Isnin, 29 April 2013

Segmen: Blog Paly ajak masuk bloglist

jooom join segmen paly....kelik banner dibawah ye kalau nak join...

Suka-suka Segment by Asaka Nikiti

jooom join segmen ni....kalau kawan2 nak join kelik kat banner dibawah yer...

p/s : mana2 kawan2 yg belom join segmen ayu...joom join segmen ayu juga yer.. kelik SINI.



Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Sabtu, 27 April 2013

segmen : awak mengundi di mana?


ENTRY NI AYU DAH GAM KUAT2 TAU...HINGGA HUJUNG BULAN NI

salam kawan2...hari ni ayu nak buat segmen........hehehe ayu nak tanya kawan2 blogger semua..memandangkan parlimen dah dibubarkan so masa untuk kita mengundi pada 5 MEI 2013..... ia satu kewajiban sebagai seorang rakyat MALAYSIA... ayu terlalu excited sgt sebab ini la kali pertama ayu nak mengundi... ayu bakal mengundi di kota tinggi...kawan2 dimana lah?... joom join segmen ayu ye...

syaratnye mudah je :
SYARAT UTAMA : kene jadi follower ayu dulu yer...follow sekali twitter ayu kelik sini AYUINSYIRAH
1. korang kene gamkan gmbo diatas dlm entry korg dan linkkan ia ke entry ni..
2. tajoook nye : "segmen : awak mengundi di mana?".
3. lepas tu kawan-kawan kene jawab soalan yg ada di banner tu..
     AWAK MENGUNDI DI MANA?
4. dah siap gam kuat2  korgnye url dalam komen kat bawah yer..

hope sangat penyertaaan memberangsangkan... akan tamat pada 30 / 4 / 2013  nantiii...jam 10.00 malam...hehehe...

Khamis, 11 April 2013

Segmen:1000 Followers!

joooom join segmen yg akan dapat hadiah ni..hehehe.. kelik banner ye kalau nak join...

Saya Nak T-Shirt I Love Korea Dari UzairOthman.com

salam semua.... lama dah ayu tak update blog...hehehe...ni pun luangkan masa sikit utk join giveaway dari blogger uzair sebelum ayu teruskan tugas menanda buku tulis murid yg bnyk ni...hehehe ..siap bawa balik umh lagi tuh...rajin tak???..hahaha

alamak ... hadiah dari korea tuh..jooooom join ye kawan2 best hadiah nyer ada dpt baju lagi tuh... I LOVE KOREA... ayu teringin sangat nak g korea..hope sgt suatu hari nanti tertunai la hajat nak ke korea...terutama nak ke pulau namie..(cmne ek eja nyer..ayu belasah je tuh)... ala pulau yg cantik sgt tuh... hehehe winter sonata punya memori..hehehe..

uzair tanya...kenapa ayu nak sgt t-shirt tu...hehehe..jawapan yg hampir sama ngn org lain..mesti ayu nak sebab ia satu pemberian dari rakan blogger...boleh dijadikan inspirasi utk kesana...hehhe... kalau ayu takde rezeki nak dpt t-shirt tu..kalau dpt fridge magnet pooon ayu suka juga sebab ayu ni pengumpul tegar fridge magnet...hehehe... dapat key chain pun takpe... boleh nanti ayu sangkutkan kat pencilcase ayu ..hari2 ayu bawa masuk kelas utk mengajar hehehe...

hehehe..pnjang pulak ayu bercerita... kalau kawan2 nak join giveaway yg berlangsung hingga 10 mei 2013 ni kelik kat BANNER dibawah yer..


kalau ada masa nanti kawan2 boleh la ziarah ke blog uzair utk tau perkembangan pasal giveaway ni.. kelik dibawah ye..


 senarai Hadiah Give Away Contest kali ini :-
  • Pertama : 1 Helai Tshirt I Love Korea dan Korea Key Chain
  • Kedua : 1 helai T-Shirt (Korea with Palace & Flaq) dan Korea Key Chain
  • Ketiga : 1 Korea Fridge Magnet dan Korea Key Chain
  • Keempat : 1 Korea Fridge Magnet dan Korea Key Chain
JANGAN LEPASKAN PELUANG YE KAWAN2....