Ahad, 31 Mac 2013

segmen : blogwalking bersama ayuinsyirah


ENTRY NI AYU DAH GAM KUAT2 TAU...HINGGA HUJUNG BULAN NI
salam kawan2...hari ni ayu nak buat segmen... BLOGWALKING.....hehehe ayu nak kumpulkan senarai blog yg joint SEGMEN ni nanti biar mudah nnti kita semua nak ziarah menziarahi hehehe...
syaratnye mudah je :
SYARAT UTAMA : kene jadi follower ayu dulu yer...follow sekali twitter ayu kelik sini AYUINSYIRAH
1. korang kene gamkan gmbo diatas dlm entry korg dan linkkan ia ke entry ni..
2. tajoook nye : "segmen : blogwalking bersama ayuinsyirah".
3. lepas tu kawan-kawan kene buat sikit kata-kata aluan selamat datang ke belog kawan-kawan ye...
4. dah siap gam kuat2  korgnye url dalam komen kat bawah yer..

hope sangat penyertaaan memberangsangkan... akan tamat pada 31 / 3 / 2013  nantiii...jam 10.00 malam...hehehe...

SENARAI BLOGGER YANG DAH JOIN SEGMEN AYU..
jooom sama2 kita blogwalking..tambah follower tambah kenalan..

14.

Jumaat, 29 Mac 2013

Segmen : Tambah Followers by Nurul

jooon join segmen lagi...kelik banner kalau nak join ye..

Giveaway Nieyl from Fiji

jooom join..kelik banner yer kalau nak join..

http://1.bp.blogspot.com/-RGPA6IyZ1qo/UU77_Z6EY9I/AAAAAAAAJU0/bO8wm4w-J7k/s1600/BANNER+.jpg

1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci

jooom joinn give away... hari ni last....hehehe kalau nak join kelik banner dibawah ye..


5th Anniversary Mini GA

jooom join giveaway best...hehehe...kelik banner kalau nak join ye..

Khamis, 28 Mac 2013

ayu dapat hadiah...yeehaaaa..

heheheh....aritu menpertaruhkan ayat2 istimewa utk memberi ucapan kepada abg eq... akhirnya berjaya juga dapat hadiah dalam contest yg dia buat...hehehe... abg eq baru balik dari bangkok so... hadiahnya pun dari sana... tq abg eq... jooom ke blog abg eq... EQBAL ZACK

kawan2 nak tgh ayu dpt hadiah ape??.. hehehe.. ayu memang suka sgt sebab ayu adalah pengumpul tegarrr... FM ..fridge magnet... hehehe... taraaa....


Segmen: 300 bloggers

jooomm join lagi segmen..hehe.. kelik banner dibawah ye kalau nak join..

Pencarian Bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip

joom join segmen lagi... kalau kawan2 nak join kelik je kat banner di bawah ye

segmen Bloglist Penggal Ke-2 & Review Blog

joooom join segmen... ayu tag kepada semua kawan2 yg dtg ke blog ayu... kelik banner dibawah ye kalau nak join,..

Selasa, 26 Mac 2013

ayuinsyirah

AYU INSYIRAH
AAmanah
YYakin
UUntung
IIkhlas
NNaif
SSuci
YYakin
IIdealistik
RRamah
AAlim
HHarum
Apa ada pada nama?

SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG NI3L KP0P

jooom join segmen... follower ayu skrg 1874 ... hope sgt ada peningkatan hingga mencecah ke angka 2000 amin...hehehe..

saya....cikgu...tgh cuti...

hahahaa...kerja mengupdate blog bile cuti sekolah ni..alalalalalala...


Isnin, 25 Mac 2013

selamat hari polis

 

 Selamat Hari Polis ke 206, Bersama membanteras Jenayah, Transformasikan Sistem Kepolisan Ke Arah Lebih Cemerlang Seiring Dengan Slogan Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan , Insyallah Anda semua akan diingati dan dihormati. TAHNIAH DAN SYABAS dalam mempertahankan Tanahair tercinta

Ahad, 24 Mac 2013

cikgu ayu... kaki bola...

bola sepak.... memang ayu suka sgt... skrg semua mesti tau kan keadaan bola sepak johor yg kian memuncak.. maka... ayu selaku warga johor bersama2 adik dan abang adalah antara penyokong hebat harimau malaya... stadium larkin dah jadi destinasi utama setiap kali ada perlawanan...hehee



Segmen : Mencari bloglist April

jooom join segmen ... dihujung minggu..

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com



NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com

Sabtu, 23 Mac 2013

Segmen Sabtu by Pn.Qalesyha & Emas Putih


Assalamualaikum

Hari ni nak buat segmen simple yang mana bertujuan untuk mengeratkan silaturahim, menambah follower, meningkatkan pageview, dan lain-lain.. Caranya simple. Dijemput semua join segmen ini.




