalam blog dia. Hehehe

terima kasih mekzumbie ... sudi review blog ayu... hehhe.. jom ramai2 kita ke blog dia.. ramai2 kita jadi follower blog dia.. hehehe...

ni link blog dia .... http://mekzumbie.blogspot.my/


misi alexa ayuinsyirah 12

setelah seminggu ayu buat entry misi alexa ayuinsyirah 11.... maka inilah hasilnya.... berkurangan 1 juta... berbanding seminggu lepas... alhamdulilah... hope berkurang dan terus berkurang... hilangkan la juta juta tu...hehehe...

caranya... ayu kene kerah diri untuk kerap menulis..mengupdate.. hehe..

tgkkk... dari 6 juta... dah turun ke 5 juta...


Isnin, 19 September 2016

salam cinta cikgu ayu

hahahaaaa... gelak kejap... tajuk tuuu woww... hehhe.. itu semua disebabkan ayu teruja sangat tengok telemovie SALAM CINTA USTAZAH HUSNA... lakonan jihan muse..

Hasil carian imej untuk salam cinta ustazah husna 

sangat2 menjiwai perasaan dan naluri seorang guru... mereka berlakon kat pulau tioman.. cantik tempatnya.. kalaulah ayu dapat mengajar disana... hehehe... mesti best kan.. banyak pengajaran dari cerita ini... 

Ahad, 18 September 2016

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com


3D GOLD STEMCELL SERUM MY BEAUTY HERBS

Adakah anda ingin kulit wajah bebas tanpa jeragat, parut dan pori-pori terbuka? Adakah anda inginkan kedut di muka hilang sedikit demi sedikit dan anda inginkan semua masalah kulit muka hilang dengan hanya satu rawatan yang tidak melibatkan kos yang mahal?

3D Gold Stemcell Serum akan menjadi jawapan atau solusi untuk permasalahan anda. PARUT JERAWAT, JERAGAT yang mula berkampung di muka dan yang sudah berkerak, KEDUT di muka yang menjadi teman apabila usia semakin bertambah adalah penyebab hilang keyakinan diri untuk bersosial.

Jangan biarkan masalah ini menghantui anda setelah sekian lama anda berada di dalam dilema dan malu bertemu janji. Kini My Beauty Herbs mengembalikan kejelitaan anda tanpa perlu melakukan laser dan kos-kos perubatan yang mahal. Beralihlah kepada 3D Gold StemCell Serum yang bakal mengubah kulit muka anda dari biasa menjadi luar biasa…Sangat hebat dengan hanya calit-calit merecik... Wow...


"Penyanyi/Pengacara Feeya Iskandar antara pengguna setia 3D GOLD STEMCELL SERUM. Beliau berjaya kekalkan kulit gebu semasa mengamalkan 3D GOLD STEMCELL SERUM dengan sapuan treatment cream di waktu malam."


Produk buatan MALAYSIA yang diformulasikan di FRANCE dan lulus KKM (NO KKM : NOT160106092K). Dapatkan KULIT KEKAL MUDA ANGGUN hanya dalam 30 HARI. Kesan penggunaan seawal 10 hari! Dapatkan kulit idaman anda hari ini. Dengan hanya sekotak, mesti ada perubahan ketara dan kulit lebih merecik flawless dan muda jelita. Nak lagi best pakai secara konsisten selama boleh. Memang TERBUKTI BERKESAN! Bahan SEMULAJADI!

3D GOLD Stem Cell Serum mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal dan formula yang terkini seperti Pure Argania Stemcell, Hydrolyzed Wheat Protein, Lepitium Sativum Sprouts Extract & Dermacom. Kelebihan yang ada pada 3D Gold StemCell Serum menjadikan kulit anda terus kekal muda anggun selamanya, seperti Feeya Iskandar duta My Beauty Herbs. Formula Hebat ini mampu memberi kesan “Instant Lifting” pertama kali ketika memakainya. Rangsangan tegang akan dapat dirasai secara lembut.

