Selasa, 30 September 2014

segmen : saya sayang blog saya

hari ni macam terpanggil nak buat segmen... segmen kali ni ayu buat simple maca biasa... hehehe.. ramai rakan blogger yg lain buat giveaway ada hadiah tapi ayu buat segmen takde hadiah...cuma nanti hadiahnya akan bertambahlah follower kalian....insyaALLAH...


http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html

jom kita baca syarat2nya...

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
3. buat tajuk " segmen: saya sayang blog saya "
4. macam biasa... letakkan banner diatas yer...simple je..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...

hehehe...simple je kan.....ayu buka segmen ni hingga 30/9/2014....hehehe....jam 10 malam

jom kita sama2 blogwalking... nanti boleh la follow sekali blog mereka ye... klik dibawah ye..

 SENARAI PESERTA

30/9/2014 UPSR lagi

Heheehe... Arini murid tahun 6 duduk exam lagi..hehehe.. Semoga kalian terus tabah... Ingat..kita dah berusaha sehabis baik.. Now masa utk doa tawakal...


Isnin, 29 September 2014

hari kopi antarabangsa


Tadi pagi ayu baca suratkhabar...heheh.. Barulah tahu yang hari ni adalah hari kopi antarabangsa...heeheehe.. Tu yang ayu snap gambar keratan akhbar diatas tu..hehe..

Ahad, 28 September 2014

hari ni dapoor tak berasap

Hehehe... Banyak betul rezeki harini.. Jiran kana dan kiri beri makanan... Anak murid pun beri makanan jugak..

Anak murid kasi laksa... Jiran kanan kasi mee kantonis..jiran kiri kasi kacang pool


kaji hati kita

Sama-sama kita semak hati kita...

Moga perkara2 yang tak elok dielakkan ye.


Sabtu, 27 September 2014

Segmen Bloglist Cun Oktober 2014 by Ekinnuar

jom kita join lagi segmen hehhe... klik banner ye..

http://nurulasyikinmohdanuar.blogspot.com/2014/09/segmen-bloglist-cun-oktober-2014-by.html

SEGMEN: Kapas Putih October Bloglist

jom kita sama2 join segmen ni...klik banner ye..

SEGMEN: Kapas Putih October Bloglist

Jumaat, 26 September 2014

1 zulhijjah

Sungguh pantas masa berlalu... Jom kita banyakkan amalan di 9 hari sebelum kita menyambut raya haji...



semoga hari ini lebih baik dari semalam


Rabu, 24 September 2014

hari susu sekolah

Hehehe..hari ni kami semua murid dan guru.. Ada senamrobik... Sempena hari susu sekolah sedunia 1 Malaysia.. Seronok sangat dapat bersenam hehee..dpt minum susu..


Selasa, 23 September 2014

First Segmen : Jom Tambah Kawan ! by Lieya Yaya

jom kita join....klik banner dibawah ye.ayu tag kepada semua yg baca entry ayu ni...jgn lupa join tau...

http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/09/first-segmen-jom-tambah-kawan-by-lieya.html

SEGMEN BLOGWALKING SAMPAI PENAT RRSYA EYRDINA #2

jom join....klik banner dibawah ye..

http://sayasukala.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-sampai-penat-rrsya.html

Segmen Blogwalking Bersama Bazlia Amoza

jom kita sama-sama join segmen ni...klik banner ye..

http://www.bazliaamoza.com/2014/09/segmen-blogwalking-bersama-bazlia-amoza.html

Segmen Drop Your Link By Adinda Baizura Mazlan

jom kita join segmen ni..klik banner dibawah ye

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/09/segmen-drop-your-link-by-adinda-baizura.html?spref=fb