Syarat
1. Buat entry yang bertajuk Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih
2. Follow blog ini dan blog Emas Putih
3. Like fanpage ini Permata_Hati
4. Copy paste code entry di dalam di bawah ke ruangan HTML post.


Cara nak copy paste coding entry
1. Klik Html , 2. Copy paste coding 3. Tekan compose, Publish

Copypaste coding entry dicetuskan oleh Mialiana.comhttp://www.mialiana.com


5. Done? Hantarkan link anda ke ruangan komen.

Tarikh Segmen bermula 23 Mac 2013/3 Petang sehingga 24 Mac 2013/11:59 malam

Hadiah
Top up RM10 x 1Top Referral
Top up RM5 x 5 blogger bertuah by random

Segmen Sabtu ini dicetuskan bersama oleh Puan Qalesyha dan Emas Putih

Mudah kan? Sambil bersegmen sambil peluang menang topup. Tak rugi pun join.
Siap tahu tuah anda. Di jemput join semua. Jangan lupa ping entry anda untuk merebut peluang menjadi
top referral. Semoga segmen ini mengeratkan hubungan sesama blogger.

Salam sayang dari Puan Qalesya dan Emas Putih .
Assalamualaikum :)


Giveaway By Santai Leeza Sarawak

jooom join giveaway... kalau kawan2 nak join kelik kat banner dibawah ye

gelagat murid tahun 1 membaca

hehehe...ayu sempat amik gmbr murid2 tahun 1 yg tengah membaca buku cerita.. ayu suruh diaorg membaca nanti kene cerita ngan kawan2 ape yg mereka baca..hehe





kawan setia ayu...

hehehe... tahun ni ... ni lah nyawa ayu... buku rekod pengajaran dan pembelajaran hehehe... dan alat tulis yg penting... lappy pooon penting juga...hehehe ... skrg tgh cuti seminggu so... minggu ni rehat jap drpd menulis...hehehe.. menaip di blog pulak ye...



Isnin, 18 Mac 2013

selamat hari lahir awak...

 

selamat hari lahir awak... semoga awak cepat sembuh ya.. smlm sms dia.. dia tak balas.. rupanya.. dia tak dtg sekolah sebab... demam.. huhuhu... 
sedih la... dia masih di kampung.. pas maghrib td dia balas dan gthu esok still dia tak dpt dtg sekolah.. ciannyer.. 

awak.. saya nak ucapkan selamat hari  lahir yg ke 34 semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yg baik dan umur yang panjang, diberikan juga jodoh yang baik dan diberkati ALLAH..

kalaulah sy dpt buatkan kek utk awak..sy nak buat kek coklat bertatahkan bunga purple mcm kek ni..hehehe...

Ahad, 17 Mac 2013

Segmen: Featured Me on Bubbly?


Bloggies... may I catch your attention? ^_^... Segmen ni inspired by Kak Mia Liana sebab... saya gunakan coding HTML sahaja untuk uols join...macam Kak Mia buat... supaya mudah dan senang dan cepat... 

Segmen: Featured Me on Bubbly? adalah 1 segmen di mana ianya merupakan 1 lagi segmen untuk semua blogger blogwalking, follow dan berkenalan sesama kita... Bukan untuk saya sahaja...tapi untuk semua juga... Get to know each other giteww... Jujur ek? Dah join kena blogwalking ke blog peserta2 lain... Hopefully, dapatlah support dan sambutan dari uols... 

Segmen ini bermula dari 5.00 petang 16 Mac 2013 sehingga 5.00 petang 23 Mac 2013. 

Syarat2?
  1. Follow blog Farah's Bubblynotes, Add to Circle Google +Farah Waheda Wahid.
  2. Buat entri bertajuk Segmen: Featured Me on Bubbly?
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste-kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila highlight semua coding, tekan Ctrl + C serentak dan paste ke ruangan HTML anda yer? 
  4. Tinggalkan URL uols dalam kotak komen di bawah. 
Pemilihan Pemenang Segmen:
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang akan menjadi Featured Blogger di Bubblynotes di dalam entri yang akan di-up-kan pada hari Isnin dan Jumaat setiap minggu. 
Jom join? ^_^... I wanna get to know uols better... 

Segmen Tambah Followers Laju Laju Part II

jooom join segmen lagiii.. kelik banner ye kalau nak join.ayu nak tag kat semua kawan2 yg singgah ke blog ayu ni.... kene cite sikit pasal blog tuan segmen ni.. hehehe blognya cantik.. loading cepat.. kemas dan jooomramai2 follow blog nya..

jumlah follower ayu sekarang ialah 1863..

