Ahad, 30 Disember 2012

jom join BLOGLIST JANUARI 2013 AYUINSYIRAH

 entry melekat...dah kene gam...hehehe..


heehehehehe...malam ni mcm nak buat bloglist la utk bulan depan tahun depan heheehe..mulai tahun depan ayu nak buat la bloglist setiap bulan..tiap kali tanggal 16hb ayu akan buat segmen cmni utk cari bloglist baru setiap bulan utk bulan akan dtgnya... ayu buka dari 16hb hingga 30/31hb setiap bulan...so utk bulan dpn ayu mulakan pada malam ni...

syarat-syaratnyer :

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
3. macam biasa... letakkan banner yang ayu buat diatas tu hehehe tak cantik mana pun tapi ayu suka sangat bunga ros...kali ni warna kegemaran ayu,...purple..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
4. buat tajuk " jom join BLOGLIST JANUARI 2013 AYUINSYIRAH "
5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...

hehehe...simple je kan.....ayu buka segmen ni sampai 31/12/2012 ...hehehe....jam 9 malam

jooom follow blog ayu..

hehehehhee..arini macam nak buat segmen la...hehehe..simple jer... ayu nak kumpulkan sebanyak mungkin follower blog ayu hanya utk dua hari ni je... memandangkan lusa dah masuk tahun baru 2013 .. hehehe mana yg dah jadi follower ayu pun boleh join..hehe... joom baca syarat2nyer...

simple jer... kawan2 tampal dan backlinkkan ke blog ayu gambar cik ted kat bawah ni...hehehe ayu kasi bunga sekali tau...hehehe... tajuk entry nyer JOOOOM FOLLOW BLOG AYU


pastu ajak ramai2 kawan utk datang ke blog ayu... nak gthu ni blog ayu dah lain sangat...hehehe... dah bertukar wajah... lagu pun takde senyap jer.. hehehe... nama url pun dah lain.... so joooom ramai2 join segmen ayu ni... cuma hari ni ngan esok je tau masa yg ada. hehehe....

bila dah siap entry yang kawan2 buat.... tampalkan url entry kawan2 tu ke ruangan komen kat bawah hehehe... senang je kan....hehehe



Jumaat, 28 Disember 2012

'Segmen Back to Scholl by Aen Hwaii'


jooom ramai2 kita join segmen adik ni..hehehe.... dia pertama kali buat segmen.. ayu nak tag kat semua kawan2 yg baca entry ayu ni yer... hehehe..kalau nak join kelik je kat banner diatas yer..

kene jawab soalan sikit hehe..

1. kenangan lucu masa mula2 masuk sekolah..hehehe..biasa lah ayu nangis huhuhu..mcm kene masuk penjara rasanyer takoot hahaha..

2. cikgu yang paling ayu sayang sampai sekarang dan dia kini menjadi idola ayu...ialah ckgu BUDIMAN BT IBRAHIM..skrg dia mengajar di melaka.. alhamdulilah masih berhubung hingga kini. masa ayu g kursus kat klebang ayu jumpa dia semula setelah 17 tahun hhehe

3. mata pelajaran yg ayu suka sekali...semestinya matematik..hehehehe...dan sekarang bila dh jd cikgu..ayu tetap mengajar matematik..hehehe..

4. sekolah rendah ayu sekolah di sek.keb.felda air tawar 5 kota tinggi johor ... ayu suka sgt sekolah ayu sbb disitulah ayu mula mengenal ilmu dan rakan2...hehehe... ayu pernah kembali ke sekolah tu semula 4 tahun lepas utk praktikum...seronok sgt berjumpa kembali dengan ckgu2 lama...bnyk kenangan manis di sekolah ayu... harap2 nanti ayu dpt pindah dan mengajar di situ semula.. doakan ayu yer..

5. azam tahun baru 2013...ayu nak menjadi seorang guru yg lebih matang dan berwawasan dengan segala tanggungjawab yg diamanahkan... semua itu ayu buat utk ibu..dan ia ibadah mendidik anak bangsa hingga mereka berjaya...

okey lah... kepada blogger yg masih belajar...dan tinggal berape hari je lagi nak kembali ke sekolah..ayu ucapkan selamat kembali ke sekolah..hehehe..ayu pun sampai pencen akan ke sekolah...insyaallah...

SEGMEN: BLOGLIST MAMA KAYBEE 2013

ayu dah lama tak join segmen...biasa la dh nak naik sekolah ni...sibuk sikit..hehehe... hari ni baru la ada ruang masa utk join segmen ...jooom join segmen mamakaybee ni yer... kelik je kat banner dibawah yer..


ayu di review lagi...

hehehee...kali ni ayu antara yg bertuah kerana dpt direview oleh shawal...hehehe... sebelum ni ada gak yg dah review blog ayu ..cuba baca entry di bawah ni

http://www.ayuinsyirah.my/2012/12/ayu-di-review.html

kali ni kira buat pertama kalinya kawan2 mereview blog ayu yg berwajah baru hehe... terima kasih bebanyak kepada adik zaa kerana bnyk bantu joom ke blog nya tekan kat bawah ni yer 

http://storymrsorange.blogspot.com/

okey la kembali ke shawal yer... joom baca ape yg shawal review blog ayu...hehehe


http://www.mohdnoorshawal.com/2012/12/pemenang-segmen-review-blog-by-mohd.html#

Khamis, 27 Disember 2012

salam semua

terlalu suka lagu ni...hehehe... maaf ye kawan2 dah berape hari ayu tak buat entry... biasa la bila dah nak mula naik sekolah ni... sibuk sangat...hehehe... semalam dan hari ni ayu ada meeting pengurusan disekolah...utk sesi persekolahan 2013...hehehe joooom kita hilang kan tekana dengan dengar lagu pelakon kesayangan ayu...hehehe..


buat tatapan semua

Khamis, 20 Disember 2012

"Segmen : Up Traffik Akhir Tahun!".

