Sabtu, 30 November 2013

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah


assalam kengkawan semua..arini ayu nak buat satu segmen yang cukup2 simple...hehhe.... ayu harap ramai la kengkawan yg sudi joint segmen ayu ni... hehehe...

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi masa lama sikit la...hehe..hingga hari SABTU 30/11/2013 jam 11.00 malam

jooom kita blogwalking ramai2.... ayu dh buat senarai rakan2 yg dh join segmen ni... kelik kt bawah ni ye..

SENARAI RAKAN2 SEGMEN BLOGWALKING CUTI SEKOLAH 

Jumaat, 29 November 2013

Sekeping Hati Buat Yang Halal

"Bila datang lelaki yang COMEL AGAMANYA.. tapi dia bukan ustaz, bukan tok guru, bukan ulama, DIA HANYA ORANG BIASA..

tetapi, cukup sembahyang 5 waktu, tak makan haram, tutup aurat dan ada orang MENGAJAR DI SURAU MASJID.. DIA PERGI walaupun seminggu 2 kali, dah dikira baik pada agama..

KAHWINKAN SEGERA dengan lelaki baik seperti itu, walaupun jalan kaki, naik motor je.. tak ada kereta tak ape kerana REZEKI DI TANGAN ALLAH bukan di tangan manusia.." -UAI-

Sekeping Hati Buat Yang Halal, InsyaAllah..

TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY


ASSALAMUALAIKUM

Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
2. LIKE page penaja :
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :
1 helai baju I Love Blogging
2 helai baju Geek
2 Fridge Magnet Krabi
5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..


Segmen : Bloglist December 2013 by Secret Heart.

kelik banner dibawah ye kalau nak join...

http://aejarstories.blogspot.com/2013/11/segmen-bloglist-december-2013-by-secret.html

disaat aku harus memilih....

BIG HOLIDAYS GIVEAWAY by ASNAWI HASSIM



BIG HOLIDAYS GIVEAWAY BY ASNAWI HASSIM
TEKAN BANNER UNTUK SERTAI
Hadiah Giveaway ini disponsor oleh AsnawiHassim ,Tshirt Express - Custom Design ,
Alia Rosli ,Adam Faiz ,Wanie ,Nur Syazlia ,Izzah Alyah ,Green leaf ,ZakieAzid ,HidayahSuhailee ,Simple Syara ,AinRahman dan MunirahRahman
Hadiah Giveaway ini adalah
T-shirt Running Man x1, Personal custom T-shirt x1,
Fridge magnet x1, Niqaab x1, Doodle x2, Kawaii Doodle x2, Hadiah misteri x3, Topup RM10 x1,
Topup RM5 x2, Topup RM5 x2, Review blog x2, Cash RM5 x2
20 PEMENANG DICARI. CEPAT SERTAI GA INI MUNGKIN ANDA YANG AKAN MEMENANGI ANTARA HADIAH MENARIK INI!



Rabu, 27 November 2013

kawan yang terbaik

Selasa, 26 November 2013

Bagaimana mencukupkan GAJI?

1.Bila hari terima gaji, jangan dilupa ibu dan ayah. Perkara pertama buat, transfer utk mereka dahulu. Banyak atau sedikit, itu tidak penting. Walau mereka berdua mungkin sudah berpendapatan, tetapi berikan kepada mereka sebagai hadiah. Percayalah, duit gaji kita akan cukup!

2.Jangan dilupa "Tabung Haji", memotong melalui potongan gaji lebih baik. Anda tahu, bila kita sudah mendaftar haji, ia bermakna "Nawaitu" itu telah ada!

3.Sebagai seorang ayah, ingat kembali urusan anak. Aqiqahkan mereka dahulu, sebelum anda membeli TV LED baru, sebelum menukar sport rim baru!

4.Sebagai seorang isteri yang bekerja, bantulah suami! Tidak salah jika isteri berkata "Duit I, Duit I, Duit suami, Duit I! Tapi, redha itu lebih penting. Suami pula jangan ambik kesempatan atas kebaikan isteri!

5.Sebagai isteri yang tidak bekerja, redha dengan apa yang ada. Jangan merungut! Tiada suami yang mahukan kekurangan dalam keluarga.

6.Lihat ahli keluarga yang terdekat, siapa yang perlu dibantu? Orang susah, anak yatim? Rizki kita akan sentiasa cukup jika mendahulukan orang yang dekat!

