Selasa, 29 September 2015

hari ini tak sekolah

hehehehe.. yup hari ini ayu tak g sekolah... sekolah cuti...hehe.. semua sekolah satu johor cuti hari ni.. disebabkan jerebu.. jadinye ayu meneruskan tugas di rumah sahaja.. hehe.. ayu mcm nak buat segmen la.. nanti kawan2 jgn lupa join ye.. sebulan aku buka segmen tu..hehehe,, hope ramai la yg join...

cayoook..cayoook.. ayu nak memeriahkan lagi blog ayu ni.. rasanya lama sangat dah blog ini menyepi.. hehe

Ahad, 20 September 2015

seribu bintang..

suka lagu ni... tgk af tadi..peserta af yg bernama bila menyanyikan lagu ni dgn baik sekali.. menitis air mata ayu... lagu ni ayu tujukan pd dia yg pernah singgah dlm hati ayu..utk seketika cuma..tapi ia akan tersemat rapi menjadi satu kenangan terindah..

tq awak...

Lirik Seribu Bintang - Alleycats

Ingin kupergi jauh darimu
Agar kukenal erti rindu ini
Ingin aku menyelami jiwamu
Agar kukenal dirimu kasih

Korus
Ingin aku membenci dirimu
Tapi kebencian tiada padaku
Walau apa yang kau sangkakan
Aku tetap cinta padamu

Telah lama kuhidup melara
Telah kugagal dalam bercinta
Kini kau datang dengan seribu bintang
Bintang yang dulu sembunyi
Bintang yang tiada bererti

Kalau kau sudi menyentuhi hatiku
Aku kan selalu dekat padaku
Tapi jangan kau hanya cuba
Untuk mempermainkan cintaku

( ulang Korus )

Jangan permainkan cintaku

cuti sekolah...ayu kembali aktif di blog

hanya seminggu cuti sekolah kali ini.. 3 hari ayu bergelumang dengan anak murid ...hehehe menjaga mereka sepanjang perkhemahan hehhe.. syok sangat... selepas ini.. ayu akan kembali mengaktifkan semula blog ayu ini..hehe.. cayokkk..cayoookkk ayuinsyirah..

Jumaat, 11 September 2015

segmen : UPSR oh UPSR 2015

 

setiap tahun menjelang peperiksaan UPSR pasti ayu akan buat segmen ni..hehe..untuk menaikkan semangat..
kat atas ucapan ayu buat semua calon UPSR sekolah ayu dan semua calon satu Malaysia..

dengan ini ayu akan lancarkan segmen UPSR oh UPSR 2015... 


jom kita tgk syarat-syarat segmen ni..

1. buat entry bertajuk segmen : UPSR oh UPSR 2015

2. tampalkan kuat2 banner segmen UPSR diatas ni kedalam entry kawan2 dan backlink kan ke entry ni ye..

3. kawan-kawan hanya perlu membuat sedikit ucapan kepada semua calon UPSR 2015 dan ucapan kepada ayu juga tau..moga mudah urusan mengurus UPSR tahun ni..

4. dah siap....boleh la hantar....tampalkan url enty kawan2 ke ruangan komen di bawah yer...

segmen ni akan tamat pada : 11 SEPTEMBER 2015 jam 10 malam

Sabtu, 5 September 2015

senarai peserta segmen blogwalking hari kebangsaan 2015

alhamdulilah... selesai dan segmen blogwalking ayu... jom malam ninggu ni kita sama-sama blogwalking ke blog rakan - rakan semua yang sudi join segmen ayu ni.. selepas itu nanti...jgn lupa tau korang join lagi segmen ayu... hehehe.. sempena UPSR.. ade di entry diatas... sama2 beri sokongan kepada calon UPSR dan beri semangat kepada ayu untuk menguruskan calon UPSR di sekolah ayu..

senarai peserta segmen blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama ayuinsyirah 

1. http://perducinta.blogspot.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
2. http://unprivatediarytyping.blogspot.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
3. http://nuraisyahsukor.blogspot.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
4. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
5. http://ahmadsollehin.blogspot.com/2015/08/tajuknyer-segmen-blogwalking-hari.html
6. http://darihatimissmulan.blogspot.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
7. http://pemilikcintahati.blogspot.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
8. http://www.nurfuzie.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
9. http://www.azhafizah.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
10. http://merosnordn.blogspot.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
11. http://officalmissyana.blogspot.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
12. http://sovitamin.com/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015-bersama-ayuinsyirah/
13. http://nursyazwinas.blogspot.com/2015/08/blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html?m=1
14. http://theyanaonly.blogspot.com/2015/08/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
15. http://fififizahresepi.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
16. http://vitaminwawa.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html?m=0
17. http://www.anggunjelitasihat2014.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
18. http://www.sayidahnapisah.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
19. http://www.efaothman.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
20. http://misszyaroses.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
21. http://www.mialiana.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
22. http://impianacikyaanie.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
23. http://www.aeinnamusa.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
24. http://starlavenderluna.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
25. http://www.aimisyahirah.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
26. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-2015-bersama.html
27. http://betapunyadunia.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan.html
28. http://eda83.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
29. http://eiraaikawa.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
30. http://ilovebunga89.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
31. http://kupukupupurple.blogspot.my/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
32. http://yangbaik.blogspot.my/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
33. http://contengan-rasa.blogspot.my/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
34. http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
35. http://www.cekgunorazimah.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
36. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
37. http://mardiahdiana.blogspot.my/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
38. http://tintanienaannisa.blogspot.my/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015.html
39. http://belogsheila.blogspot.my/2015/09/segmen-blogwalking-hari-kebangsaan-2015_4.html?m=1

terima kasih kepada semua...

Selasa, 1 September 2015

segmen blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama ayuinsyirah


assalam kengkawan semua..arini ayu nak buat satu segmen yang cukup2 simple SEMPENA bulan merdeka ini...
ayu harap ramai la kengkawan yg sudi join segmen ayu ni... hehehe... jooom ramai2 kita join... baca dibawah..

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe..kalau yang dah follow ..terima kasih banyak2...hehe
2. tajuknyer segmen blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama ayuinsyirah
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

segmen ni tamat pada 5 september 2015 jam 5 petang