Rabu, 31 Julai 2013

duit raya ohh..duit raya...

Mlm td ayu dah siap dah isi duit raya...hehe...awal nyer????.. hehe...ala bukan bnyk pon ayu isi cuma 21smpol je...sbb.. anak yatim kt skolh ayu hnya 21 org murid je... insyaallah hari jumaat ni ada program beri duit raya kpd mereka...



Selasa, 30 Julai 2013

warna-warni aidilfitri

Aktiviti warna-warni gambar hari raya... selepas abis tadarus...kita mewarna bersama-sama..




kabooos di pg hari

Hehhehe...bestnyer rasa mcm di cameron highland..kekeke..pg2 buka pintu umh je...waaa..tebalnyer kaboos... gmbr di bawah ni suasana kabooos di dpn umh ayu kat   kuarters guru...hehe



Sabtu, 27 Julai 2013

undian PIALA MALAYSIA..2013

 





Corat Coret dan Istimewa Piala Malaysia

Group A - 2 wakil liga super dan 2 wakil liga perdana
Group B - Semua pasukan berstatus kelab
Group C - Didominasi Pantai Timur & Rembau Most Wanted (n9)
Group D - Pertembungan 3 Penjuru ( Borneo - Temasik - Malaya )

SEGMEN MARI TAMBAHKAN FOLLOWER BY DIK AN JULAI-OKTOBER

jooom join segmen lagi....kelik banner dibawah ye..

SEGMEN UPKAN FOLLOWER BY HANA

jooom join segmen dibawah....kelik banner dibawah ye.. .... follower ayu sekarang ...2193

Pencarian Bloglist Nakahime

jooom join segmen dibawah...kelik banner dibawah...

Jumaat, 26 Julai 2013

kad raya...kad raya...hehehe

Bila dah nak dekat raya ni.... mesti ada yg ingin membeli kad raya...hehe..kt skolah ayu..kedai buku skolh dgn persatuan bahasa melayu buat pertandingan menulis ucapan selamat hari raya...waaaa...smbutan nye amat menggalakan...ayu hnya bntu dr segi jualan kad raya...hehehe...seronok melayan murid2 mmbeli kad raya..heheh..1 kad rm1...



Khamis, 25 Julai 2013

kenangan masa kecik..

 

hehehe...bile tgk gmbr bunga api kat atas ni.....ayu terus terimbau kenangan masa raya..dulu kala..masa ayu kecik... arwah abah belikan bunga api ni...ayu melonjak suke..

bunga api kucing ni batang nye besi...boleh bengkok kan..so ayu bengkokkan mcm btk cangkok so nanti ayu sangkutkan kat dahan pokok bunga hehe..pokok bunga mak....kekeke... 

bile dah sangkutkan semua.. baru lah amik lilin hidupka semuanye ...waaaa...cantik tuh... yg sedapnye bile dah habis tu ayu g biokan je bunga api tu kat situ..bukannye di buang... esok pagi mak nak siram bunga....waaa..kena bebel ni...sebab kantoi la ayu main bunga api sangkut kat pokok bunga mak...kekeeke... 

skrg ni kalau dpt main bunga api cmni lagi ..ayu rasa ayu akan buat benda yg sama...seronok rasanya...mengimbau kenangan kecik2...hehehe

susu....susu...hehehe

Arini murid2 ayu dpt susu...sorg 2 kotak...hehehehe susu 1 malaysia.. bila nak agihkan ssusu ni..guru kelas kena main peranan...kekeke dah mcm pengedar susu ni..dlm kelas.. setiap murid kena siapkn latihan yg ckgu beri baru dpt susu...hehehe


sakit..sakit...

 
pernah terjadi suatu masa dahulu... dan skrg lebih berhati-hati.

Rabu, 24 Julai 2013

seni itu indah

Ni hasil lukisan ckgu baru kt sekolah ayu...cntik sgt lukisan dia...dia memang opsyen seni...
Jommm tgk gmbr yg dia lukis sendiri...



tadarus dibulan ramadhan..

Ayu nak share gmbr masa program tadarus setiap waktu rehat di sekolah ayu....hehehe tahun ni ayu kena jaga kelas tahun 2 ..buat tadarus kat bilik jqaf..

