Sabtu, 31 Oktober 2015

segmen : saya sayang blog saya


hari ni macam terpanggil nak buat segmen... segmen kali ni ayu buat simple maca biasa... hehehe..

jom kita baca syarat2nya...

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
3. buat tajuk " segmen: saya sayang blog saya "
4. macam biasa... letakkan banner diatas yer...simple je..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...

hehehe...simple je kan.....ayu buka segmen ni sebulan hingga 31/10/2015....hehehe....jam 10 malam

Jumaat, 23 Oktober 2015

Segmen Blogwalking YanieYusuf.com

klik banner dibawah ye kalau nak join..

http://www.yanieyusuf.com/2015/10/segmen-blogwalking-yanieyusufcom.html

Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

disebalik takdir

setiap kali buka radio best fm... mesti akan ada lagu ni.. masa awal2 dengar ayu sampai terdiam menghayati lagu ni... sangat tersentuh hati bila dengar lagu ni... lagu ni menjadi satu aspirasi bagi ayu utk kuat...

Indah Ruhaila - Di Sebalik Takdir

Ku sangka nama kita tertulis dengan mekar
Daun seranting pohon takdir

Namun gugur akhirnya di halaman berbeza
Kemarau hadir menghirup cinta

Aku terlalu dahagakan kasihmu
Tidak mampu ku tanpamu

Tuhan berikanlah padaku petunjuk
Kenapa Kau menentu dia bukannya untukku
Tuhan tunjukkanlah agar ku mengerti
Hikmahnya di sebalik takdir

Mungkin kau tidak tahu
Ku taruhkan jiwaku
Sepenuh hati mencintai

Galau memendam raga
Berjurai air mata
Menghimpun sayu sanubari

Aku terlalu dahagakan kasihmu
Tidak mampu ku tanpamu

Tuhan berikanlah padaku petunjuk
Kenapa Kau menentu dia bukannya untukku
Tuhan tunjukkanlah agar ku mengerti
Hikmahnya di sebalik takdir
Di sebalik takdir

Tuhan berikanlah padaku petunjuk
Kenapa Kau menentu dia bukannya untukku
Tuhan tunjukkanlah agar ku mengerti
Hikmahnya di sebalik takdir
Hikmahnya di sebalik takdir
Hikmahnya di sebalik takdir

Lagu & Lirik: Edry Abdul Halim

Sabtu, 17 Oktober 2015

Sebenarnya ...

Sebenarnya apa yang kita kata ni tak benar
Sebenarnya apa yang kita buat ni tak benar
Sebenarnya apa yang kita lihat ni tak benar
Sebab ?
Sebenarnya apa yang kita kata ni semua pura-pura
Sebenarnya apa yang kita buat ni semua pura-pura
Sebenarnya apa yang kita lihat ni semua pura-pura
Untuk Apa ?
Sebenarnya untuk orang tau apa yang kita kata itu adalah kegembiraan
Sebenarnya untuk orang tau apa yang kita buat itu adalah keindahan
Sebenarnya untuk orang tau apa yang kita buat itu adalah kebahagiaan
Tapi !
Sebenarnya hakikat benar adalah hanya kita saja yang tau apa yang kita kata
Sebenarnya hakikat benar adalah hanya kita saja yang tau apa yang kita buat
Sebenarnya hakikat benar adalah hanya kita saja yang tau apa yang kita lihat
Itulah Rencah Kehidupan
Yang Bagaikan Sebuah Sketsa
Yang Berbicara Hanya Dengan Tawa
Sedangkan Di Balik Tabir Tirai Pentas Itu
Hanya Dia Sahaja Yang Tahu ...

Jumaat, 16 Oktober 2015

jangan bersedih

Seorang lelaki telah meninggalkan kekasihnya karena terlalu mengejar perempuan lain.

Perempuan ini tidak sedih,tidak menangis,tidak marah marah,dan tidak bertindak kasar malah membiarkan lelaki itu pergi.

Maka datanglah seorang teman menyapanya :
" kenapa kamu tidak sedih dan mengapa kamu biarkan saja dia pergi kepada perempuan lain ? "

Perempuan itu menjawab :
"Mengapa aku perlu bersedih ?
Aku hanya kehilangan seseorang yang tidak pernah mencintai diriku,sedangkan dia kehilangan orang yang benar-benar mencintainya.

Mungkin Allah dah tentukan jodohku dengan orang yang lebih baik daripada dia.
Dan buat apa aku memaksa orang yang sudah tidak mempunyai hati terhadap diriku.
Jika dia memang tercipta untukku dia akan kembali kepadaku.

Allah Maha Adil lagi Maha Mengetahui.

wahai hati

Wahai hati yang di tinggalkan CINTA.
CINTA dia untukmu mungkin sudah HILANG...

