Rabu, 31 Disember 2014

selamat tahun baru 2015


 

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH AKHIR TAHUN bersama cikgu ayu


assalam kengkawan semua..arini ayu nak buat satu segmen yang cukup2 simple...hehhe.... ayu harap ramai la kengkawan yg sudi joint segmen ayu ni... hehehe...

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH AKHIR TAHUN bersama cikgu ayu
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi masa lama sikit la...hehe..hingga hari RABU 31/12/2014 jam 10.00 malam

Isnin, 29 Disember 2014

ustaz pink ayuinsyirah

Malam ni ayu nak review novel hehhee.. baru je semalam abis baca novel ni.. serius tak rugi beli..baca novel ni.


jalan ceritanya sengat best.. tersenyum sorg2 time baca kekeke... berkisarkan suasana di universiti dan percintaan diantara pensyarah dan pelajarnya sendiri... waaa... bestnyeeee... kenapa pensyarah tu digelar ustaz??? dan kenapa PINK??... nak jawapannye kene dapatkan novel ni dan baca...heheehe..

novel ni banyak diselitkan potongan makna ayat Al Quran dan Hadis.. ada juga kisah nabi dan sahabat.. dan juga disertakan betapa besarnya impak solat istiharah dalam kehidupan..

dalam novel ini ada diselitkan satu lagu cinta... hehehe.. sanggup ni berhenti kejap baca dan cari lagu ni di youtube... jom kita dengar sama-sama... AKU INGIN ENGKAU dari hijau daun feat astrid..


Sabtu, 27 Disember 2014

jom ke festival kraf johor

Ni kisah semalam.. Kami sekeluarga ke plaza angsana.. Di sana ada festival kraf johor bermula 18-31 disember 2014.. Mari ramai2 ke kedai kesuma enterprise.. Semalam ayu ada di kedai.. Hari ni ada kenduri kawin pula di johor.. Mai..mai.. Bnyk baju cantik cantik dan pastinya harganya sangat berpatutan..


Rabu, 24 Disember 2014

menu hari ini..cubaan pertama

Hari ni takmo makan nasi hehhe... Smlm lepas melapor diri kat sekolah baru.. Ayu g kedai beli makaroni... So hari ni masak makaroni ala ayuinsyirah kekeke...


Ahad, 21 Disember 2014

First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking

Hi Blogger ,
Jom join "First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking" by http://life-of-lyene.blogspot.com/ . Tujuan segmen ni untuk tambah kawan dan tingkatkan pengunjur blog ..
** Klik BANNER untuk join sekali :) .


Tarikh tamat segmen 21 January 2015 .

Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan

jom kita join segmen ni... klik banner yer..

http://chenta-shima.blogspot.com/2014/12/segmen-jalan-jalan-tambah-kenalan.html

Sabtu, 20 Disember 2014

banjir ooohh banjir

Apa yang perlu kita buat semasa dan selepas banjir?


  

misi untuk negara ini malam

Hehehe... Tak sabar rasanya nak tunggu ini malam.. Bola sepak final piala aff suzuki 2014.. Malam ni duduk depan tv je la.. Kekeke.. Cuma adik ayu je dia g ke stadium bersama - sama semarakkan semangat kesukanan..hehehe.. Gmbr kat bawah tu.. Gmbr barang yg dia nak bawa masa g stadium..hehe

Semoga Malaysia berjaya memjulang piala aff...


Jumaat, 19 Disember 2014

sarapan apa hari ini?

Dari malam tadi..hinggalah sekarang hujan tak berhenti.. Pagi ni mak buat sarapan ringkas je.. Mak rebus pisang dan Ayu tolong goreng keropok lekor...


Khamis, 18 Disember 2014

sampai dah

Alhamdulilah.. Semalam abg posmen hantar hadiah... Hehehe hadiah dari giveaway yang dianjurkan oleh kak mia liana... Insyaallah esok ayu akan mula menggunakannya dan tunggu review dari ayu ye.. Tentang hasil penggunaan ephyra skin bar ini...


kembara ayu ke utara

Awal disember aritu kami sekeluarga menghadiri kenduri kawin di negeri kedah.. Dah sampai ke utara ... Sambil bercuti sekali hehe.. Bak kata pepatah.. Sambil menyelam minum air.. Kekeke..

Sempat kami ke padang besar dan juga bukit kayu hitam.. Hehehe.. Shopping..shopping..