Selasa, 23 Julai 2013

kuih...kuih..(nada jual kuih)..

hehehe.... tajuk tu saja ayu nak buat untuk promosikan kuih kakak sepupu ayu..hehehe...

kalau kawan2 berminat dan ada masa singgah la ke pages ALYA'S COOKIES ... kepada penggemar apam polkadot di kawasan KL dan selangor boleh la cuba...

ayu suka sgt apam polkadot yang kakak sepupu ayu buat sebab sedap...intinya blueberry...hehe..

kat bawah ni ada beberapa gmbr nya...nak tgk lebih ada dlm pages nya..

 


  

 

  

Isnin, 22 Julai 2013

belajar buat ketupat..

hehehee...ingat lagi dulu masa sekolah menengah..tak ingat masa ayu tingkatan berape tah.. ayu belajar menganyam ketupat ngan mak..masa tu bukan bulan raya...huhuhu..belajar guna daun kelapa yg tua...bukan nye yg muda..hahaha... bersungguh betul ni nak belajar...

skrg...alhamdulilah....tiap raya masing2... mak...abg..ayu dan adik...mesti gotong royong buat sarung ketupat.. bab mengisi beras dalam sarung ketupat tu... memang tugas hakiki ayu selepas abah meninggal... abg ngan adik tugas nyer cari kayu api utk buat api masak ketupat di luar rumah... hehe..

jommm tgk cara menganyam ketupat kat gambar ni..hehe... mula2 belajar mesti belajar dulu asas buat ketupat satay... nanti bila dh mahir sikit baru la buat ketupat bawang..ketupat pasar... peh boleh gegar otak nak ingat anyaman nyer.. berpusing2...kekekeke....


 

3 edisi baju..

hehehe...tak sangka ayu dah ada tiga edisi baju KELAB BLOGGER BEN ASHAARI...hehe.. setiap kali ade buka tempahan baju baru sure ayu takkan lepaskan peluang utk membelinya...

baju nya ada bermacam2 warna tapi ayu tetap pilih warna hitam..hehe.. ce tgk..

baju ... depan...
edisi 1....edisi 2....edisi 3...

baju .....belakang..
edisi 1.....edisi 2....edisi 3...

ucapan selamat hari lahir ayu..22/7/2013

salam kawan2 semua....dah siap terawih...kejap je kan dah nak masuk 14 ramadhan...pg tadi g sekolah..dgr radio di kereta..keluar dh lagu raya..hehe..

ingat tak segmen ayu http://www.ayuinsyirah.my/2013/07/segmen-bloglist-besday-gurl.html ..hehehe... segmen bloglist besday gurl... malam ni abis dah sebab sampai dah hari ni HARI LAHIR AYU... so kat sini ayu nak senaraikan blog kawan2 yg join dan ayu sertakan sekali ucapan diaorg utk ayu...hehee

SENARAI BLOGLIST BESDAY GURL

1. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/07/segmenbloglist-besday-gurl.html



2. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/07/segmen-bloglist-besday-gurl.html



3. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2013/07/segmen-bloglist-besday-gurl.html



4. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/07/segmen-bloglist-besday-gurl.html

 

 5. http://diebadhie.blogspot.com/2013/07/segmen-bloglist-besday-gurl.html




6. http://nurulfaizzahrahimi.blogspot.com/2013/07/segmen-bloglist-besday-gurl.html

 

7. http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/07/segmen-bloglist-besday-gurl.html



8. http://izahafizah.blogspot.com/2013/07/segmen-bloglist-besday-gurl.html

* tak dpt ayu nak print screen sbb takde ucapan hehe..tapi takpe ayu letak juga link blog nya hehee..

9. http://lamanprincess.blogspot.com/2013/07/segmen-bloglist-besday-gurl.html


 

10. http://storystorynadya.blogspot.com/2013/07/bloglist-besday-gurl.html

 

ALHAMDULILAH....terima kasih kepada semua kawan2 yg beri ucapan hari lahir kepada ayu..ayu hargai segala yg kalian lakukan... ayu ucapkan terima kasih...