Jumaat, 26 Jun 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 26 Jun 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Khamis, 18 Jun 2015

Segmen Blogwalking Ramadhan bersama Misya

jom join segmen misya.. klik banner ye..



Khamis, 11 Jun 2015

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

  Assalamualaikum dan salam sejahtera

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Pencarian bloglist bagi bulan Julai-Ogos 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 1 Jun 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Jun 2015, iaitu tepat jam 11.58 malam. Semua dijemput untuk sertai segmen mudah ini.

Syarat-syaratnya :

1. Follow blog CN, Add To Circle G+CikguNorazimah dan Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)

2. Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN"

3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :





Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mei-Jun dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Julai 2015.

Selasa, 9 Jun 2015

istiqamah

Jika sekarang kamu sedang MEMPERBAIKI DIRI,
INSYA ALLAH JODOHMU juga sedang MEMPERBAIKI DIRINYA..

Dan jika sekarang kamu sedang MENJAGA HATI,
INSYA ALLAH JODOHMU juga sedang MENJAGA HATINYA..

ISTIQAMAHLAH dalam PERUBAHAN yg lebih baik..

Bukan untuk 'dia' tetapi untuk DIA..

Percaya pada TAKDIR ILLAHI, andai tiba masanya, kamu akan bertemu dengan JODOHMU juga..

Teruskan PERUBAHAN yang BAIK itu.

dahsyat..

sungguh dahsyatnya cintaku kepada kamuuuuu....

waaa... sangat suka lagu ni.. terjatuh cinta...seriusss sukaaa.. joom kita sama2 dengar lagu ni.. lirik kat bawah..

Aku cinta kamu
Lebih dari hatiku mampu
Pasti jiwa takkan bisa
Hidup tanpa hadirnya kamu

Sungguh dahsyatnya
Cintaku kepada kamu
Aku mohon jangan pergi
Menyiksaku dengan rindu

Kita dua hati
Selamanya takkan terpisah
Kau dan aku punya cinta
Paling terindah di dunia

Sungguh dahsyatnya
Cintaku kepada kamu
Aku mohon jangan pergi
Menyiksaku dengan rindu
Ohhh

Tiada yang bisa
Mengisi ruang di hati
Aku mohon jangan pergi
Jiwa ini perlu kamu
Ohh.. Wohooohh…
Tetap cinta selama-lamanya

Sungguh dahsyatnya
Cintaku kepada kamu
Aku mohon jangan pergi
Menyiksaku dengan rindu
Ohhhh

Tiada yang bisa
Mengisi ruang di hati
Aku mohon jangan pergi
Jiwa ini perlu kamu


jom derma darah

 

jom reramai kita saling bantu membantu.. lama dah ayu tak derma darah.. last masa kt maktab dulu.. kene cari balik ni mana ayu simpan buku merah..

jika tidak mampu..

Jika tak mampu membuatnya tertawa setidaknya jangan membuatnya menangis..
Jika tak mampu membuatnya bahagia setidaknya jangan membuatnya semakin menderita.
Jika tak mampu memberinya jawapan setidaknya jangan memberinya harapan..
Jika tak mampu mempertahankan hubungan setidaknya jangan melahirkan permusuhan..
Jika tak mampu meringankannya setidaknya jangan membebaninya.
Jika tak mampu setia kepadanya setidaknya kamu bisa bicara dan jangan menduakannya di belakangnya.
Jika tak mampu membuat hatinya berbunga bunga setidaknya jangan membuat hatinya terluka.
Sadarilah bahwa dia juga punya hak untuk merasakan kebahagiaan...Aamiin
Renungan untukku ,untukmu dan untuk semua...

MANFAAT WUDHU SEBELUM TIDUR

"Barang siapa tidur di malam hari dalam keadaan suci (berwudhu) maka Malaikat akan tetap mengikuti,lalu ketika ia bangun niscaya Malaikat itu akan berucap 'Ya ALLAH ampunilah hamba-Mu si fulan,karna ia tidur di malam hari dalam keadaan suci." (HR. Ibnu Hibban dari Ibnu Umar r.a)
Hal ini juga ditulis dalam kitab tanqin al-qand al-hatsis karangan syekh muhammad bin umar an-nawawi al-mantany. Dari umar bin harist bahwa Nabi bersabda : "Barang siapa tidur dalam keadaan berwudhu,maka apabila mati disaat tidur maka matinya dalam keadaan syahid disisi ALLAH SWT,maksudnya orang yg berwudhu sebelum tidur akan memperoleh posisi yang tinggi disisi ALLAH SWT."
SubhanALLAH...
"Semoga ALLAH bimbing kita dalam iman dan takwa,dan senantiasa menjaga wudhu kita,mudah-mudahan kita memperoleh derajat tertinggi di sisi-Nya.Aamiinn.

bahagiaku kerana..

Bahagiaku bukan kerana memiliki segalanya,
Tapi kerana bersyukur dengan apa yang ada…

Bahagiaku bukan kerana emas permata,
Tapi kerana punya cinta dan kasih sayang yang Terjaga…

Bahagiaku bukan kerana aku sempurna,
Tapi kerana aku belajar menjadi yang Terbaik apa yang aku bisa…

Sungguh kita tak kan merasa bahagia hingga mampu menikmati, mensyukuri, menghargai dan menjaga segala kurnia-NYA…

Ya Allah… atas rasa syukur ini kurniakanlah kami kebahagiaan untuk selamanya di dunia & akhirat...

Aamiin Ya Rabbal'Aalamiin..

mungkin..