Segmen Jom Pilih Hadiah

joooom join segmen best ni... kene pilih 2 hadiah.. hehehe.. ayu nak NOVEL dan KEYCHAIN

kelik banner ye kalau nak join..

Sabtu, 16 Mac 2013

Segmen Sabtu By Emas Putih

jooom join segmen uzu yer..    Segmen Sabtu by Emas Putih

Isnin, 11 Mac 2013

T E R H A R U

 

 hehehehehe....dah banyak sangat entry ayu berkisar tentang ayu join segmen.....hehehee... jenjalan kat blog kawan2... tetiba ada dapat sesuatu yg istimewa..hehehe.. tuan blog memberi penghargaan kepada ayu sebab ayu jadi follower blog dia yang ke 200 ..hehehe.. joooom baca entry yang dia buat special utk ayu..hehehe..

terharu sangat ni..huhuhuhuhu... jooooom baca.. tekan link dibawah yer..

 http://sayacikummi.blogspot.com/2013/03/miss-ayu-insyirah-is-my-200.html

cikgu yang terharu sangat ...hehehe.. tuan blog ni siap puji...kritik...blog ayu... heheh..ayu terima dengan lapang hati ..mana yang ayu boleh baiki ayu baiki demi kawan2 semua... luv u all semua lah..




SEGMEN JALAN MAYA DAN TAMBAH FOLLOWERS

jooom join segmen ni... kalau kawan2 nak join kelik banner dibawah ye



SEGMEN : SAYA NAK 'UP'KAN FOLLOWER SAMPAI TAK LALU MAKAN

jooom join segmen ...kalau kawan2 nak join kelik kat banner di bawah ye..

Sabtu, 9 Mac 2013

SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG CINTA ITU INDAH

jooom join segmen ni... kalau kawan2 nak join kelik kat banner dibawah ye..

JUMLAH FOLLOWER TERKINI : 1815

SEGMEN FOLLOW, COMMENT and LIKE"

joooom join segmen ni... kalau kawan2 nka join kelik kat banner di bawah ye..


Segmen : Siapa blogger bertuah by Anak En.Yusni

jooom join segmen... kalau kawan2 nak join kelik kat banner ye.. ayu nak tag kat semua kawan2 yg baca entry ayu ini...

Segmen : SD mencari Bloglist

jooom join segmen lagi... kalau kawan2 nak join kelik kat banner di bawah ye... ayu nak tag kat semua kawan2 yg baca entry ayu ni..

SEGMEN : Siapa Nak Join Bloglist Miss Purple?

jooom join segmen... kelik kat banner ye kalau nak join..

Segmen Inspirasi Blog Saya Oleh Siti Najwa

jooom join segmen hehehe.... kalau kawan2 nak join kelik kat banner dibawah ye...

tapi ada kena jawab soalan sikit..

siapakah/apakah yang telah menginspirasikan anda untuk buat blog ?
ayu dapat inspirasi buat blog apabila suka baca entry2 abg ben .. suka sgt.. so dari situ ayu menjadikan abg ben inspirasi ayu.. selain itu ayu mula buat blog masa ayu study kat KK.. kawan rapat ayu ada di semenanjung so utk memudahkan dia tau perkembangan ayu.. ayu buat la blog utk dia baca...

Mini Segmen By AS

joooom join segmen ...kalau kawan2 nak join kelik je kat banner dibawah ye..

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Jumaat, 8 Mac 2013

Segment : Lick Exchange (AFFIE) by #SelaluLalu

kalau kawan2 nak join kelik banner dibawah ye..


Segmen : Cari Bloglist Sebulan By NabilaMedan

joooom join segmen... malam ni ayu nak full kan masa ngan blogwalking dan join segmen kawan2...hehehe

kelik banner dibawah ye kalau nak join... ayu nak tang kat kawan2 yg baca entry ayu ni..

Selasa, 5 Mac 2013

jooom follow twitter ayu dan follow blog sekolah ayu

hehehehee.....dah lama sgt tak update kan...okey malam ni ayu luangkan masa sikit utk mengajar kawan2 semua meng follow di twitter ayu dan juga blog sekolah ayu... guru besar mengamanahkan ayu utk buat blog sekolah... tu yg blog sendiri pun dibiar sepi...huhuhu.sedih pulak..

joooom support ayu ye..

kelik kat gambar dibawah ye utk ke twitter ayu... jgn lupa tekan butang follow tau


 dan kelik kat gambar dibawah utk ke blog sekolah ayu... follow ramai2 tau..hehe


blog sekolah ayu masih belum lengkap lagi..hehehe..ayu buat sikit2 time ada masa free baru buat...