Segmen: Ini Entry terbaik 2014

jom join... klik banner ye..

http://www.dianarashid.com/2014/12/ini-entry-terbaik-2014.html

entry yang ayu suka ialah bertemakan masakan...hehehee... ni antara link yang ayu pilih.. ada masa nanti kawan2 boleh la baca entry di label masakan ayu ye..

http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/masakan-untuk-hari-ni.html

entry yang kedua ialah entry yang paling istimewa kerana ia entry paling ramai viewer... iaitu 2637 pageviews.. dan inilah entry nya... semoga entry ini memberi manfaat kepada semua..

http://www.ayuinsyirah.my/2011/03/aura-warna-mengikut-hari.html

Segmen Blogwalking by Fadzlina

jom join klik banner ye..

http://fadzlinahamali.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-by-fadzlina.html

aktiviti tetap ayu... jom ke sana

Festival Kraf Johor 2014 (18–31 Disember 2014) 10 pagi –10 malam di Padang A, Angsana JB Mall

SEGMEN: Kapas Putih January 15 Bloglist

jom join segmen ni... klik banner ye..

SEGMEN: Kapas Putih January 15 Bloglist

Rabu, 17 Disember 2014

SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGWALKING CUTI SEKOLAH BERSAMA CIKGU AYU

maaf ye kawan2 lambat ayu buat senarai peserta.. hehee sibuk urusan peribadi dan bercuti hehee...
kepada kawan2 yang belom join masih ada masa banyak lagi ni..hingga hujung bulan... klik banner dibawah ye kalau nak join..



http://www.ayuinsyirah.my/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html

Kepada yang dah join... jom bersama2 ayu kita blogwalking ke blog rakan2 yang lain..sambil kita follow blog mereka ye..

SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGWALKING CUTI SEKOLAH AKHIR TAHUN BERSAMA CIKGU AYU

1. http://fadzlinahamali.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
2. http://kenny977.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir-tahun.html
3. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/12/cuti-sekolah-akhir-tahun-bersama-cikgu.html
4. http://eli-daydreamer.blogspot.com/2014/12/blogwalking-cuti-sekolah-akhir-tahun.html
5. http://www.aimisyahirah.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
6. http://niyhblograudha.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
7. http://life-of-lyene.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
8. http://chentaabby.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
9. http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
10. http://ladiesingreen.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
11. http://ceritaejoy.blogspot.com/2014/12/blogwalking-cuti-sekolah-akhir-tahun-bersama-cikgu-ayu.html
12. http://fixhaxx.blogspot.com/2014/12/blogwalking-cuti-sekolah-akhir-tahun.html
13. http://cikgufarha.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
14. http://sweetiecandyy.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
15. http://atelophobia-me.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
16. http://andisakinah.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
17. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
18. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
19. http://cicihana.blogspot.com/2014/12/blogwalking-cuti-sekolah-akhir-tahun.html
20. http://azrinrahim.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
21. http://fiqadira.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
22. http://xennov.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
23. http://anmashealthcare.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
24. http://thezafirahnazri.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
25. http://idah1234.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html
26. http://ayienawi.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
27. http://ohresepiku.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
28. http://annursyuhadah.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
29. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
30. http://thelittletinypalmtree.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
31. http://www.mialiana.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
32. http://tunzhotspot.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
33. http://www.izzaati.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
34. http://shazdeshoppe.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
35. http://kalkulatorsaintifiksaya.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
36. http://cupcakemeow2014.blogspot.com/2014/12/blogwalking-cuti-sekolah-akhir-tahun.html
37. http://muhammadshahril97.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
38. http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
39. http://www.rafinamimi.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
40. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
41. http://pelukisaksaraa.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
42. http://blogsantaielih.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
43. http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
44. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
45. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html?m=1
46. http://ibuzarith.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
47. http://ciklapunyabelog.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
48. http://bondaseri.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html?m=0
49. http://www.blogparihh.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
50. http://fhadfhadzilah.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
51. http://serimersing01.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir_19.html
52. http://www.zukidin.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
53. http://misscacacomot.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
54. http://www.arzmoha.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
55. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
56. http://nenektanjung.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
57. http://farhana-mohamad.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
58. http://norlidahidayu20.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
59. http://cowament.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
60. http://dianadin.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
61. http://fuzamusa.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
62. http://afzanyz87.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-akhir.html
63. http://www.dayangdeno.com/2014/12/blogwalking-cuti-sekolah-akhir-tahun.html

terima kasih kepada semua yang sudi join... insyaallah tahun 2015 nanti ayu akan menganjurkan segmen lagi... tungggguuuuu...

