Khamis, 30 Januari 2014

serlahkan keistimewaan sebenar anda

biar gambar berbicara....

 


  

 

   

 

kepada kawan2 semua yang mempunyai sebarang pertanyaan ataupun berminat dengan produk EPHYRA bolehlah email ayu ye.... jangan malu..jangan segan.. email je ye... ni email ayu
 
ayuinsyirah@gmail.com
Sekiranya kawan2 nak mencuba dan membeli produk EPHYRA dengan 
 
Trial Pack (10 sachets) atau Premium Pack (30 sachets) 
 
boleh la nanti isi maklumat kawan2 dalam BORANG ni ye...maklumat simple je ...jgn risau ye...hehehhee... dan make sure isikan email sekali ...

Harga pun ada dipaparkan di borang tu... tapikan.. kawan2 akan dapat harga istimewa dari ayu..hehhe... jangan lepaskan peluang ni tau... ayu amat hargai kawan2 yang sudi ke blog ayu menjadi follower blog ayu juga...  Senang je kan....hehee tak perlu amik masa yang lama.. 

segmen : AZAM BARU DI TAHUN BARU


Hari ini... buat pertama kalinye cuti bermula jumaat dan sabtu... jadi harini ayu free... ayu macam nak buat segmen yg simple jer... mengenai azam...di tahun baru 2014...

jom kita baca syarat2nya...

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
3. buat tajuk " segmen: AZAM BARU DI TAHUN BARU "
4. macam biasa... letakkan banner diatas yer...simple je..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
5. kawan2 boleh la sharekan sekali azam kawan2 untuk tahun baru 2014 ni...hehehe
6. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...

hehehe...simple je kan.....ayu buka segmen ni sehingga 31/1/2014....hehehe....jam 10 malam

dapat fridge magnet

Dalam bulan ni.... ayu tak ingat la bila tarikhnya... ayu dpt hadiah dari blogger. .. pastinya kawan2 semua kenal.... blogger yang hebat.... hehehe.. blogger itu ialah... abg eqbal zack.. aritu dia ada buat satu giveaway... alhmdulilah ayu terpilih menjadi salah satu dari pemenang nya... hadiah yg ayu dpt ialah fridge magnet... ayu suka sgt... ayu suka kumpul fridge magnet. .. tahun lepas dpt juga... tapi tahun lepas dpt fridge magnet de thailand.. tahun ni dr korea pula. ... syukur Alhamdulilah. .. walaupun ayu belom pernah ke destinasi itu tp ada juga insan yg hadiahkan ole2 dari sana... joom tgk...




bertamu di kedai buku

Smlm... balik dari sekolah. .. g bandar kota tinggi sblom pulang balik umah mak... g kedai buku dulu.. hehee.. nak teruskan misi mencari buku hehehe... alhmdulilah buku yg dicari dh dpt.. buku arwah adik ammar betul2 tinggal satu je..terus ayu amikkk...


Nanti bila ayu dah abis baca.... ayu akan buat review ye.... 2 novel tu.... semuanya tgh di tayangkan kt tv...

Selasa, 28 Januari 2014

alhamdulilah....zamir menang..

masterchef all stars.... ayu memang mengikutnya sampai ke episod akhir..malam ni...

 

alhamdulilah...zamir menang... dia seorang yg sangat relax je... pendiam... dan malu-malu... tapi masakan dia best... tahniah zamir....tahniah...tahniah...

  

ni masakan zamir.... utk mlm final..

 
hidangan pertama....sup cendawan

  
hidangan kedua.... "Sea Bass Gone Wild"

  
hidangan ketiga..."My Finale"

TAHNIAH....TAHNIAH...TAHNIAH....

 


misi mencari

 

esok last sekolah... hari khamis dah mula cuti sekolah untuk cuti tahun baru cina... sekolah semula pada hari rabu 5 februari 2014... hehehe..cuti selama 6 hari je...

masa cuti ni...misi ayu ialah... nak bertamu di kedai buku... misi mencari buku2 ilmiah ..buku novel yang mana sedang di dramakan di tv... dan mencari alat tulis..hehehe... 

kalau kawan2 tengok gambar kat atas tu... ayu amat2 terinspirasi dengan arwah adik ammar... buku tentang arwah dah diterbitkan... jika ianya dah ada di pasaran... pastinya ayu akan mencarinya..dan membelinya... insyaallah...

bacalah walau hanya sehelai...

 

membaca jambatan ilmu.... 
kadangkala kita lalai....dengan kesibukan duniawi... 

marilah sama2 kita ada kan sedikit masa untuk membaca AL-QURAN... 

bersyukurlah...

RM100...RM100...

arini semua anak murid ayu dapat RM100...hehehee... semuanya akan dapat ..jangan risau... satu majlis kecil2an kami buat kat sekolah..untuk penyerahan bantuan awal persekolahan tahun 2014...

 

Ahad, 26 Januari 2014

hafiz menang...

alhamdulilah...lagu kesukaan ayu menang..juara anugerah juara lagu 2013...

LAGU BAHAGIAMU DERITAKU

Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mahu lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu


pasti ada insan itu...

 

pastinya ada insan yang akan care kat kita tanpa kita sedar... mak... yupp... dialah yg utama akan jaga...sayang..dan risaukan kita ..tapi kita...yang kadang kala lupa dan buat pura2 lupa akan pengorbanan mak... 

sayang mak ketat-ketat...

kelas tahun 1

hasil kreativiti ayu dan cikgu kelas tahun 1... hehehe.. ni lah hasilnye... gabungan guru penyelaras transisi dan guru kelas..hehehe .. tahun ni tahun kedua ayu pegang jawatan guru penyelaras program transisi dan guru penyayang..

ayu mengajar matematik utk kelas tahun 1 ... alhamdulilah...semua murid mengenali nombor dan semuanya dpt belajar dengan baik...

jooom layan gambar dibawah...






hari kastam sedunia

 

arini.... hari kastam sedunia kali ke 32... kali ni buat di UTM skudai... pastinya meriah...

sekadar yang mampu...

promote bisnes family...

malam ni...sambil dengar lagu kat tv...hehehe..ayu tgh layan anugerah juara lagu ni... ayu nak buat promote kat blog ayu..hehehe... bisnes family... ce tgk gambar dibawah..hehehe... ade masa nanti klik2 la kat 3 gambar tu yer...

 

 jangan segan2 ..mana yang berminat dan berkenan dihati  boleh la berurusan terus ngan abang sepupu ayu... kakak sepupu ayu...dan juga mak saudara ayu... hehehe... masing2 ngan perniagaan masing2...