Sabtu, 28 Februari 2015

SEGMEN BLOGWALKING + FOLLOWERS

jom join segmen ni... mudah aje... nanti klik banner dibawah ye..

http://jmbelog.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-fpllowers.html

segmen : blogwalking bersama ayuinsyirah


assalam kengkawan semua..arini ayu nak buat satu segmen yang cukup2 simple...hehhe.... ayu harap ramai la kengkawan yg sudi joint segmen ayu ni... hehehe...

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi masa lama sikit la...hehe..hingga hujung bulan depan..  28/02/2015 jam 10.00 malam

SEGMEN WWW.SITISHARINI.COM

CLICK BANNER TO JOIN!


Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15

GIVEAWAY NOVEL ALAF 21 BUAT RAKAN BLOGGER ZAMANI ABE

moga ada rezeki ayu... jom kawan2 kita support zamani abe.. klik banner dibawah ye..

http://zamani84.blogspot.com/2015/02/giveaway-novel-alaf-21-buat-rakan.html

jom makan...

Panas-panas ni sedap makan ais krim.. Nyamannye rasa..

Bismillah..


hebatnya sunnah

Mari sama-sama kita amalkan.. Pahala ganjarannya.. Sangat mudah untuk dilakukan..


bacalah

Sama-samalah kita jadikan amalan..walaupun hanya sepotong ayat..


I am a teacher


Isnin, 23 Februari 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Sabtu, 21 Februari 2015

Relakan Jiwa : Hazama

Kusangka hidupku
Selamanya kelam
Terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta

Memaksa diriku
Menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hatiku

Kini kau pun hadir
Memberi cahaya
Membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri

Menuntun hatiku ke palung asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku Relakan Jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
Tapi untuk dicinta dan mencintai
Kurelakan jiwaku padamu

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Seandainya waktu
Tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
Akan kubiarkan mati hatiku selamanya
Sehingga kau datang membangunkan aku


Tahajjud Cinta - Siti Nurhaliza

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku haus di tengah laut
lemas mencari tempat berpaut
kirimkan aku kekuatan
serta pedoman di kesesatan

Ku sunyi dalam gembira
perih pedih tanggung derita
sungguh aku bukan wali
yang suci dari hina dan benci

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Terlalu lama aku mencuba
terlalu banyak
cinta yang ku damba
tiada yang sempurna
hanyalah fana
Tuhan, ampuni hamba-Mu

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku rebah di dada malam
memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dakapku dengan selimut syurga
ya Tuhanku hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahi ku rahmat kasihmu
dalam tahajjud cinta bersujud


Jumaat, 20 Februari 2015

Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Mac-April 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 31 Januari 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 28 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN"
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.



  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mac-April dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Mac 2015.
SENARAI PESERTA
Kredit untuk Kak Mialiana.

Khamis, 19 Februari 2015

enam hari cuti


Hari ni hari kedua cuti sempena tahun baru cina.. Masa cuti ni la ayu nak penuhkan masa ngan blog...




berat blog di tahun baru cina

lama dah tak timbang berat blog ayu... sekarang juga ayu nak timbang... kalau kawan2 nak timbang berat blog ... g ke link dibawah ye... terima kasih kepada kak mia.. sebab perkenalkan cara nak timbang blog...

jom ke link ini...

http://www.mialiana.com/2014/02/timbang-berat-blog-dan-kepentingannya.html

pastu masukkan link blog kawan2 ye...

dan inilah hasilnye..




misi alexa ayuinsyirah 10

rasa macam ditampar-tampar bila buka laman web alexa... nak menangis sangat2 ni... ranking blog ayu di malaysia dah tak tersenarai ni... waaaaa....waaaaaaa...waaa....

last ayu buat entry pasal alexa masa bulan 10 tahun lepas... 3 bulan ayu tak buat entry berkaitan ranking blog ayu ni... maka inilah hasilnyee... amat sedih.... berjutaaaaaa tuuuu...


cuba bandingkan dengan entry misi alexa ayuinsyirah 9 ... jaoooooh bezaaa.... waaa...waaa...

mungkin ini berpunca dari kesiboooookan ayu yg melampau.. pindah mangajar di sekolah baru... tugasan jawatan baru pun banyakkkkkkk... masa ayu bnyk gunakan untuk menyesuaikan diri dgn guru dan murid di sekolah baru... jadi guru kelas tahun 1... fuuuh memang mencabar..

serius entry pun lama dah ayu tak update.. time cuti sekolah tahun baru cina ni la... insyaallah ayu akan penuhkan masa bermanja berhabisan dengan blog ayu ni...

teruskan usahaaaaa.... jangan berputus asa... mohon sokongan dari blogger lain juga ye...

Selasa, 3 Februari 2015

senarai peserta segmen blogwalking bersama ayuinsyirah

kepada rakan2 blogger yang belum join segmen simple ayu ni  ..jgn risau masih banyak masa lagi... boleh klik banner di bawah ye untuk join..

http://www.ayuinsyirah.my/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

kepada rakan2 yang dah join.... jooom bersama ayu ...kita blogwalking ke blog rakan2... jangan lupa support mereka ye dengan klik butang follow di blog mereka...

SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

1. http://www.pokcikblogger.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
2. http://chentaabby.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
3. http://yangbaik.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
4. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
5. http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
6. http://mamamuizlife.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
7. http://sweetsmelodypinky.blogspot.com/2015/01/blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
8. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
9. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
10. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
11. http://ijahoney.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
12. http://akutechikmolek.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
13. http://kaktusoren.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
14. http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
15. http://cikhanicruzier.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
16. http://drshikinzainal.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
17. http://cekodokraha.blogspot.com/2015/02/segment-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
18. http://www.bajusweetmuslimah.tk/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
19. http://www.blogahbar.tk/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
20. http://www.lenovomurah.tk/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
21. http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
22. http://www.delimamerah.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
23. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
24. http://www.rafzantomomi.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
25. http://cikcandysour.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayunisyirah.html
26. http://sweethotlovers.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
27. http://farhana-mohamad.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayu-insyirah.html
28. http://afifahaddnan.blogspot.com/2015/02/roll-on-segmen-blogwalking-bersama.html 
29. http://hyemiss.blogspot.com/2015/02/blog-post.html
30. http://memburucintamu.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
31. http://mellyareenza.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayu-insyirah.html
32. http://www.cikgufarha.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html 
33. http://mylacomeii.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
34. http://www.mialiana.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
35. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
36. http://mrsyatie.blogspot.com/2015/02/blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
37. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayu-insyirah.html
38. http://alongwawaerna.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
39. http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
40. http://www.dayangdeno.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
41. http://www.mycherita.com/2015/02/blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
42. http://syikinmaarop.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
43. http://almiraalwani.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
44. http://officalmissyana.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
45. http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html 
46. http://qileh.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
47. http://azraq-hydrangea.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
48. http://www.mizisempoi.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
49. http://budakterasing.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
50. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
51. http://asywebster24.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
52. http://syidamenulis.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
53. http://www.cekgunorazimah.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
54. http://jmbelog.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
55. http://ombakbergigis.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayu-insyirah.html?m=1
56. http://zarachingu.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html?m=1
57. http://nokuchemong.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
58. http://jarikontot.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
59. http://frauananas.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html
60...

pengomen tegar bulan JANUARI 2015

hari ni cuti umum.. ayu mengambil masa ini untuk menyenaraikan pengomen tegar bagi bulan pertama tahun 2015 ini... jom kita tingok siapakah mereka..

SENARAI PENGOMEN TEGAR BULAN JANUARI 2015