2nd Giveaway & blogwalking by Cikna136

jooom kawan 2kita join giveaway ni..klik banner dibawah ye

http://cikna136.blogspot.com/2014/09/2nd-giveaway-blogwalking-by-cikna136.html

Ahad, 21 September 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

senarai peserta segmen saya sayang blog saya

malam ni baru ada kesempatan nak listkan peserta yang dah join segmen saya sayang blog saya.. kepada kawan2 yang belom join boleh klik banner dibawah ye... masih ada masa lagi ni..

http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html

SENARAI PESERTA SEGMEN SAYA SAYANG BLOG SAYA

35. http://adna2029.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
36. http://jom-santai-aje.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
37. http://nurulasyikinmohdanuar.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
38. http://nurainahanis.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
39. http://mak-atam.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html?m=1
40. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
41. http://blogjoingiveawaycontest.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
42. http://kapas-putih.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
43. http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
44. http://vithebat.blogspot.com/2014/09/segmensaya-sayang-blog-saya.html
45. http://supplementandyou.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
46. http://calrasepatrick.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
47. http://measleymedley.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
48. http://www.pokcikblogger.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
49. http://azraalyana.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
50. http://www.fisyayusof.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
51. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
52. http://www.syahidahfadilah.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
53. http://nieda5515.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
54. http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
55. http://www.empayarmarlisha.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
56. http://kaktusoren.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
57. http://sya-syasweet.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
58. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
59. http://lyranadya.blogspot.com/2014/09/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
60...

makan untuk malam ni

Hehehhe... Malas nak masak...so beli kat pasar malam je la...hehe

Chicken chop ni hnya rm5..sedap sgt..


Sabtu, 20 September 2014

makan dalam ni

Alahai.... Cuba baca ayat dalam gambar ni.




cubaan pertama buat kacang pool

Hari ni ayu buat sarapan kacang pool... Cubaan pertama..tapi tak boleh la lawan ngan kacang pool yang ayu makan kat plaza larkin... Hehehe..yg itu sedap sangat... Jom tgk kacang pool yg ayu buat sendiri...


Jumaat, 19 September 2014

kenapa hati tak tenang


Perjalanan Blog Bersama Nur as

jom join segmen ni..klik banner di bawah ye

http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/09/perjalanan-blog-bersama-nur-as.html

SEGMEN: Malaysiaku by kapas putih

jom sama2 kita join segmen dibawah..klik banner ye..

SEGMEN: Malaysiaku by kapas putih

ni gambar ayu ye..


masakan kampong hari ini

G jalan2 kat belakang umah mak... Hehee.. Ini la hasilnye.. Mak tanam cili padi...


Dengan cili padi tu... Kami masak sulur keladi masak goreng dan betik muda goreng... Hehehe... Jom tengok gambar dibawah


Rempahnye sama mcm kita buat rempah nasi goreng kampong... Ayu buat rempah bnyk terus..bahagi dua utk dua masakan hehe..

Di bawah ada ayu letak gmbr proses nak masak betik muda goreng


lontong goreng siapp

Hehehe...harini sarapan lontong goreng... Lebihan ketupat mini smlm yg makan ngan soto ayam..hehe


hati-hati dengan kata-katamu


jom kita senyum


Khamis, 18 September 2014

jika kau bersedih


pentingnya adik beradik

Talian darah yang tidak akan putus .... Walaupun bilangan setiap kumpulan adik beradik adalah berbeza namun ikatan mereka tetap sama... Jagalah mereka sebaik mungkin...


cepatnya perempuan

Tak dinafikan kaum wanita cepat dapat segala hal... Tapi sebenarnya semua itu dibuat atas landasan kasih sayang...


masak soto hari ni

Hehehe... Malas nak masak nasi...jadinye ayu masak soto ayam ..makan ngan ketupat mini adabi...


Segmen Blogwalking Lestari

jooom kita join segmen dibawah ni...klik banner ye..

http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-lestari.html

Selasa, 16 September 2014

selamat menyambut hari malaysia



Ahad, 14 September 2014

pekena char kuey teow

Bercuti di serembannnn... Petang2 lepak kat stadium paroi..hehe... Apa lagi penuhkan masa lepak kat kedai makan bawah stadium..hehe... Alahai sedapnye char kuey teow dan cendol... Popia basah pun ada...sedap sangat...


