Jumaat, 31 Oktober 2014

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

Khamis, 30 Oktober 2014

berkhemah kita

Hehehe... Dh menjadi kebiasaan setiap tahun pasti ade perkhemahan... Mulai hari ni..petang ni... Ayu kene membantu dari segi penyiapan makanan murid..hehee.. Main masak2 dihujung minggu..keke.. Tak payah masuk hutan... Kawasan belakang sekolah ayu tu... Ada kwsn mcm hutan simpan ..so kami bersihkan... Dpt la kami berkhemah di situ.. Tmpt tu sejak ayu masuk sekolah tu lagi..ade nama dh..namanya hutan rajawali...


Rabu, 29 Oktober 2014

misi alexa ayuinsyirah 9

dah lama tak buat entry pasal alexa..hehehe.. last masa tu di entry misi alexa ayuinsyirah 8... tadi buka web alexa.. alhamdulilah rating blog ayu ada peningkatan sikit... cayooook ayu... teruskan usaha... tapikan minggu ini hingga lah minggu pertama cuti sekolah..ayu sibuk sangat... harap2 la ayu ada masa nak update blog....

mohon doa kawan2 ye ayu dapat menguruskan minggu2 terakhir sekolah ini dengan baik..


Isnin, 27 Oktober 2014

exam...exam..exam

Minggu ni minggu peperiksaan... Peperiksaan akhir tahun..

Semoga semua murid-murid dapat menjawab semua soalan dengan baik..dan peroleh keputusan yang cemerlang..amin..


Ahad, 26 Oktober 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%.



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale.

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !!

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Sabtu, 25 Oktober 2014

segmen blogwalking bersama cikgu ayu

esok mula cuti... seminggu... hehehe.. jadinya ayu nak buat segmen blogwalking untuk kawan2 blogger sekalian...

jom kita tingok banner dibawah ye..dan pastinya syaratnye simple...macam biasa..



syarat-syaratnya..

1. follower blog ayu ye.. kalau dah... terima kasih diucapkan
2. tajuknyer segmen : blogwalking bersama cikgu ayu
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi masa hingga hari SABTU 25/10/2014 jam 10.00 malam

SENARAI PESERTA

Jumaat, 24 Oktober 2014

Segmen Awesome Blogger Bloglist

http://invisiblenote.blogspot.com/2014/10/segmen-awesome-blogger-bloglist.html

Segmen Awesome Blogger Bloglist bakal berlangsung dari 24 Oktober 2014 hingga 30 Oktober 2014. Tujuannya untuk mengumpul para blogger untuk disenaraikan dalam bloglist blog ini sambil berblogwalking ke blog para blogger. Semua yang join akan disenaraikan dalam bloglist 'AWESOME BLOGGER'.

Syarat-syarat
  • Follow blog Invisible Note
  • Like facebook Invisible Note
  • Buat entri bertajuk Segmen Awesome Blogger Bloglist
  • Copy coding dalam entri INI dan publishkan
  • Copy URL entry dan pastekan di ruangan komen entry INI
  • Siap

Tambahan (optional)
  • IM baru buat instagram, kepada yang sudi boleh follow instagram invisiblenote

Semua blogger akan disenaraikan dalam bloglist dari bulan November hingga Disember 2014. Senarai peserta segmen juga akan disenaraikan dalam entry selepas tamat tarikh segmen. Berharap mendapat sambutan. Terima kasih semua :)

credit to mialiana.com

1st Segmen Blogwalking by Budak Kilabret

KLIK BANNER UNTUK JOIN!!

Tamat 16.11.2014

Join cepat sebelum terlambat ;)

Segmen New Friendlist Cikgu Farha

jom kita join segmen ni..klik banner ye..

ayu follower ke 1026 dalam blog cikgu farha



http://cikgufarha.blogspot.com/2014/10/segmen-new-friendlist-cikgu-farha.html

pilih New Friendlist Cikgu
>>Rakan Anggun (Blogger Perempuan)
>> Rakan Smart (Blogger Lelaki)
>>Cikgu Cikgu (Blogger bergelar Guru)


ayu pilih friendlist yang atas sekali ye..hehehe...kalau friendlist yang bawah sekali pun boleh... hehe

Cikgu Farha perlu memilih blog saya untuk direview kerana blog ayu tak la best mana..tapi kalau untuk dijadikan rakan dialam maya ..alhamdulilah.. 
blog ayu ni ayu bnyk cerita pasal life ayu sebagai cikgu dan hobi ayu..hehehe...ada masa singgah ke blog ayu ye.."