Mungkin, yang pergi dengan kenangan indah itu CINTA
Namun yang datang dengan komitmen itu JODOH

Mungkin, yang menggelisahkan hati itu BERHARAP
Namun yang mententeramkan hati itu YAKIN

Mungkin, yang tak bisa dilupakan itu MASA LALU
Namun yang bisa kita ubah itu HARI INI

Mungkin, yang menyesakkan dada itu CEMBURU
Namun yang melegakan dada itu IKHLAS

Memang berat untuk melupakan dirinya,
yang pernah memberikan warna dalam hidup
yang pernah memercikkan noktah cinta dalam hati

Namun, waktu yang akan menjawab..
Siapa belahan jiwa sebenarnya yang Dia anugerahkan
Untuk menjadi tempat yang halal untuk menambatkan hati juga
mengekspresikan segala warna cinta.

Semua akan indah pada waktunya sesuai rencanaNya ..aamiin
bersabarlah Sahabatku...
bersabarlah wahai hatiku...

INDAHNYA PENANTIAN

• Jika dirimu sekarang sedang menunggu seseorang untuk menjalani kehidupan menuju redhaNya, maka bersabarlah...

• Demi ALLAH, dia tidak datang Kerana kecantikan dan ketampanan, kepintaran ataupun kekayaan..
Tetapi ALLAH lah yang menggerakkan HATI.. hatimu dan hatinya.. 


• Simpanlah segala bentuk ungkapan CINTA dan kunci ''hatimu'', ALLAH akan menjawabnya dengan lebih indah di saat yang TEPAT..

• Yakinlah padaNya.. InsyaALLAH..

Isnin, 8 Jun 2015

SEGMEN : blogwalking sebelum Ramadhan bersama ayuinsyirah


assalam kengkawan semua..arini ayu nak buat satu segmen yang cukup2 simple...hehhe.... ayu harap ramai la kengkawan yg sudi joint segmen ayu ni... hehehe...

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : blogwalking sebelum Ramadhan bersama ayuinsyirah
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi masa lama sikit la...hehe..sebulan tau... HINGGA  8/6/2015 jam 10.00 malam

Isnin, 1 Jun 2015

senarai peserta segmen blogwalking sebelum Ramadhan bersama ayuinsyirah

kepada kawan2 yang belom join masih ada masa lagi.. klik banner di bawah ye..

http://www.ayuinsyirah.my/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html

senarai peserta segmen blogwalking sebelum ramadhan bersama ayuinsyirah

1. http://cxopportunities.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html?m=1
2. http://mineko-ira.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
3. http://fiqadira.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
4. http://www.mialiana.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
5. http://farizadarwish.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
6. http://tomodachilavendra.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
7. http://yangbaik.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
8. http://www.azhafizah.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama-ayuinsyirah.html
9. http://citfarah.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
10. http://mrsyatie.blogspot.com/2015/05/blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama.html
11. http://ceritaejoy.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama-ayuinsyirah.html
12. http://jmbelog.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
13. http://www.mamaniza.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
14. http://kampung-kameq.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
15. hanamichiaten.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
16. http://dramapicisan.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
17. http://popheart-tihaazmi.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
18. http://www.aimisyahirah.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
19. http://sya-syasweet.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
20. http://www.nuhahayati.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama-ayuinsyirah.html
21. http://ayusihatanggun.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
22. http://momentlyndz.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan-by.html
23. http://www.cekgunorazimah.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
24. http://azizielias.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
25. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
26. http://umikasum.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
27. http://izzatikhashim.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
28. http://ceceritacintamichi.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
29. http://cikmanissweet.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
30. http://hafkhhry.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
31. http://miamorzafirah.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
32. http://www.cikguzamrud.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
33. http://iamshawal.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
34. http://macammacamcite.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
35. http://inilamanblogsayalah.blogspot.com/2015/05/saya-sertaisegmenblogwalking-sebelum.html
36. http://mimirheem.blogspot.com/2015/05/blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama.html
37. http://yanishak.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
38. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
39. http://shuhaidakabdy.blogspot.com/2015/05/segmenblogwalking-sebelum-ramadhan.html
40. http://seindahcerita.blogspot.com/2015/05/blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama.html
41. http://officalmissyana.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
42. http://tetamu89.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama-ayuinsyirah.html
43. http://jarikecilmenaip.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
44. http://projekabc.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
45. http://riverstonegirl.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
46. http://mammadanish.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
47. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
48. http://mieysafie.blogspot.com/2015/05/blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama.html
49. http://www.syuhadasalleh.my/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
50. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2015/06/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
51. http://stnrsyfh.blogspot.com/2015/06/blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama.html
52. http://emiamirah.blogspot.com/2015/06/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
53. http://koleksisainspercuma.blogspot.com/2015/06/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
54. http://nikalani88.blogspot.com/2015/06/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
55. http://www.zukidin.com/2015/06/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
56. http://www.papaglamz.com/2015/06/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
57. http://www.miazain.com/2015/06/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
58. http://theathra.blogspot.com/2015/06/blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama.html
59. http://syazrim.blogspot.com/2015/06/blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama.html

terima kasih kepada semua kerana sudi join.. nanti bulan ramadhan ayu buat segmen blogwalking sebelum raya pulak ye... 

pengomen tegar bulan MEI 2015

hari ni dah masuk bulan jun.. kejap je lagi puasa dah... disebabkan ayu tengah cuti sekolah ni so memang masa ayu penuhkan dengan bermanja dengan blog..

jadinyeee... hari ni gak ayu nak senaraikan pengomen tegar bulan MEI..hehe.. jom kita tengok..


Senarai pengomen tegar bulan MEI 2015