Khamis, 11 September 2014

segmen : UPSR oh UPSR

salam semua.....cikgu ayu nak buat segmen ni..hehehehe... simple je tapi ada kena jawab sikit je soalan...utk mengimbau kenangan masa UPSR..dulu...hehehe... tahun ni tahun kedua ayu menjadi S/U peperiksaan UPSR sekolah...so dlm minggu ni dan minggu depan sibuk.... sebab...MINGGU DEPAN UPSR AKAN BERMULAAAA......

9..10...11...SEPTEMBER 2014...


macam biasa syaratnya simple je..jom baca di bawah..

1. buat entry bertajuk segmen : UPSR oh UPSR

2. tampalkan kuat2 banner segmen UPSR diatas ni kedalam entry kawan2 dan backlink kan ke entry ni ye..

3. kene jawab 3 soalan :
a) tahun bilakah anda menduduki peperiksaan UPSR?
b) apakah keputusan UPSR anda?
c) apakah subjek yang anda paling suka?
d) ucapan buat ayu yang sibuk uruskan UPSR..

# kepada kawan2 yang terlupa atau takde menduduki UPSR... masih boleh join segmen ayu ni...dan mereka hanya perlu jawab soalan (d) sahaja...hehehe.

4. dah siap....boleh la hantar....tampalkan url enty kawan2 ke ruangan komen di bawah yer...

segmen ni akan tamat pada : 11 SEPTEMBER 2014 jam 10 malam

cikgu ayu ucapkan berbanyak2 terima kasih diatas sokongan kawan2 semua...doakan ayu dpt menguruskan anak2 murid ayu sepanjang peperiksaan UPSR minggu depan ya....sama2 lah kita doakan kejayaan mereka... amin...

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !

ada masa lagi ni.....ayu nak sangat join segmen abg ben ni... serius abg ben dah lama tak buat segmen... dulu masa awal ayu berblog... segmen abg ben la yg bnyk ayu join.... kepada kawan2 yg nak join klik banner di bawah ye... nanti kene jawab soalan ye...



BEN ASHAARI

1. ayuinsyirah... nama blog ayu... ayu mula berblog pada tahun 2009... masa tu di maktab perguruan.. ayu berkongsi pengalaman di dlm blog ayu... hingga lah sekarang..ayu telah bergelar guru..baru je lima tahun menjadi cikgu...

2. ayu rasa kelebihan blog ayu ni... ayu suka bercerita...berkongsi cerita pasal anak murid ayu..pasal dunia keguruan dan juga ayu rajin buat segmen..hehehe

3. impian ayu..... menjadi partime blogger ni...ialah blog ayu dikenali seperti blog abg ben... kak mia... dan blogger yang berjaya lain... selain itu..ayu teringin sangat nak jadi mcm abg ben dapat pergi melancong free...hehehe... semoga impian ayu menjadi kenyataan...

ok...boleh hantar dah...

Isnin, 8 September 2014

satu hari lagi

Esok.... masanya akan tiba... Semoga semuanya berjalan lancar...


Sabtu, 6 September 2014

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers

Jumaat, 5 September 2014

Segmen : Too Kawaii For You

jom kita join segmen dibawah... klik banner ye

http://aadhirahfarhana.blogspot.com/2014/09/segmen-too-kawaii-for-you_3.html

Segmen: Kenal Ke Kita?? by MiN

jom kita join segmen ni... klik banner dibawah ye..

http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/09/segmen-kenal-ke-kita.html