7.Jangan kedekut tetapi jangan pula terlalu boros! Memberi makan merupakan sadaqah yang sangat mudah. Sekali sekala, apa salahnya belanja kawan2.

Moga ada manfaat!

..:: Via Ustaz Mohd Nassru Abdul Latif

Ku Cari Damai Abadi

Ku Cari Damai Abadi ~ Abdullah Ahmad Badawi

Aku cari bukan harta bertimbun-timbun,
Untuk hidup kaya,
Aku cari bukan wang berjuta-juta,
Untuk hidup bergaya,
Aku cari bukan kawan-kawan,
Untuk hidup sekadar berfoya-foya,
Aku cari mana dia Al-Ghazali,
Aku cari mana dia Al-Shafie,
Kita bongkar rahsia kitab suci,
Cari pedoman
Kita bongkar rahsia sunnah nabi
Cari panduan
Aku hidup kerana Dia Rabbi
Dialah teman
Dialah wali
Dia mencukupi
Aku hidup bererti
Menikmati damai abadi
Oleh:- DATUK SERI ABDULLAH AHMAD BADAWI 

HARI NI HARI KELAHIRAN TUN ABDULLAH AHMAD BADAWI YANG KE-74.. 
semoga beliau panjang umur dan dimurahkan rezeki... senantiasa dibawah lindungan YANG MAHA ESA.... amin..

syukur...alhamdulilah..

 

 

Isnin, 25 November 2013

sandiwara cinta - repvblik

Aku tahu ini semua tak adil
Aku tahu ini sudah terjadi
Mau bilang apa aku pun tak sanggup
Airmata pun tak lagi mau menitis
Alasan yang sering kali ku dengar
Alasan yang sering kali kau ucap
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa yang telah kau lakukan kepadaku
Chorus
Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas tak berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati
Mungkin ini jalan yang engkau mahu
Mungkin ini jalan yang kau inginkan
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa, ceritanya apa, aku tahu
Ulang Chorus 2x
Ku terima walau sakit hati 


sesaat untukku - amira AF2013

sesaat untukku - amira af2013
 
Kau datang lagi seperti selalu
Seperti biasa
Kau tak pernah jemu 
Temani ku dalam lena ku 
Kau buat ku merasa ku ada segalanya
Kau buat ku merasa hidup ku sempurna
Sentuh hati mu rasai kehadiran ku 
Buka mata mu lihat lah segalanya
Agar kau tahu bahawa aku
Bukan wanita biasa yang bisa kau sakiti
Tetaplah menjadi yang terbaik
Biarpun sesaat sahaja
Namunya amat bermakna bagi ku
Kau buat ku merasa ku ada segalanya
Kau buat ku merasa hidup ku sempurna
Sentuh hati mu rasai kehadiran ku 
Buka mata mu lihat lah segalanya
Agar kau tahu bahawa aku
Bukan wanita biasa yang bisa kau sakiti
lagi ..
 
 

percayalah - indah AF2013

Lirik Lagu Percayalah – Indah AF2013

Aku masih mampu meneruskan hidupku
Hanya karena janjimu
Yang tulus mencintaiku
Aku mencintaimu
Aku menyayangimu
Akukan setia selalu selamanya
Percayalah percayalah
Walau di mana dirimu
Hatiku hanya untukmu
Percayalah percayalah
Sejauh mana dirimu
Ku ingin kau tahu
You always in my heart
Aku takkan sanggup
Bila tak bersamamu
Kerna ku yakin dirimu
Tercipta hanya untukku
Aku mencintaimu
Aku menyayangimu
Akukan setia selalu selamanya
Percayalah percayalah
Walau di mana dirimu
Hatiku untukmu
You always in my heart
Sejauh mana dirimu
Ku ingin kau tahu
You always in my heart 


Segmen : Aku Follow Blog Kau by Mizz Wenn

kalau nk join kelik banner dibawah ye..

http://sharfynarzmiss.blogspot.com/2013/11/segmen-aku-follow-blog-kau-by-mizz-wenn.html

Simple GA - 3D Puzzle

joooom kita join simple giveaway ni..kelik banner dibawah ye...

http://marqiscareno.blogspot.com/2013/11/simple-ga-klcc-3d-puzzle.html

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.


Jom dapatkannya sekarang...

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Ahad, 24 November 2013

Segmen : Pencarian Bloglist Disember by Athirah

kelik banner ye kalau nak join..

http://coretan-athirah.blogspot.com/2013/11/segmen-pencarian-bloglist-disember-2013_24.html

Mega Giveaway by Mojatcerewet.com

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com sejumlah RM255 Topup untuk dimenangi! Klik banner atau klik SINI untuk join !