3D GOLD STEMCELL SERUM bagus dan berkesan untuk :
  1. Hilangkan parut hitam
  2. Hilangkan dan cegah jeragat
  3. Mencegah luka jerawat
  4. Menutupi liang pori
  5. Memperbaiki struktur kulit dan tona sekata
  6. Lembapkan kulit
  7. Menganjalkan kulit
  8. Mengawal minyak pada wajah
  9. Mencerahkan kulit
  10. Menegangkan kerutan dimata
  11. Pudarkan gelap bawah mata
  12. Melindungi kulit dari sinaran UV
  13. Mengalakkan penghasilan kolagen
  14. Mengurangkan hingga 50% garis halus dan kedutan muka dengan pemakaian konsisten
Cara Penggunaan My Beauty Herbs, 3D GOLD STEMCELL SERUM :
  1. Sila tekan 1 ATAU 2 kali dan ratakan serum ke wajah, bawah mata, leher dan mata sebelum tidur dan waktu pagi selepas mencuci muka. Pakai 2 kali sehari untuk kesan maksimum bagi jangka masa panjang.
  2. Pastikan anda membersihkan wajah sebelum menggunakan SERUM
  3. Krim rawatan dipakai pada waktu malam selepas mencuci muka. Jangan dicampurkan dengan produk lain.
  4. Minum minima 8 GELAS air kosong sehari

Harga
RM150 Semenanjung RM159 Sabah/Sarawak $65 Brunei $65 Singapore. Dapatkan harga promosi RM120 sekarang dengan treatment cream percuma bernilai rm69.90.

Video Eksklusif Feeya Iskandar


Soalan yang kerap ditanya :
  1. Adakah 3D Gold Stemcell Serum ini berkesan ke? InsyaAllah berkesan, kerana dah lebih 1002 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus sebelum dilancarkan.
  2. Kenapa ramai yang order 3D Gold Stemcell Serum ini? Kesan dapat dilihat seawal 10 hari, 100% diperbuat dari bahan semulajadi, tiada kesan sampingan yang menjejaskan kesihatan, 100% lulus KKM, harga yang berpatutan dengan kualiti terbaik, mempunyai kandungan pure stemcell yang sangat tinggi, tiada pantang larang semasa pemakaian, sesuai untuk golongan lelaki dan perempuan, tahan lama dan untuk sebulan, terbukti secara klinikal, tiada bahan kimia, kualiti bertaraf antarabangsa, majoriti pengguna berpuas hati.
  3. 3D Gold Stemcell Serum ni boleh tahan berapa lama? 3D Gold Stemcell Serum 20ml boleh tahan selama sebulan.
  4. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, kerana ada kandungan Lepitium Sativum Sprout Extract, Pure argania stemcell,Hydrolyzed Wheat Protein, Lepituim Sativum Sprouts Extract & Dermacom yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau pori-pori besar. Jangan lupa sapu treatment krim di waktu malam.
  5. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh, tiada masalah.
  6. Ada kesan-kesan sampingan tak? Tiada kesan sampingan. 3D Gold Stemcell Serum, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit.
  7. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  8. Bagaimana nak dapatkan 3D Gold Stemcell Serum? Dapatkan dari kami My Beauty Herbs Hq +6011 28090446 atau beli online di website www.mybeautyherbs.com.my



Sila jawab soalan-soalan berikut :
  1. Siapakah pengguna yang akan mencuba? (sendiri/suami/isteri/lain-lain : SAYA SENDIRI
  2. Kondisi Kulit Pengguna Sekarang (berjerawat/pigmentasi/jeragat/kulit tidak sekata/ berminyak/lain-lain : BERJERAWAT, KULIT TIDAK SEKATA DAN BERMINYAK
  3. Saya patut dipilih oleh My Beauty Herbs dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review 3D Gold StemCell Serum berdasarkan pengalaman pengguna kerana SAYA PERLU BERKONGSI DENGAN RAKAN-RAKAN BLOGGER DI LUAR SANA AKAN MANFAAT PRODUK DARI MY BEAUTY HERBS INI.

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 16 hingga 25 September 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama My Beauty Herbs dalam mencari 40 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

SEGMEN EXCHANGE BLOGLIST BLOG TIPS BLOGGER !

