Rabu, 30 Julai 2014

hari ini...beraya di JPO

Hehehehe.... Hari ni ayu temankan sepupu ayu g jalan2 beraya di JPO..Hehehe.. Tengah syok2 jalan2... Hujan turun dengan lebat.. Alhamdulilah...raya 1 2 3 hujan....syukur..




pintu...ooo...pintu


mohon ampun dan maaf




Selasa, 29 Julai 2014

ingat tau... time beraya

Hehehe...haa kene batang hidung ayu sendiri ni..hehehe.. Biasa la kan.. Zaman teknologi skrg..

Nanti time pergi beraya..kene ingat tau..


soalan cepu cemas rayaaa

Hehehe....kawan2 tengok sendiri ek gambar dibawah... Ayu tak dpt nak jawab la...





lontong goreng di pagi raya

Hehehe... Hari ni raya kedua.. Alhamdulilah ramai saudara mara dtg ke rumah ..jadinye hari ni ayu buat sarapan...lontong goreng..hasil dari ketupat dan lontong yang bnyak...hehe... Lontong goreng ni ayu buat versi mcm nasi goreng kampoong...haha

Dan inilah hasilnye...hehehe...

Ayu lawankan dengan jempot jempot ikan bilis...


Isnin, 28 Julai 2014

selamat hari raya kepada semua

Rindunye dgn blog...ayu sibuk sangat sblum ni...hehehe.. Hari ni ayu adakan masa sikit utk blog..hehe..

Di kesempatan ini ayu nak ucapkan selamat hari raya kepada semua.. Maaf dipohon sekiranya ada salah dan silap.. Mohon ampun juga sekiranya apa yang ayu tulis diblog ada membuatkan kawan2 semua berkecil hati...maaf di pinta..

Kepada semua kawan2 blogger... Ayu harap raya kali ini membawa satu kegembiraan kepada kawan2 semua.. Berhati2 selalu yer




Sabtu, 26 Julai 2014

segmen: blogwalking sempena RAMADHAN 1435H


assalam kengkawan semua..arini ayu nak buat satu segmen yang cukup2 simple SEMPENA menyambut ramadhan ni...hehhe.... 

DI KESEMPATAN INI DI AWAL 1 RAMADHAN 1435H AYU INGIN MEMOHON AMPUN DAN MAAF KEPADA SEMUA RAKAN BLOGGER JIKA ADA SALAH DAN SILAP ..JIKA ADA PERKATAAN YANG MENGGURIS PERASAAN KALIAN... AMPUN MAAF DI POHON.. SEMOGA RAMADHAN KALI NI MEMBERI LEBIH MAKNA KEPADA SEMUA...

ayu harap ramai la kengkawan yg sudi join segmen ayu ni... hehehe... jooom ramai2 kita join... baca dibawah..

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer segmen : blogwalking sempena RAMADHAN 1435H
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi masa hingga hari SABTU 26/7/2014 jam 10.00 malam ..

SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGWALKING SEMPENA RAMADHAN 1435H

Khamis, 24 Julai 2014

dapat kad raya...yeahhh

Hehehe... Kad raya pertama yg ayu dapay adalah dari.... Menteri besar johor...hehe.. Siap ada dpt undangan jemputan ke majlis rumah terbuka beliau... Terima kasih diatas undangan..


Rabu, 23 Julai 2014

SINGLE

sekeping hati

 
 
Ya Allah...hindarkan diriku ini dari sikap mementingkan diri...aminn

semalam ayu...hari ni PM

hehehehe...ce tgk tajoook..mcm pelik jer??.. kenape ade PM tu??.. hehehe...

sebenarnye..nak gthu pasal hari lahir... semalam hari kelahiran ayu yang ke 30... dan hari ni hari kelahiran Perdana Menteri Malaysia yang ke 61..

 

Selamat Hari Lahir, Datuk Seri Najib Tun Razak. Terima kasih kerana sentiasa bekerja keras dan bersama rakyat Malaysia serta tabah menghadapi segala isu berbangkit. Thank you from a grateful nation.

Kami bangga menjadi rakyat Malaysia! Happy birthday! #BersatuKitaTeguh

jauh dari cinta


petang-petang mesti ayu dgr lagu ni...tgk tv cerita JAUH DARI CINTA...lagu dlm cerita ni best sgt.. misi ayu nak cari novel ni..




projek sebelom raya di sekolah

Heheeheh...mood raya dah maiiii.... Tinggal esok je sekolah... Harini.. Kami berpakat buat projek memasak bubur lambuk di sekolah... Tengah2 masak... Ade permintaan utk buat serawa durian dan pulut..hehehe... So kami pun masak bersama2...geng ckgu2 pempuan..hehehe... Buat projek di kantin..hehehe... Bubur lambuk versi terengganu kami buat.. Rm3 sebekas.. Hasil kutipan duit itu kami buat bubur lambuk..hehe...