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com dianjurkan oleh Mojat dan disponsor oleh Adam Faiz,Fatin Farhanah,Munirah Rahman,Aina roseberry,Ana Ahmad,Cik Amal,Kasih Lestari Abadi,Anis AMira,Izyanyancinnamon,Maisarah,Hawa Syazana dan coretanku inpirasiku !

BLOGGER GEMPAK 2013 AWARD

Berita baik untuk semua blogger Malaysia!



Award "BLOGGER GEMPAK 2013" Bermula..!




Pelbagai Hadiah Menarik Bakal Dimenangi!

Hadiah-hadiah :

Tempat Pertama : 1 Pemenang - RM100 + Piala "BLOGGER GEMPAK 2013" + 1 Tudung + 1 Bantal Kraftangan Saiz A4 + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Tempat Kedua : 1 Pemenang X RM50 + 1 Tudung + 1 Tasbih Digital + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Tempat Ketiga : 1 Pemenang X 1 Tasbih Digital + 1 Tudung + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Saguhati : 20 Pemenang X Setiap Pemenang Berpeluang Memenangi Satu Hadiah (Tudung, Shawl, Lotion, Mineral Coffee, Tasbih Digital, Fridge Magnet, Keychain, Masker Savee, Topup HP, Minyak Angin Fresh Care, dan macam-macam lagi)


Menarik bukan?

Syarat-syarat Contest :

1. Follow Blog Ejulz & Semua Sponsor;


2. Like Page FB :



3. Klik Banner Sponsor ;

[KLIK]


4. Buat satu entry di blog anda yang bertajuk "BLOGGER GEMPAK 2013 AWARD".
5. Dalam entry WAJIB letak BANNER CONTEST dan hyperlink ke link contest ini.
6. Letak link entry anda pada ruangan kotak komen di bawah.
7. Jika Disahkan Syarat-syarat cukup, Ejulz akan Print Screen entry contest dan akan diletakkan ke dalam Album "BLOGGER GEMPAK 2013" AWARD.
8. Gambar Print Screen Entry yang mendapat LIKE TERBANYAK akan dikira pemenang. Kira adil bukan? ^_^





JOIN SEKARANG!

TARIKH TUTUP CONTEST ADALAH 4 JANUARI 2014.



End Year Giveaway by Saadah and Fatin Nabila

jooom kawan2 semua.... kita join lagi giveaway ni...kalau nak join kelik banner di bawah ye..

http://fatinnabilazulhilmi.blogspot.com/2013/11/end-year-giveaway-by-saadah-and-fatin.html

Segmen : Jom Main Blogwalking

(klik banner kalau nak join)
Account Twitter saya:

Fanpage saya:
Faedah menyertai segmen ini...
1. Mendapat kenalan rakan blogger yang baharu.
2. Meningkatkan trafik blog
3. Meningkatkan follower blog
4. Mempromosi account twitter dan fanpage untuk difollow dan like secara percuma.
Tunggu apa lagi? Jom lah join! KLIK SINI atau klik banner di atas...
Read more: http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/11/segmen-jom-main-blogwalking-p_2808.html#ixzz2lYdV6axO

23th Birthday Giveaway by MisEyz Blurz

joooom kawan2 ramai2 kita join giveaway ni..kelik banner ye kalau nak join..

TEST KECEPATAN OTAK

1. Jawab dgn spontan (MESTI CEPAT), tk boleh fikir lama2..
2. baca satu demi satu.
3. fokus..
Permainan fokus warna ...
Mulaiiiiiii.
---
1. kertas A4 warnanya apa ?
2. awan warnanya apa ?
3. tisu warnanya apa ?
4. lembu minum apa ?
Yang menjawab susu fokus anda terganggu, sbb lembu minum air
1. rambut anda warna apa?
2. bulu mata warnanya apa ??
3. jalan tar warnanya apa ???
4. kelawar tidur bila?
Yang menjawab malam, maknanye fokus anda tergganggu.
# sbb kelawar tidur di siang hari.
---
1. warna dari cendol apa?
2. daun kelapa warnanya apa?
3. warna umum rumput?
4. Zirafah makan apa?
# Yang jawab rumput , itu salah,
# sbb Zirafah makan daun.
-----
Haaaa..!! salah berapa?? cepat ngaku..jgn senyum sorang2..nnti ada yg ingat anda kurang siuman..hehehe. enjoy, jgn stress!!

