Isnin, 24 Februari 2014

Segmen : Pencarian Bloglist March dan Review Blog by HJ

Assalamualaikum. Peace Upon You


Klik banner untuk join
Tamat 28 Feb 2014

Segmen: Cari Kenalan & Bloglist Mawar Putih

Assalamualaikum,

Segmen: Cari Kenalan & Bloglist Mawar Putih

Ini adalah segmen percubaan pertama dari blogger Mawar Putih. Sila luangkan masa anda untuk berkongsi segmen menarik ini.hehe..Kenapa menarik? Sebab ini segmen 2 in 1.

Selain daripada tambah follower atau bahasa manis...kenalan, Mawar Putih juga akan sediakan satu ruangan khusus untuk BLOGLIST SEPANJANG TAHUN 2014. Cepat...jangan lepaskan peluang keemasan untuk Mawar Putih blogwalking ke blog anda setiap masa.

Haruslah ada syarat-syarat kan..Segmen ini terbuka kepada semua yang bergelar blogger, bukan anonymous atau pinjam blog kawan.Kena ada blog sendiri. Sama ada blog anda dah mencecah ranking tertinggi sehingga la baru bertatih,baru 1 follower juga boleh join segmen ni. Bermula hari ahad, 23/02/2014 sehingga 26/02/2014. Segmen tutup secara rasmi pada jam 10 malam.



SYARAT MUDAH DAN SIMPLE. TIDAK MENGAMBIL MASA LAMA..
1. Follow blog Mawar Putih.
2. Like Official Page FB Mawar Putih sebelah kanan tu..
3. Buat Segmen: Cari Kenalan & Bloglist Mawar Putih
4.Copy coding yang disediakan ke dalam ruangan HTML dan siap untuk publish..
5. Tinggalkan URL entri ke dalam ruangan komen entri ini

CIRI-CIRI BLOGLIST DICARI & ADAT BERSEGMEN:
1. Jujur follow blog ini. Follower akan diupdate untuk memudahkan semua peserta saling berkenalan. Jangan risau, i oll follow balik semua follower. Kalau dah follow tu, tetap follow juga sampai bila-bila.hehe
2. Siapa like official page akan diberi lebih penilaian untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist. Kacang je tu kan..
3. Seorang blogger yang rajin update blog. Bukan bermaksud sehari 5 entri tapi at least ada update dalam masa seminggu. Tak seronok la kan follow blog yang 2 bulan sekali baru nak update.
4. Sanggup jadi sahabat blogger Mawar Putih dan rajin blogwalking ke sini. Jika rasa-rasa tidak sanggup, secara automatik penyertaan anda sebagai bloglist akan terbatal dan digantikan dengan blogger lain. Setahun tu...lama kan.

Keputusan bloglist akan dibuat dalam masa seminggu selepas tarikh tutup segmen. Kesudian anda melawat ke Mawar Putih amat dihargai..=)

Ahad, 23 Februari 2014

Segmen Review DJH Sampai Lebam



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Blog Diari Jejaka Hangat kembali lagi dengan Segmen terbaru!!! Dengar cerita,dia akan review 50 blog terawal yang join segmen terbaru nya!! Apa lagi tunggu??Syarat pun terlalu simple,memang rugi kalau tak join,jom kita support sesama blogger.Dapat juga berkenalan dengan blogger-blogger lain nanti!!
Klik Banner Untuk Join


Segmen Review Blog - 3 Hari Sahaja

kalau nak join klik banner dibawah ye..

http://syiralokman.blogspot.com/2014/02/segmen-review-blog-3-hari-sahaja.html

Pencarian Bloglist 2014 by AlyaniMatshah

jooom klik banner di bawah...

http://alyanimatshah.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist.html

Sabtu, 22 Februari 2014

layang...layang...

ade masa lagi ni.... joooom kita tgk layang2 yg cantikkkk,.....

minum air masak banyak2 tau..

22 FEBRUARI....

 

hari ni...genap 22 tahun pemergian allahyarham sudirman bin hj arshad... lagenda seniman yang hebat...

 

  

Selasa, 18 Februari 2014

busyyyyy...

tajoook pun dah cukup memeningkan... hehehee dah lama sgt rasanya tak update entry ...ayu busyyyy sangat... macam2 kene buat... sistem online... keceriaan kelas... fail....pnp... waaa... semua lah... huhuhu... mlm ni je baru boleh tarik nafas sikit... ayu nak blogwalking la malam ni... sambil tgk bola....hehehe
 

 

Rabu, 12 Februari 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Februari 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Ahad, 9 Februari 2014

blogwalking sambil tanda buku..

malam ni..... rasa macam nak blogwalking.... hehehe.. terjah semua segmen ... sambil tu tangan tanda buku murid...hehehehee... wah 2 dalam 1 ni... tapi rasanya... buku tulis ni tak akan siap ditanda malam ni...hhehehee...

selamat berblogwalking semua....hehehe...

Sabtu, 8 Februari 2014

Segmen 48 Jam : Upkan Follower + Bloglist 4 Month by Nurul

jooom join segmen...klik banner dibawah ye...

http://mia-udax.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html

Segmen Followers by Wawa Ashihara

joooom join,...klik banner yer...dibawah ni...

http://www.wawaashihara.com/2014/02/segmen-followers-by-wawa-ashihara.html

sukan olimpik 2014

 

buka google.. wah... google pun promosikan google... cantik gambar nye...