SEGMEN EXCHANGE BLOGLIST BLOG TIPS BLOGGER ! || Segmen pertama yang di anjurkan oleh blog tips blogger ini adalah bertujuan untuk menambah kenalan dan juga mengeratkan hubungan antara blogger-blogger yang wujud di malaysia . Selain itu, memberi peluang kepada blogger untuk berkenalan dengan Blog Tips Blogger secara Khusus dan mengetahui fungsi blog tips blogger ini .




SEGMEN EXCHANGE BLOGLIST BLOG TIPS BLOGGER !

Syarat-Syaratnya adalah

1. Follow blog Tips Blogger dan Google+ Account .
2. Buat Entri Bertajuk " SEGMEN EXCHANGE BLOGLIST BLOG TIPS BLOGGER #1 "
3. Copy Coding di bawah dan pastekan di ruangan Html entri anda .
4. Publish entri dan tinggalkan link entri anda di ruangan komen di entri ini .
5. Masukkan link blog Tips Blogger kedalam bloglist anda .
6. Share entri anda di media sosial anda . gunakan hashtag #segmentipsblogger ( 1 post je)
7. Selesai .

Hadiah-hadiah yang di tawarkan !

Semua blog yang menyertai segmen ini akan di letakkan di dalam entri bloglist blog Tips Blogger. Rata-rata pengunjung blog tips blogger adalah dari kalangan blogger, jadi kebarangkalian mereka terjah ke blog anda untuk blogwalking juga tinggi.

**pastikan anda tidak remove bloglist selepas segmen ini berakhir .

Segmen akan berlangsung selama 1 hari setengah sahaja ! Siapa cepat dia dapat !

17 September 2016 sehingga 18 september 2016 ( 11.59 malam ) .

Selamat mencuba !

Sekian .

Jumaat, 16 September 2016

Giveaway Tunai By Ahmadhasif.my

https://www.ahmadhasif.my/2016/09/giveaway-tunai-by-ahmadhasifmy.html#.V9tQkTVUbMw 

klik banner yer kalau kawan2 nak join..

Khamis, 15 September 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

http://www.elihjapahar.com/2016/08/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html 

jom sama2 kita join...klik banner ye

Giveaway penghargaan rm100 by kennymerligal

giveaway penghargaan rm100 anjuran kennymerligal

Giveaway penghargaan cash rm100 by kennymerligal | mencari 5 orang pemenang bertuah bagi merebut hadiah wang tunai sebanyak rm20 untuk setiap seorang. Giveaway ini akan bermula pada 1 September 2016 dan berakhir pada 30 September 2016.

Cara untuk menyertai:

  1. Buat satu entry blog bertajuk "Giveaway penghargaan rm100 by kennymerligal".
  2. Copy dan paste banner diatas ke dalam blog post anda atau gunakan kod yang telah disediakan dalam ruangan textarea dibawah.
  3. Backlinkkan entry ke sini.
  4. Tinggalkan link entry anda di ruangan komen artikel giveaway sahaja.

Syarat syarat :

  1. Blogger Malaysia.
  2. Follow blog kennymerligal
  3. Follow instagram
  4. Follow twitter
  5. Like facebook page
(* syarat yang kedua adalah wajib manakala yang selebihnya terpulang kepada anda )

Hadiah :

  1. Wang tunai RM20 x 5 orang pemenang bertuah.
Pemenang akan dipilih secara rawak oleh admin dan keputusan akan diumumkan selepas tamat giveaway. Semoga penganjuran giveaway ini dapat merapatkan lagi tali persahabatan di kalangan rakan rakan blogger.

Giveaway Mangkuk Tingkat by El Darwena

http://arwendanish.blogspot.my/2016/09/giveaway-mangkuk-tingkat-by-el-darwena.html 

jom join giveaway ni.. klik banner yer..
 

Pencarian Bloglist AisyaAzman Sept & Oct 2016


Pesanan Penaja!