Sabtu, 23 November 2013

tahun depan hari ahad ayu kene sekolah..hehe

hehehe... kene persiapkan diri... tahun depan hari jumaat dan sabtu cutiii...hehehe... kembali semula macam dulu...macam masa ayu di sekolah rendah..dan masa ayu study di UMT pun ayu ke kuliah pada hari ahad hingga khamis...heheh...

sebaik-baiknya...hidup ini...

pot luck...mkn2 sebelum cutiiiii

Hehhehehe.... minggu pertama cuti kami ckgu2 kene g sekolah lagi....siapkan keje mana yg patut dan adakan ldp kssr tahun 4 utk setiap subjek... hari khamis hari last kami ke sekolah sbb jumaat cuti sbb hari keputraan sultan johor. So kami berbincang nak buat potluck...so ini lah hasilnyaaa...mcm gmbr dibawah....masing2 bwa menu sendiri..ayu kene bawa sambal goreng jawa. ..hehehe





SEGMEN REBUT TOPUP BY FHAZWANI
















Jumaat, 22 November 2013

senarai rakan blogger SEGMEN BLOGWALKING CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

joooom kawan2 kita blogwalking...dan menambah kenalan.. dan juga follower blog masing2.. kepada rakan2 yang belum join segmen ni kelik gambar upin ipin dibawah ye..

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

senarai rakan blogger SEGMEN BLOGWALKING CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah.

































33. http://ainahananinonino.blogspot.com/2013/11/blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

34. http://www.aed-aedriana.my/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

35. http://whispers-talk.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

36. http://khuzairi-helmie.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

37. http://eyra1990.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

38. http://www.mizisempoi.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

39. http://itsmetira.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

40. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2013/11/blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

41. http://lorong-cinta.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

42. http://nanakimie.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

43. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

44. http://aqil-ziyad.blogspot.com/2013/11/blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

45. http://justcontestonly.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

46. http://supernaddyss.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

47. http://norfaezah-zakaria.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

48. http://nadiaradzif.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

49. http://dhiadirham.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

50. http://pening-pala.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

51. http://segmengiveaway.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

52. http://jmbelog.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

53. http://gadizspectacles.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

54. http://badlishahazman.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

55. http://airis-contest.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

56. http://www.dayangdeno.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

57. http://whenmyheartisbeating.blogspot.com/2013/11/blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

58. http://notaonlinesimamaqayyum.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

59. http://purplestarz89.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

60. http://acikidah.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html 

61. http://syasyafiefie.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html 

62. http://alyamaisarah66.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

63. http://miera-housebook.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

64. http://ourmemoria.blogspot.com/2013/11/blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

65. http://shidasitusini.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html 

66. http://berstoryatsini.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

67. http://myrahthesamurai.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html 

68. http://nur-afiz.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html 

69. http://friends-jannah.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html 

70. http://aqilahmurai.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html 

71. http://xoxodearest.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html 

72. http://jiesusanos.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html 

73. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html 

74. http://striderbuzz.blogspot.com/2013/11/1272-segmen-blogwalking-cuti-sekolah.html 

75. http://travellogdin.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

76. http://cammylia.blogspot.com/2013/11/segmen-bw-cuti-sekolah-bersama.html 

77...


Selasa, 19 November 2013

BELAJAR DARI JAM DINDING

Dilihat orang atau tidak, ia tetap berdenting.
Dihargai orang atau tidak, ia tetap berputar.

Walau tak seorang pun mengucapkan terima kasih,
ia tetap bekerja.
Setiap jam, setiap minit, bahkan setiap detik.

Hidup ini banyak pilihan namun Hidup ini pun sangat singkat...
Maka segera tentukan dan pilihlah keutamaan hidup kita.

Jangan sia-siakan hidup kita
agar hidup kita lebih bermanfaat bagi orang lain.

Dan teruslah berbuat baik kepada sesama
meskipun perbuatan baik kita tidak dinilai dan diperhatikan oleh orang lain.

Ibarat Jam Dinding yang terus bekerja,
walaupun tak dilihat namun senantiasa memberi manfaat bagi orang sekitarnya..
 
 

SEGMEN BLOGWALKING AKU AIN KAU SIAPA

http://akuainkausiapa.blogspot.com/2013/10/segmen-blogwalking-aku-ain-kau-siapa.html

jooom join...kelik banner di atas ye..