alhamdulilah.... dimudahkan urusan hari ini

syukur padaMU YA ALLAH... urusan penukaran nama dalam bil letrik dan bil air selesai tadi... sempat lagi ayu berjalan-jalan di bandar mersing membeli keropok lekor dan satar.. hehehe... nanti dah jarang la ayu nak g ke bandar mersing... insyaallah tahun depan ayu akan berkhidmat di daerah lain pula di negeri Johor.. semoga ayu dapat menyesuaikan diri di sekolah baru.. mohon rakan2 blogger doakan ayu ye...

urusan kedua... alhamdulilah ayu dapat renew domain blog ayu untuk tahun 2015... semoga ayu lebih giat berblog di tahun2 akan datang... amin..

Jumaat, 12 Disember 2014

Segmen " Jom jadi sahabat! " By Hana.

jom kita join segmen ni klik banner ye... last tgh malam ni...

http://cicihana.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-jadi-sahabat-by-hana.html

10 fakta tentang ayu

1. suka makan
2. suka masak
3. suka membaca novel
4. suka tengok maharaja lawak mega
5. suka tengok bola sepak
6. seorang yang garang dan tegas (cikgu hehe)
7. seorang yang suka kira - kira
8. seorang yang suka warna purple
9. anak perempuan tunggal dalam keluarga
10. sayang kanak-kanak

3 tabiat buruk

1. kuat makan
2. marah takbertempat
3. kuat tidur

hehehee... jom jadi sahabat ayu...

Jom Blogwalking Kaw-Kaw Bersama Cik Iman

jom kita sama2 join segmen ni... klik banner dibawah ye.. ayu tag semua kawn2 yg baca entry ni...

http://cikimanbobe.blogspot.com/2014/12/first-segmen-jom-blogwalking-kaw-kaw.html

first time makan...

Kenduri di kedah sangat lain dari yang lain... Tiada nasi minyak..nasi beriani.. Disana mereka masak masakan kampung.. Sangat bersemangat ayu nak makan sebab lauk utama mereka ialah umbut batang pisang dan batang keladi... Daging yang dimasak gulai kawah dengan umbut batang pisang adalah daging lembu segar.. Pagi itu juga mereka sembelih lembu... Aktiviti rewang juga sangat luar biasa.. Suka sangat ayu tgk keakraban mereka sekampung... Gambar dibawah ayu amik gambar apa yang ayu makan di kenduri kawin sepupu ayu itu..


somtam thailand special

Minggu lepas ayu bersama keluarga menghadiri kenduri kawin sepupuku di kedah.. Keluarga pengantin ada darah thailand.. Keluarga dari thailand membawa resepi istimewa untuk kenduri kawin... Sangat special... Alhamdulilah.. Ayu dapat melihat cara mereka membuat somtam dari mula hinggalah selesai.. Sedap sangat somtam nya.. Bahan asas kacang panjang dan betik...


ayam goreng special

Jomm makan ayam upin ipin...hehe.. Senang je... Cuci ayam bersih-bersih.. Lepas tu taburkan tepung bestari tu ... Gaul sampai semua ayam diselaputi tepung ..dan boleh la digoreng.. Senang sangat...



Selasa, 2 Disember 2014

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

hai semua blogger!

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro))

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah.
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni,
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah!
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer!
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN"
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.

Kredit untuk Kak Mialiana.

PENCARIAN BLOGLIST BLOG CIK BELBEL

kalau nak join klik banner dibawah ye...

http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/11/pencarian-bloglist-blog-cik-belbel.html

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com



Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Anda akan benar-benar kagum, apabila anda melihat apa yang ia boleh lakukan untuk muka anda dalam setengah jam yang pertama sahaja!

Anda akan melihat bahawa kulit kusam, menggerutu dan kulit kendur di wajah anda mula muncul lebih licin, lebih segar, lebih tegang dalam masa beberapa hari. Pastinya dengan EPHYRA SKIN BAR, rahsia kecantikan semulajadi menjadi milik anda....