Tiada syarat yang susah untuk bloglist kali ini. Cuma
  1. Buat entry bertajuk Pencarian Bloglist AisyaAzman Sept & Oct 2016
  2. Copy coding yang disediakan di bawah & pastekan di ruangan entry sebagai HTML
  3. Pastikan banner ini di link kembali kepada entry asal iaitu entri di blog aku. Sekiranya tidak, entry kalian di anggap tidak valid.
  4. Publish dan tinggalkan link entry kalian di ruangan komen di bawah
  5. Tarikh tutup adalah adalah 18 October 2016 jam 12.00am.

misi mencari timba

hahahahahaa.... tajok entry macam ade tak kena je kan... hahahaa... ape itu timba??? kekeke kalu ikot ayu la kan... timba tu macam gayong la kan...yg selalu dapat kat dalam bilik mandi... kalu g kat kedai rm2.12 mesti ade tu bermacam2 warna... ayu suka beli ade pelbagai bentuk design dan warna.. hehehe...

kalu dulu kala timba ni bersahabat baik dengan perigi... haaa... ade kaitan kan sikit2 dengan jodoh.. hehe.. rasanya zaman sekarang tak salah kan untuk pegang peribahasa itu... hehehe.. cuba kawan2 komen sikit...

bagi ayu... jom kita jadi baik...perbaiki diri menjadi baik insyallah jodoh kita pun sama sedang berusaha menjadi baik... positif selalu yer...

misi alexa ayuinsyirah 11

menangis lalalalalalala...bila memberanikan diri buka web alexa ....wowowowow... rasa nak tekop muka ngan bantal...pastu ngintai plan2 nombor ranking blog ayu kat web tu... hahaha... sekali berjutaaaaa wooooo...berdebar2 dadakuu..



jika dibandingkan dengan enrty misi alexa ayuinsyirah 10 awal tahooon lepas maka bezanya adalah semakin membesar dengan penooh sihat... korang nak tahu berapa bezanya??? hahaha bukan sikit2 tau.. ni dh terlaluu bnyk.. 4 jutaaaaa korang rasa????... hoho..rasa sayang sayang heeeeiiii....

jadinye... ayu kena membuat satu kerahan tenaga kepada diri ayu sendiri... hahaha... untuk kembali mengaktifkan blog ayuinsyirah ni...hahaha... setiap hari mesti ade enrty dan bnyk2 wat segmen kekeke... time cuti sekolah yg masih ade saki baki ni sooo...sedia lahhhh...mengerah idea...hohohoo...

nantikan yer... entry2 macam2 dari ayu...hehehe...bye..

Rabu, 14 September 2016

SEGMEN: BLOGLIST 3 BULAN BERSAMA ELSA

jom join segmen dibawah... klik banner ye

http://elsaalicious.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-3-bulan-bersama-elsa.html

Sabtu, 10 September 2016

Diet Berkesan Yang Pantas Dalam Tempoh 7 Hari Sahaja

Diet ini adalah untuk anda yang ingin menghilangkan berat badan dalam waktu singkat. Diet ini diberikan oleh salah sebuah hospital di Maryland, USA, untuk para pesakit jantung yang perlu menurunkan berat badan dengan cepat sebelum dibedah. Program 7 hari ini digunakan sekerap mungkin sesuai keperluan. Jika diamalkan secara tepat dan dijalankan secara penuh, program ini akan membersihkan sistem metabolisme yang akan membantu ketahanan tubuh dan memberikan tubuh yang segar yang sebelumnya tidak dirasakan.


Hanya dalam jangka waktu beberapa hari, anda akan merasakan tubuh anda akan menjadi lebih ringan sekurang-kurangnya 10 pounds (+/- 4 kg) dan bahkan mungkin hingga 17 pound (7.5 kg) serta memiliki lebih tenaga. Teruskan program ini selama anda inginkan dan rasakan perbezaannya.


Program ini adalah diet pembakaran lemak dan rahsianya adalah bahawa anda akan membakar kalori lebih banyak daripada kalori yang anda ambil. Ini akan membersihkan sistem pengolahan dalam tubuh dan memberikan kesegaran.