Selasa, 22 Julai 2014

undangan istimewa di hari lahir

Hehehehe... Hari ni berbuka puasa di sekolah..jadinye tak masak la utk hari ni..hehehe... Di sekolah ada majlis khatam al-Quran dan berbuka puasa...


dapat hadiah dari murid

Alhamdulilah... Hari ni genap umur ayu 30 tahun...hehehe... Dah masuk 3 series..hehehe.. Pagi tadi.. Masuk je mengajar di thun satu... Lepas bacaan doa belajar.. Murid2 ramai2 nyanyi lagu happy birthday...terharu sngat... Hehee.. Dan.. Ayu ada dapat hadiah dari nak murid.. Diaorg buat kad sendiri... Dan juga hadiahkan kelongsang comel...terima kasih bnyk2..


Sabtu, 19 Julai 2014

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com


Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Jumaat, 18 Julai 2014

SEDERHANA TAPI SUSAH

ayu copy dari fb..

Wanita yang baik itu :
* jika dipandang menyenangkan hati
* jika diTinggal dia menjaga harta dan kehormatan suaminya
* jika disuruh dia patuh
* jika diberi amanah dia dapat dipercaya


alfatihah buat mereka

semoga mereka tenang disana... ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman... amat bertuah mereka dijemput ALLAH... pada malam jumaat.. di 10 malam terakhir ramadhan... pastinya ada hikmah disebalik kejadian yang DIA tentukan...

kita yang masih hidup... hanya mampu berdoa dan terus berdoa... itulah senjata paling mahal..paling istimewa buat seluruh umat islam...

 

 


 


 

Ahad, 13 Julai 2014

Segmen: Saya Nak Kad Raya Daripada Ekatikah



Pada zaman era moden ini, amalan kirim-mengirim kad raya tidak dilupakan. Walaupun zaman sekarang orang ramai lebih gemar mengirim balas ucapan Hari Raya menggunaan pesanan ringkas SMS, WhatsApp dan sebagainya, kad raya masih antara yang the best. Hehe

Oleh itu, satu Segmen: Saya Nak Kad Raya Daripada Ekatikah diadakan. Bermula hari ini 13hb July dan berakhir pada 20hb July jam 12 tengah hari. Sesiapa yang nak kad raya, dijemput untuk sertai.

Syarat-syarat:
1. Follow blog Bila Jari Mula Menaip, add to circle G+ EkaTikah.
2. KLIK .
3. Buat entri bertajuk Segmen: Saya Nak Kad Raya Daripada Ekatikah.
4. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT/KLIK semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Credit to MiaLiana.Com

5. Tinggalkan URL entri di ruangan komen entri ini.

Pilihan Pemenang:
1. 20 orang pemenang akan dipilih menggunakan Ramdom.org.
2. Pemenang akan diumumkan sama tarikh tamat penyertaan.

Selamat menjoinkan diri

rindu dengan mereka..

 

petang ni... ayu buka blog...hehee..ade soalan cepu cemas hehehe... dari rakan blogger EIQAALMOND ... dia tanya dia kene panggil kak ayu ker??... boleh ayu tak kisah.. minggu dpn ayu dah masuk 3 series dah.. dan soalan kedua ...dlm gmbr tu gambar anak ker.??...

hehehe... ce kawan2 tengok gambar dibawah...gambar ayu ngan sape yer?.??

 

jawapannye....ialah.. ayu bergambar dengan anak...hehehe..dengan anak murid hehehe..
gambar ni ayu amik masa tahun 2009...masa awal2 buat blog lagi... masa tu ayu tgh praktikum di SK TANSAU, kota kinabalu... tahun ni mereka berdua akan menduduki PT3... 
cepat betul masa berlalu.. masa tu mereka darjah 4... sekarang mereka dh tingkatan 3... hehehe..

nama mereka berdua... SYAFIQ (kiri) dan SHAH JEHAN (kanan).. mereka punyai karektor yang cukup berbeza... syafiq sangat pendiam..dan masa tu dia masih belum pandai membaca lagi... dan shah jehan lah murid yang banyak menguji kesabaran ayu..semasa praktikum... pandai dan nakal...hehehe.. tapi dia lah yang paling beria menangis masa ayu abis praktikum di sekolahnya.. hehee.. semua tu kenangan terindah buat ayu...hehehe...