Segmen Bloglist October irrayyan.com

sarapan pagi hari ini

Baru je siap ni... Hehehe.. Smlm mak buat serunding kelapa.. Hari ni tanak pulut.. So jadilah pulut serunding...


Khamis, 23 Oktober 2014

Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?.

jom kita join segmen lagi.... klik banner ye..

http://officalmissyana.blogspot.com/2014/10/segmen-anda-berasal-daripada-mana.html

ayu kena jawab soalan diatas...hehe...

ayu berasal dari negeri johor darul takzim

Segmen | Aimifiqa Garden Bloglist

jom join segmen ni.. klik banner ye.. ayu nak kategori bee la ye..hehe

http://aimifiqa.blogspot.com/2014/09/segmen-aimifiqa-garden-bloglist.html

Segmen I Follow U By Blog Dieyla

jom kita join segmen ni.... klik banner ye..

http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2014/10/segmen-i-follow-u-by-blog-dieyla_20.html

segmen blogger cergas dan santai

jom join segmen ni... klik banner ye

http://nineteencapri.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Segmen : Blogwalking 10 Jam !

jom sama-sama kita join segmen ni.. 10 jam je tau...cepat..cepat... klik banner ye kalau nak join..

http://kataubaid.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html

Segmen Blog Review 48 Jam #1


http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
Segmen Blog Review 48 Jam #1

Hai semua!Jemput join segmen simple ini.Syarat mudah je. :)

Syarat Penyertaan Giveaway.

1.Follow blog Wani.
2.Buat entri bertajuk 'Segmen Blog Review 48 Jam #1'.
3.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

Copy Coding Entri Yang Disediakan:
4.Tinggalkan URL entri anda dalam ruangan komen entri ini.
5.Segmen ini berlangsung dari 23/10/2014 (9:00 a.m) hingga 25/10/2014 (9:00 p.m).

Berapa bilangan pemenang?Wani akan review blog semua peserta jadi kesemua peserta menang! =D Jadi,apa tunggu lagi,jomlah join! :D




kek pisang

Hehehhe... Cuba lagi buat kek pisang.. Semalam g pasaraya beli pisang berangan...alhamdulilah.. jadi comel keknye.. Kekeke


Kat bawah ni ayu sertakan resepinye.. Gambar ni ayu amik dari facebook.. Dlm group resepi ringkas.terima kasih pada rakan fb yg share gambar resepi ni... Best sgt dpt buat sendiri.. Kepada kawan2 yang nak cuba ..silakan ye..


Rabu, 22 Oktober 2014

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST 2014

jom kita join segmen ni..klik banner ye

http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/segmen-pencarian-bloglist-2014.html

Segment Bloglist Blog Cantik by Shaklee Other Site

jom kita join segmen ni.. klik banner ye

http://misziqsite.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-blog-cantik.html

Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love



Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini..

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 21 Oktober 2014 hingga 31 Oktober 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini..

jom makan yong tau foo

Ayu baru cuba kali pertama buat ni... Tqpi takde sayur kangkungnye.. Hehehe... Jemput makan ye..


ole-ole dari sarawak

Alhamdulilah... Dapat sesuatu yang best... Hehe.. Abg long ayu g outstation kat srwk.. Jaadinye dapat la ole2... Hehe.. Jom tgk..

Yg best nye...dpt pes laksa sarawak.. Boleh la nanti ayu buat laksa sarawak...hehe..


mendonat di hari cuti

Hehehe... Buat sarapan donat hari ni.. Baru je siap

...

Selasa, 21 Oktober 2014

Segment Blog Review by Sally Samsaiman

jom kita join segmen ni..klik banner ye

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/10/segment-blog-review-by-sally-samsaiman.html

SEGMEN: Kapas Putih November Bloglist

jom kita sama2 join segmen ni... klik banner dibawah ye

SEGMEN: Kapas Putih November Bloglist

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015



Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015 kini bermula. Penyertaan dibuka mulai hari ini sehingga 30 Disember 2014.

Klik link dibawah banner untuk join! Jom semua, kita join :)

Semua yang join akan tersenarai dalam bloglist BuatWanita.Blogspot.Com untuk bulan Januari 2015 hingga bulan Jun 2015.