10 FAKTA TENTANG AYUINSYIRAH

1. mula buat blog pada tahun 2009... masa tu belajar di maktab perguruan
2. suka membaca dan menulis
3. seorang guru matematik
4. mula menjadi seorang guru pada tahun 2010
5. suka warna ungu
6. pengumpul novel
7. suka memasak
8. tegas...garang....ceria...
9. anak perempuan tunggal dalam keluarga
10. masih single

Segmen : Nak blog URL by Macam-Macam Cerita

jom kita join segmen ni....simple je..nnti klik banner dibawah ye..

http://thisni3zahata.blogspot.com/2014/09/segment-nak-blog-url.html

senarai peserta segmen UPSR oh UPSR

kepada kawan2 yang belom join klik banner dibawah ye...

http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr_5.html

atas permintaan seorang rakan blogger...hehehe... ayu akan jawab juga soalan 1-3 dalam segmen ni..hehehe..

1. ayu amik UPSR pada tahun 1996...masa tu masih 4 subjek lagi...subjek sains tak masuk lg dlm upsr...

2. keputusan UPSR ayu masa tu hanya 3A 1B...dan pastinye subjek bahasa inggeris la yang dpt B... sbb ayu kurang suka subjek tu..

3..subjek yang paling ayu suka..dan hingga pencen mengajar subjek tu...ialah subjek matematik..heeheh...

jooom sama2 kita blogwalking....ke...

senarai CALON UPSR... SEGMEN UPSR OH UPSR..

1. http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
2. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
3. http://ummisyafiqahfarhana.blogspot.com/2014/09/upsr-oh-upsr.html
4. http://sayasukala.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
5. http://kasut-rantau.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
6. http://ciklindaaalol.blogspot.com/2014/09/upsr-oh-upsr.html
7. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
8. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
9. http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/09/upsr-oh-upsr.html
10. http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
11. http://anna-lifeiscun.blogspot.com/2014/09/upsr-oh-upsr.html
12. http://fadzlinahamali.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
13. http://srikandiofficialblog.blogspot.com/2014/09/segmen-lagiupsr-oh-upsr-by-cikgu.html
14. http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
15. http://nia-emkay.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
16. http://coratcoretpinkummi.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html?m=1
17. http://tatyhasbi.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
18. http://calrasepatrick.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
19. http://mylif3board.blogspot.com/2014/09/segmenupsr-oh-upsr.html
20. http://adna2029.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
21. http://cammylia.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
22. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
23. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html?m=0
24. http://izzeyda.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
25. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
26. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html
27. http://www.ciksiti.com/2014/09/segmen-upsr-oh-upsr.html

Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com


Assalamualaikum

Dengan ini, dilancarkan Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com.

Bermula 9 pagi 1 September dan akan tamat pada 12 malam 10 September 2014

Tujuan giveaway ini : Untuk memperkenalkan blog-blog baru dalam dunia blogging serta dapat juga menambah rakan-rakan baru dalam list follower anda.

Sila FOLLOW BLOG mereka :


Sila LIKE PAGE mereka :


Sila FOLLOW IG mereka :
[nor_farihan] [aimimiddleton] [shidaradzuan] [ct aman] [huda] [asha]

Senarai Hadiah :
Goodie Beg - 40 pemenang (Mama)
Top up RM 10 - 9 pememang
Top up RM 5 - 5 pemenang
Wang Tunai RM 30 - 2 pemenang
Dish Wash Concentrate Shaklee - 1 pemenang
Potrait - 2 pemenang
Novel - 1 pemenang
Shawl - 5 pemenang
Fridge Magnet + Bookmark LE - 3 pemenang
Button Bagde + Bookmark LE - 2 pemenang
Agent Dorship Sophie - 20 pemenang
Brooch - 2 pemenang
Header Blog - 1 pemenang
Keychain - 1 pemenang
Buku Motivasi - 1 pemenang
Coin Purse dan Bookmark - 5 pemenang

Nota : Diharap semua peserta dapat memenuhi syarat yang ditetapkan, dan enjoy blogwalking oke!