Sabtu, 31 Januari 2015

Segmen Bloglist Sakura Blog Qaseh Ku

http://adnan-daughter.blogspot.com/2015/01/segmen-bloglist-sakura-blog-qaseh-ku.html

Segmen Bloglist Sakura Blog Qaseh Ku

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)

Segmen Berkenalan by: Dr. Shikin

http://drshikinzainal.blogspot.com/2015/01/segmen-berkenalan-by-dr-shikin.html 

Segmen | Pencarian Bloglist oleh Mrs.Marble

http://puanmarvelous.blogspot.com/2015/01/segmen-pencarian-bloglist-oleh-mrs.html

 Segmen | Pencarian Bloglist oleh Mrs.Marble

Ahad, 25 Januari 2015

sangat bahaya

Ayu harap kawan2 blogger semua berhati2 ye... Ayu pernah merasainya... Dari sejak itu ayu sgt berjaga2 dgn mereka... Biasa la insan bernama manusia.. Ayu tak kata ayu sempurna.. Ayu juga manusia biasa dan dlm proses memperbaiki diri... Sentiasa positif dan berbaiksangka..


Khamis, 15 Januari 2015

setelah seminggu

alhamdulilah... ayu dapat mengharungi seminggu mengajar di sekolah baru... allahuakbar.. banyak sangat perbezaan dari sekolah lama..sekolah pertama ayu posting..

ayu nak ucapkan terima kasih kepada kawan2 blogger yang join segmen ayu tempoh hari.. segmen yang dimana ayu mohon kawan2 beri sedikit kata2 semangat buat ayu.. terima kasih semua...

ayu harap sangat ayu dapat menyesuaikan diri dengan sebaiknya... mohon doa kawan2 juga ye..

Segmen : Selamat Hari Lahir By Cik Ash

jom join segmen ni... klik banner ye... ayu nak ucapkan selamat hari lahir kepada ekin semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..

http://cikash.blogspot.com/2015/01/segmen-selamat-hari-lahir-by-cik-ash.html

segmen bloglist 2015 by Vithebat

klik banner ye..

http://vithebat.blogspot.com/2015/01/segmen-bloglist-2015-by-vithebat.html

1st Segmen Blogwalking 2015 by Mai AtiQah




klik banner ye kalau nak join

SEGMEN BLOGSLIST 4 BULAN by Aina Rahim


SEGMEN BLOGSLIST by Aina Rahim

KLIK BANNER FOR JOIN IT

DUE DATE : 8 FEB 2015


Segmen Bloglist By ciksepet.com

jom join segmen ni.. klik banner ye..

http://www.ciksepet.com/2015/01/segmen-bloglist-by-ciksepetcom.html

Segmen Pencarian Bloglist Feb - Mac 2015

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Segmen ringkas untuk mencari 15 blog untuk disenaraikan dalam bloglist Truly Love.

Syarat Penyertaan:

1. Follow blog Maria Firdz
2. Follow +Maria Firdz
3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Feb - Mac 2015"
4. Copy coding di bawah dan pastekan di ruang HTML new post.


5. Publishkan entry dan tinggalkan URL penyertaan di ruangan komen entry ini sahaja.

Segmen bermula 15 Januari 2015 hingga 30 Januari 2015.
Kesemua pemenang akan dipilih melalui random.org.

Jom sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini..

Terima kasih atas sokongan semua...

Happy blogging (^_^)

Isnin, 12 Januari 2015

segmen: kembali ke sekolah bersama cikgu ayu

sekolah cuti lagi seminggu... dengan ini ayu nak bugarkan semangat ayu sendiri utk ke sekolah..hehehe... ayu ada buat segmen di bawah.. diharapkan ramai2 join ye... ramai2 beri sokongan kepada ayu.. agar aku kuat semangat mengajar di sekolah baru tahun ini...


syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer segmen: kembali ke sekolah bersama cikgu ayu
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. beri sedikit kata-kata semangat kepada ayu..agar ayu lebih bersemangat mengajar di sekolah baru
6. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi hingga hari ISNIN 12/1/2015 jam 10.00 malam

Jumaat, 9 Januari 2015

ephyra skin bar memang terbaik

bermula dengan ayu join giveaway yang dianjurkan oleh kak mialiana maka dengan tak disangka entry ayu terpilih bersama 49 lagi blogger.. jom baca entry ayu itu... KLIK SINI

dalam entry itu ayu ada kena jawab soalan dan jom baca jawapan ayu dibawah ni..


tunggu punya tunggu... alhamdulilah hadiah sampai di tangan ayu juga... suka suka suka... jom baca entry ni KLIK SINI

dan...inilah dia hadiah nya.. comel je kan... yang paling best siap dapat kalendar..boleh la ayu letak kat atas meja guru ayu di sekolah baru nanti hehhe..


dan inilah kalendarnya ada wajah duta ephyra hehehe... suka..sukaa...


jom kita baca pula apa kebaikan ephyra skin bar ini...


 

maka dengan penuh semangat ayu menggunakan ephyra skin bar ni... inilah hasilnya..  


seperti masalah yang ayu hadapi diatas iaitu kulit berminyak, parut jerawat serta blackhead.. 
alhamdulilah masalah ini semakin berkurang dan ayu sangat suka...suka..suka.. kerana ayu dah jumpa penyelesaian hanya dengan menggunakan ephyra skin bar... tidak ketinggalan juga setiap pagi ayu juga minum ephyra yang sangat sedap...

Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)



Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.

Khamis, 8 Januari 2015

senarai peserta segmen kembali ke sekolah bersama cikgu ayu

ayu sibuk sangat siang tadi menghias kelas tahun 1... alhamdulilah tahun ni disekolah baru ayu diberi tugas menjadi guru kelas tahun 1. ini tanggungjawab yang besar... semoga ayu dapat memikul tanggungjawab ini dengan baik...

malam ni sambil tonton forum perdana ehwal islam ayu nak senaraikan peserta yang join segmen ayu... terima kasih kepada mereka yang join kerana memberi semangat kepada ayu... jom kita blogwalking ke blog mereka..

kepada yang belum join... masih ada masa lagi.. klik kat banner dibawah ye..



http://www.ayuinsyirah.my/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html

SENARAI PESERTA SEGMEN KEMBALI KE SEKOLAH BERSAMA CIKGU AYU

1. http://bilabbercerita.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
2. http://syahmizaludin.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
3. http://norlidahidayu20.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
4. http://www.aimisyahirah.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
5. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
6. http://www.syahidahfadilah.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
7. http://adna2029.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
8. http://khatyaiman.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
9. http://inibukankisahdongeng.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
10. http://faarihintalip.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
11. http://faarah-dream.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
12. http://sakuraungu92.blogspot.com/2015/01/kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu-ayu.html
13. http://acikwatie.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
14. http://kejams.blogspot.com/2015/01/kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu-ayu.html
15. http://izzeyda.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html
16. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html

17. http://storymoryofazghen.blogspot.com/2015/01/segmen-kembali-ke-sekolah-bersama-cikgu.html?m=1

Ahad, 4 Januari 2015

1st Giveaway by Mass-Naim


Syarat-syaratnya sangat simple

>> Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia.

>> Wajib Like Page Pu3 Outlet

>> Follow blog Mass-Naim dan follow google+ mass-naim yang ada di side bar sebelah kanan blog.

>> Buat entri bertajuk " 1st Giveaway by Mass-Naim "

>> Copy coding yang disediakan dan paste kan ke ruangan HTML entri anda.

>> Backlink kan URL entri anda di kotak komen dibawah entri ini.

>> Keputusan pemenang 100% menggunakan random.org

>> Keputusan yang berjaya akan diumumkan selewat-lewatnya pada 31 Januari 2015.

Senarai hadiah :

** Cathy Choo 24k Active White Gold
Top Referral - 1 x Pemenang

** Shawl
3 x Pemenang Pertama, KeDua & KeTiga

** Topup RM5
2 x Pemenang Saguhati

Mari join beramai-ramai (^_^)

So, Good Luck semua =)

Giveaway Preloved Books

http://budaksukavanilla.blogspot.com/2014/12/giveaway-preloved-books.html
Giveaway Preloved Books ini ditaja oleh :
 
Pemenang :
1 Top Referral :  4x buah buku
Random org :
15x buku = 15 pemenang 
1x komik + 4x shiseido mask = 1 pemenang
2x shawl = 2 pemenang
2x topup RM10 = 2 pemenang
1x flower crown = 1 pemenang (dipilih oleh sponsor)
TAMAT 1 FEBRUARI 2015 =
click banner untuk join :)

Segmen Bloglist Sayaiday #1

jom join... klik banner ye..

segmen-bloglist

alhamdulilah... genap 5 tahun dah

cuba tengok kat sidebar kanan blog ayu... hehehe... ada sesuatu... alhamdulilah 5 tahun dah.. sangat istimewa saat itu iaitu pada tarikh 4 JANUARI 2010...dan hari ini...  4 JANUARI 2015 yang mana sepatutnya hari pertama sekolah... ditunda seminggu lagii... takpe demi tugas yang ayu pikul..ayu gagahi jua...






Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen #3

jom join... klik banner di bawah ye..

http://ayunirafilah.blogspot.com/2015/01/mini-lucky-draw-blog-xdramaqueen-3.html

1 GIVEAWAY FROM LANGKAWI BY MISS YANA

jom join giveaway ni... klik banner dibawah ye..

http://bilaakutravel.blogspot.com/2014/12/1-giveaway-from-langkawi-by-miss-yana.html?m=1

segmen "kita kawan" by Aisyah Mazalan

jom join klik banner di bawah kalau nak join...

http://thebungapink.blogspot.com/2015/01/segmen-kita-kawan-by-aisyah-mazalan.html

10 fakta tentang ayu

1. suka makan
2. suka masak
3. suka membaca novel
4. suka tengok maharaja lawak mega
5. suka tengok bola sepak
6. seorang yang garang dan tegas (cikgu hehe)
7. seorang yang suka kira - kira
8. seorang yang suka warna purple
9. anak perempuan tunggal dalam keluarga
10. sayang kanak-kanak
 

Jumaat, 2 Januari 2015

pengomen tegar bulan DISEMBER 2014

dua hari sudah kita mengharungi tahun 2015... hari ni ayu nak senaraikan pengomen tegar untuk bulan disember.. jom kita tingok siapakah mereka?