Pemenang bertuah akan menerima hadiah sponsor dari LittlePuteri.Blogspot.Com

Thank you for your support!

mee bandung siap

Hehehe..hari ni masak menu mee bandung... Main campak2 je masak.. Kekeeke..


Ahad, 19 Oktober 2014

blog ayu direview lagi..

hehehe... ayu ada join satu segmen oleh blogger RRSYA EYRDINA ... alhamdulilah blog ayu terpilih untuk di review... jom baca... klik banner atau link nye ye..

http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/pemenang-segmen-review-blog-1.html 


senarai peserta segmen blogwalking bersama cikgu ayu

kepada kawan2 yg masih belom join segmen ayu ni.. boleh klik banner dibawah ye..

http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html

http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html

jom kita sama2 blogwalking ye... jangan lupa follow blog mereka sekali tau...

SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGWALKING BERSAMA CIKGU AYU

1. http://dramapicisan.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
2. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
3. http://thecutepurpleprincess.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
4. http://www.aimisyahirah.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
5. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
6. http://www.jiakreatifelt.com/2014/10/blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
7. http://yangbaik.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
8. http://bilabbercerita.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
9. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
10. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
11. http://qieyla4everstory.blogspot.com/2014/10/blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
12. http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
13. http://umikasum.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
14. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
15. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
16. http://farhana-mohamad.blogspot.com/2014/10/blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
17. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
18. http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
19. http://blogparihh.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
20. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2014/10/blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
21. http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2014/10/blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
22. http://calrasepatrick.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
23. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/10/blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
24. http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
25. http://www.mialiana.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
26. http://www.dayangdeno.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
27. http://jombercontest.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
28. http://ummi2m2s.blogspot.com/2014/10/blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
29. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
30. http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/10/blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
31. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/10/blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
32. http://nurulfatihah99.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
33. http://invisiblenote.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html
34. http://fatihahxoxo88.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-ayu.html

ayu ucapkan terima kasih kepada yang sudi join segmen ni ye... insyaallah ada kelapangan ayu akan buat segmen lagi...hehe

Sabtu, 18 Oktober 2014

cubaan pertama buat pulut panggang

Ghehehe... Aritu ada mak buat serunding daging.. Ada lagi.. So ayu pun tanak la pulut.. Dan jadi lah.. Pulut panggang.. Keke..


Jumaat, 17 Oktober 2014

Segmen Review Blog #1

jom kita join segmen ni... klik banner dibawah ye..


SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI


Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.


KLIK BANNER UNTUK JOIN!

CARA JOIN:

1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI"
2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen.
3. Follow blog wawa. *wajib*
4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini.


ALERT!
- Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain.
- Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain.
- Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook .


Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!

Khamis, 16 Oktober 2014

aiskrim susu sekolah

Hehehee.... Baru je siap ni... Ayu mencuba buat aiskrim menggunakan susu sekolah yang ayu dpt tadi kat sekolah kekke.. Anak murid dpt.. ckgunye pun dapat gak..

Ayu buat aiskrim guna dua kotak susu sekolah dan sesudu ovalette..pukul hingga kembanggg.. Itu je.. Dan ni la hasilnye..


Ahad, 12 Oktober 2014

hujan


GiveAway by Gobokita : Aksara Biru

klik banner ye kalau nak join..

http://aksarabiruu.blogspot.com/2014/10/giveaway-by-gobokita-aksara-biru.html

First Giveaway By Syafiyahluv.com

klik banner ye kalau nak join...

http://www.syafiyahluv.com/2014/10/first-giveaway-by-syafiyahluvcom.html

G.A Daisy Shawl by Tea&Coffee's Lover

klik banner ye kalau nak join...

http://wilmashana.blogspot.com/2014/09/ga-daisy-shawl-by-tea-lover.html

Giveaway Pertama SitiSab

klik banner dibawah ye...kalau nak join..

http://www.sitisab.com/2014/10/giveaway-pertama-sitisab.html

Mini Giveaway Tengkubutang bersama Embun Beauty House

klik banner dibawah ye...

http://tengkubutang.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html

Segmen + Giveaway Sweet Sour by N|A

klik banner dibawah ye...kalau nak join..

http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/segmen-giveaway-sweet-sour-by-na.html

3000 Followers Giveaway

klik banner ye kalau nak join..

http://nad-lifeisfun.blogspot.com/2014/10/3000-followers-giveaway.html