Disebabkan perbezaan sistem pencernaan masing-masing, program ini akan memberikan efek yang berbeza-beza bagi setiap orang. Sesudah 3 hari menjalani program, maka anda akan merasakan kesegaran dan memiliki energi lebih besar dari sebelum anda mengikuti program ini, dengan syarat - *JANGAN SEKALI-KALI MELANGGAR PANTANG-LARANG!*


Setelah beberapa hari mengikuti program ini, anda akan merasakan perubahan yang ketara terhadap perut anda. Walaupun anda masih boleh minum kopi hitam tanpa pemanis atau gula, anda pasti merasakan bahawa setelah 3 hari mengikuti program ini, keperluan anda terhadap kafein, tiada lagi.


*SAMA SEKALI TIDAK BOLEH DIAMBIL SEPANJANG PROGRAM*


1. ROTI / NASI


2. MINUMAN BERALKOHOL


3. MINUMAN BERGAS (COKE, SPRITE, GREEN SAND, AIR SODA, dll)


4. MINUMAN DIET (DIET COKE, dll)


5. MAKANAN YANG BERGORENG


6. GARAM DAN BAHAN PERASA


*YANG BOLEH DIAMBIL*


1. AIR PUTIH


2. KOPI HITAM TANPA PEMANIS/GULA


3. TEH TANPA PEMANIS/GULA


4. CRANBERRY JUICE


5. SUSU RENDAH KALORI - HANYA PADA HARI YANG DITETAPKAN SAJA


Sup pembakar lemak ini dapat diambil setiap saat ketika merasa lapar - makanlah sebanyak yang diinginkan dan sesering yang anda mahu, kerana sup ini tidak akan menambah kalori dalam tubuh sama sekali. Makanlah sebanyak yang anda inginkan.


*Semakin banyak sup yang anda makan, semakin besar lemak anda yang terbakar*.


Anda juga dapat memakan ayam yang direbus atau dipanggang (tanpa kulit) menggantikan daging. Sekiranya anda terpaksa mengambil ubat-ubatan selama masa diet, jangan bimbang, ia tidak akan mengganggu program ini sendiri. Jika anda lebih menyukai ikan dibandingkan daging, anda dapat menukar menu daging dengan ikan.


*SUP PEMBAKAR LEMAK*


*BAHAN-BAHAN (satu resepi)*


3-6 BAWANG BESAR BOMBAY

6 BIJI TOMATO SEGAR

1 BUNGA KOBIS
2 BIJI LADA CAPSICUM HIJAU
AIR


*CARA MEMBUAT*


Potong sayuran kecil-kecil dan masukkan air, rebus selama 10 minit atau sampai empuk.


*Makanlah sup ini setiap kali anda merasa lapar, sejumlah yang anda inginkan dan tiap saat dalam sehari. Sup ini tidak akan menambah kalori dalam tubuh anda.*


*HARI - 1*


Makanlah segala jenis buah KECUALI PISANG. Tembikai memiliki kandungan rendah kalori dibandingkan dengan buah-buahan lainnya. Makanlah hanya *sup pembakar lemak (satu resepi)* dan buah-buahan sepanjang *hari - 1* ini. Untuk minuman, boleh diambil teh tanpa gula, cranberry juice dan air putih.


*HARI - 2*


Makanlah segala jenis sayuran, baik mentah atau pun yang direbus sesuai selera. Upayakan makan sayuran hijau dan hindari sayuran berbiji seperti kacang panjang, buncis mahupun jagung. Makanlah sayuran tersebut bersama *sup pembakar lemak (satu resepi)* di atas. 


Pada waktu makan malam, sebagai penghargaan terhadap komitmen anda sendiri, manjakan diri anda dengan kentang rebus. Makanlah sup pembakar lemak dan jangan mengambil buah sama sekali *hari - 2* ini.


*HARI - 3*


Kombinasikan makanan hari - 1 dan hari - 2, di hari ke - 3 ini, dan makanlah *sup pembakar lemak (satu resepi)*, buah-buahan dan sayur-sayuran.


*JIKA ANDA MENGIKUTI PROGRAM HARI KE 1 SAMPAI HARI KE 3 TANPA MELANGGAR SEDIKIT PUN, PADA HARI KE 4, ANDA SEMESTINYA TELAH KEHILANGAN +/- 3 KG*.