WAJAH CERAH BERSERI TANPA CELA, EPHYRA SKIN BAR sabun ajaib untuk kecantikan kulit dan wajah anda. Formulasi terbaik + Kesan Menakjubkan!!
  • Menggebu dan mencerahkan kulit
  • Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
  • Menghilangkan parut dan kedutan
  • Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
  • Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah
Kesan Penggunaan ( hasil berdasarkan testimoni dari 300 pengguna selama 7 hari )
  • Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang
  • Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Menghilangkan parut jerawat & jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
  • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
  • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan ( ketiak )



EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
  • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam
  • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.
  • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Kelebihan EPHYRA SKIN BAR :
  • Ciri-ciri antioksida. Apabila sabun yang mengandungi ciri-ciri antioksida, ia benar-benar boleh memberikan kesan yang baik pada kulit anda. Ia dapat membuang racun yang dihasilkan oleh badan dan melindungi kulit anda dari kerosakan yang sedia ada dan selanjutnya.
  • Ciri-ciri anti-penuaan. Pengggunaan EPHYRA SKIN BAR secara konsisten dapat merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle / kerut)
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti pencemaran, matahari, iklim, asap rokok dan sebagainya.
  • Pencerahan kulit. Tidak semua sabun dapat mencerahkan kulit anda. Ada yang tidak boleh benar-benar memberikan hasil yang anda harapkan. Tetapi dengan EPHYRA SKIN BAR, dapat dilihat kecerahan kulit yang mengagumkan tanpa pengelupasan kulit, dan selamat digunakan.
  • Glutathione bertindak menghalang pengeluaran melanin dalam kulit anda sehingga memberikan efek lutsinar dan kulit anda bercahaya semula jadi dan berseri-seri. Selain daripada itu semua, ia tidak hanya berfungsi sebagai sabun pemutih tetapi produk penjagaan kulit lengkap yang menghilangkan masalah kulit untuk semua lelaki mahupun wanita.
Soalan yang kerap ditanya :
  1. EPHYRA Skin Bar ni berkesan ke? Insyallah berkesan, kerana dah lebih 300 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus
  2. Skin bar ni boleh tahan berapa lama? Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.
  3. Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni? Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy fragrance
  4. Berapa lama nak lihat kesannya? Bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu.
  5. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.
  6. Macamana nak guna? Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka. Urut seketika dalam 2-3 minit. Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit. Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa ( boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain )
  7. Setakat ini, hanya Ephyra Skin Bar saja? Ephyra ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack). Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita. Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra kerana bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan lebih sempurna. Jika guna kedua-duanya ( minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin bar) , kesan yang menakjubkan akan diperolehi.
  8. Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks? Boleh. Sangat digalakkan.
  9. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh tiada masalah. Sabun Ephyra Skin Bar membersihkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati dan sangat ‘mild’ dan boleh digunakan bersama toner dan pelembap dari jenama lain.
  10. Kalau ada resdung, boleh pakai? Boleh.
  11. Ada kesan-kesan sampingan tak? Macam menggelupas ker? Pedih kalau kena matahari ke? Tiada kesan sampingan. Ephyra Skin Bar, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit. Ephyra Skin Bar tidak mengandungi Hydroquinone.
  12. Boleh pakai kat badan sekali? Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh badan.
  13. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  14. Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran? Insyallah Ephyra Skin Bar akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula Januari 2015 nanti. Saiz untuk jualan adalah 50 gram dengan harga RM40.

Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 ( office hours only)



Sila jawab soalan-soalan berikut :

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar? Pastinya saya sendiri akan menggunakannya

Umur pengguna? 30 tahun

Jantina pengguna? Perempuan

Jenis kulit? Berminyak dan Sensitif

Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
Jerawat dan parut jerawat dimuka serta blackhead dihidung... saya perlukan skin bar ini untuk mengatasi masalah kulit saya itu

Pengguna Ephyra? Ya, saya pengguna Ephyra


Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 24 November hingga 3 Disember 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Oceanlife Marketing Sdn Bhd dalam mencari 50 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Isnin, 1 Disember 2014

pengomen tegar bulan NOVEMBER 2014

malam ni ayu nak senaraikan ramai2 blogger yang menjadi pengomen tegar blog ayu di bulan november 2014... jom kita tengok siapakah mereka..


dua blogger review blog ayu

heeheee... maaf sangat kawan2 ayu sibuk dua minggu awal cuti sekolah ni.. ayu sibuk mengemas umah.. ayu dapat pindah mengajar di kampung.. jadinye kena kemas barang2 di kuarters... serius ayu rindu sangat dengan blog ayu ni.. insyaallah cuti sekolah ni... aku akan penuhkan masa dengan blog kesayangan ayu ni... buka je blog malam ni.. ada dua blogger telah mereview blog ayu hasil daripada ayu join segmen mereka... jom tengok dan klik link dibawah ye..

http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/11/blog-review-peserta-segmen-3.html






http://www.syukurnyasihat.com/2014/12/review-blog-1-ayu-insyirah.html