Tetapi CINTA ALLAH kepadamu melebihi cinta si dia...
Allah sedang melepaskanmu dari kepalsuan cinta si dia...

Dan sedang melepaskanmu dari cinta si dia yang melalaikan..
Ucapkanlah INNALILLAHI...atas kekecewaan itu.
Dan ALHAMDULILLAH atas RAHMAT yang pasti menjelma di balik KELUKAAN itu

Rabu, 14 Oktober 2015

jangan pernah merasa SENDIRI...ALLAH ada untukmu

Bismillahirrahmaanirrahiim..

Jangan pernah merasa 'sendiri' karena sesungguhnya Allah selalu bersamamu.DIA sedang mempersiapkan seseorang yang benar-benar tepat untukmu.

DIA hanya sedang mengawasi PERSIAPANmu dalam menunggu itu. Jika dirimu SEMAKIN BAIK, maka PASTILAH akan dikirimkan_NYA juga seseorang yang BAIK untukmu,, begitupun sebaliknya.
Kerana sesungguhnya kaulah yang sedang mengukir PASANGAN mu itu dalam dirimu. Jika semakin BAIK dan INDAH ukiranmu itu dalam dirimu. Maka akan semakin BAIK juga hasil yang akan kau dapatkan kelak.

Ingatlah...
Mungkin saat inipun ada banyak yang sama sepertimu, dalam KESENDIRIAN dan mengisi kesendirannya dengan terus memperbaiki diri, memantaskan diri sepertimu. Dan bisa jadi salah satu diantaranya adalah 'dia' yang tengah ALLAH persiapkan untukmu.

Jangan pernah berhenti... meskipun kesendirian itu kadang melelahkanmu. Jangan pernah mencoba mengisinya dengan seorang teman yang BELUM halal untukmu, meskipun kadang kau gelisah dan jenuh tanpa teman berbagi.

Ingatlah...
Semakin kuat kau melawan kesendirianmu, semakin baik kau memantaskan dirimu, semakin dekat juga ALLAH menuntun hatimu kepada pasangan tulang rusukmu.

Bersabarlah dalam IKHTIARmu... karena JANJI_NYA adalah sebuah KEPASTIAN_NYA.

Khamis, 8 Oktober 2015

senarai peserta segmen saya sayang blog saya

malam ni ayu nak senaraikan link blog kawan2 yg dah join segmen ayu ni.. kepada yg belum join klik banner dibawah ye... masih banyak masa lagi..joom kita tambah kenalan...

http://www.ayuinsyirah.my/2015/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html

senarai peserta segmen saya sayang blog saya

1. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.my/2015/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
2. http://www.aimisyahirah.com/2015/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
3. http://mieya7882.blogspot.my/2015/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
4. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
5. http://fififizahresepi.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
6. http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
7. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
8. http://anakdenesor.blogspot.my/2015/10/saya-sayang-blog-saya.html
9. http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/10/saya-sayang-blog-saya.html
10. http://www.sheilainspire.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
11. http://pemilikcintahati.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
12. http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
13. http://cahayakehalusankelembutan.blogspot.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
14. http://misszyaroses.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
15. http://betapunyadunia.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
16. http://inspiritofdays.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-baya.html
17. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
18. http://umikasum.blogspot.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
19. http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
20. http://jombercontest.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
21. http://anisarsyd.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
22. http://mummyrinazonebeauties.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
23. http://fiyaaa.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
24. http://jmbelog.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
25. http://madey09.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
26. http://faranina89.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
27. http://nonasani.blogspot.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
28. http://mimirheem.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
29. http://www.yayacendana.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
30. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
31. http://eiraaikawa.blogspot.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
32. http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
33. http://bangundaritidoq.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
34. http://maizatulnadia.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
35. http://schasyahiera.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
36. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
37. http://nrhsnienaa.blogspot.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
38. http://www.azhafizah.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
39. http://inibelogkyrah.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
40. http://misshainanis.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
41. http://ahlammiera.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
42. http://akutechikmolek.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
43. http://music-syasya95.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
44. http://syakillaazam.blogspot.sg/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
45. http://www.pokcikblogger.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
46. http://blogbihah.blogspot.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
47. http://yuhaadie.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
48. http://www.nurfuzie.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
49. http://www.bondezaidalifah.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
50. http://iammasitahsamsudin.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
51. http://draunagallery.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
52. http://theathra.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
53. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
54. http://www.sihatitunikmat.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
55. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
56. http://annalieyana.blogspot.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
57. http://fnorhidayah.blogspot.my/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
58. http://www.sayidahnapisah.com/2015/10/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
59. http://perducinta.blogspot.my/2015/10/segmensaya-sayang-blog-saya.html

terima kasih semua...

segmen jom tambah follower

http://jmbelog.blogspot.my/2015/09/segmen-jom-tambah-follower.html

jom join segmen ni..klik banner diatas ye