*HARI - 4*


Makanlah hanya pisang dan susu rendah kalori. Makanlah hingga 8 biji pisang dan minumlah susu rendah kalori sebanyak yang anda inginkan. Kedua jenis makanan dan minuman tersebut mengandungi karbohidrat dan kalori yang anda perlukan dan menggantikan keperluan rasa manis setelah 3 hari pertama program. *Sup pembakar lemak (setengah resepi)* tetap anda ambil sepanjang hari.


*HARI - 5*


Makanlah daging dengan tomato. Anda juga boleh memakan ikan (daging hingga 0.25 kg) tetapi boleh diganti dengan ayam panggang atau ikan rebus dan tomato segar sebanyak 6 biji sepanjang hari. Minum sekurang-kurangnya nya 8 gelas air putih hari ini untuk membersihkan tubuh dari uric asid. Makanlah *sup pembakar (setengah resepi)*.


*HARI - 6*


Makanlah ikan (daging - seperti hari ke 5) dan sayur-sayuran. Ambil sesuai keinginan. Anda bahkan dapat makan 2 - 3 steak hari ini TANPA KENTANG. Pastikan *sup pembakar lemak (setengah resepi)* anda ambil hari ini.


*HARI - 7*


Nasi beras merah, juice buah tanpa pemanis dan sayur-sayuran menjadi makanan anda sehari ini, berserta *sup pembakar lemak*. 


*PADA HARI KE 7, SEMESTINYA ANDA TELAH KEHILANGAN +/- 6 KG. JIKA PRESTASI INI TELAH TERCAPAI, HENTIKAN PROGRAM UNTUK JANGKA WAKTU 1-2 MINGGU, DAN KEMBALILAH MENJALANI PROGRAM HINGGA BERAT BADAN IDEAL ANDA SUDAH TERCAPAI.*


SELAMAT MENCUBA!

apabila cikgu ayu mendoodle

 

kembali kepada hobi lama..hehe ..saja suka2 mengisi masa lapang..

 

dan yang ini...hehe

 

hehehe...untuk kalian semua.. selamat bercuti...selamat menyambut hari raya haji.. selamat hari malaysia...

SEGMEN : Hang Komen Hang Bertuah

ayu nak join la segmen dia... hehe kot2 la ayu bertuah... hehehe... di hari yg bertuah ini... hari bermulanya ayu bercutiii kekeke... bye bye sekolah hehehe... kepada yg nak join masih ade masa lagi hehehe...last hari niii.. klik banner dibawah ye kalau nak join...hehe

http://mekzumbie.blogspot.my/2016/09/segmen-hang-komen-hang-bertuah.html

senarai peserta segmen bloglist ayuinsyirah tahun 2016

memandangkan penyertaan dah melebihi 30 hehehee... maka ayu pon mulakan lah menyenaraikan link entry mereka.... jom ramai2 singgah ziarah dan follower ke blog mereka ye...

kepada yang belom sertai segmen ayu ni..masih ade masa lagiiii... ade 20 hari lagi hehehe... klik banner dibawah ye untuk menyertai segmen ayu ni..

http://www.ayuinsyirah.my/2016/08/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html

senarai peserta segmen :

31. http://mekzumbie.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
32. http://pemudattbc.blogspot.com/2016/09/segmen-bloglist-auinsyirah-tahun-2016.html
33. http://ainulaqma.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
34. http://www.mohdnoorshawals.com/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
35. http://jombercontest.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
36. http://www.hanisamanina.com/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
37. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
38. http://coretanhatisigadishijau.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
39. https://farhanajafri.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
40. http://ohmyvitamin.blogspot.my/2016/09/segman-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
41. http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-2016.html
42. http://www.kennymerligal.com/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
43. http://galeriduniaku.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
44. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
45. http://jnjikita.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
46. http://www.sayidahnapisah.com/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
47. http://starlavenderluna.blogspot.com/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
48. http://www.pokcikblogger.com/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html
49. http://nilamhimawari.blogspot.com/2016/09/segmen-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2016.html

jooom ramai2 join..... banyak masa lagiii...