 

jooom kawan2 kita join segmen nabila ni.... ayu nak tag kat NABILA BIELA dan LILY ...hehehe...

Segmen Review Blog by Mohd Noor Shawal

jooom join segmen shawal...kelik banner dibawah ye kalau nak join.. ayu nak tag katsemua kawan2 yg baca entry ayu ni..

" Segmen Blogwalking Rilex Cool"

kalau nak join kelik kat banner dibawah ye... jooom ramai2 join blogwalking ni... nanti boleh tambah kenalan dan tambah follower hehehe...

Segmen : Blog Review By Mailey Jayley

jooom join segmen ni...kelik kat banner dibawah ye kalau nak join.. ayu nak direview sebab blog ayu boleh dikenali oleh ramai kawan2 dan mana yg perlu ayu baiki ayu akan baiki..hehee..biasala pandangan mata kawan2 berbeza dgn ayu...mana yg baik ayu amik...hehehe...

ayu di review....





kat entry ni ayu nak buat koleksi link ...kawan2 yang telah mereview blog ayu ... terima kasih kepada kawan2 yg mereview ye...mana yang perlu dibaiki ayu akan baiki ya...

1. http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/12/blog-review-kumpulan-1.html

2. http://polovin-mylife.blogspot.com/2012/12/blog-review-4.html

3. http://ezatichumel.blogspot.com/2012/12/blog-review-ayu-insyirah.html

4. http://www.aimancool.com/2012/12/part-two-blogs-dikutuk.html

D I A M

DIAM kita mungkin disalah tafsir...
DIAM kita mungkin mengundang syak wasangka...
DIAM kita mungkin silap di terjemah...
DIAM kita mungkin tidak membawa apa-apa maksud...

maka...

jika kita merasakan DIAM itu terbaik...
seharusnya kita DIAM...
namun seandainya DIAM kita bukanlah sesuatu yang bijak...
berkata-katalah sehingga mereka DIAM...


SEGMEN : I want more followers for blog and more likers for fanpage !!

jommm bersegmen lagi.... kalau nka join kelik kat banner dibawah yer.. ayu nak tag kat semua kawan2 yg baca entry ayu ni..





kene letak link fanpage ayu... jap ek..

ni dia ...  http://www.facebook.com/pages/Tinta-Pena-Naura/185606421483206

tamat segmen ni 25.12.2012

Rabu, 19 Disember 2012

semoga abadi..

ayu suka sangat lagu ni .... lagu misha omar ... tenang sangat lagu nyer...hehehe... malam semalam tgk tv rancangan walimatulurus penyanyi rock terkenal negara kak ella dengan kapten azhar..... teruja nyer ayu tgk diaorg ni ..ni la yg dinamakan JODOH ITU RAHSIA ALLAH... waaa..sweet sgt diaorg ni... lagu misha ni adalah lagu cinta mereka berdua tau...sweet sgt kak ella di KL ..kapten azhar di KK...heehhe...nape la masa ayu kat KK ..ulangalik naik flight takde jumpa diaorg hehehe...hahahaa..berangan je ayu ni..hehehe...

jooom layan lagu ni.... mana kawan2 yg belum tgk rancangan walimatulurus kak ella... ayu cdgkan tengok la... best sangat.....moment diaorg jatuh cinta pun sweet sgt...ayu kasi hint "bunga api" ..hehehe...

sama2 kita layan lagu ni...


'Giveaway by 5imply Swack'

kalau nak join,....kelik je kat banner di bawah yer.. ayu nak tag kat ADRIANA dan DELIMASARI ..



Giveaway : Akhir Tahun vs Awal Tahun by Nurul



kalau nak join ...kelik je kat banner diatas yer...hadiahnyer best tau....hehehe...

"Photo Contest : Be Yourself ! by Hanna Nabiella "


kalau nak join kelik kat banner diatas yer...kene letak gambar hehehe... joom tgk kat bawah.. gambar ayu ngan kawan2 satu kelas masa di maktab ... persahabatan selamanya... hehehe... masing2 dah jadi cikgu ... berkhidmat di negeri2 di malaysia..hehee...kami amik gmbr ni masa kat simpang mengayau... hehhe...



selamanya bersahabat .... ikatan yang suci akan terus terjalin...

Selasa, 18 Disember 2012

" IST GIVEAWAY-SAYA NAK MENANG DRESS TUH.....".



kalau nak join ..kelik je kat banner diatas yer...hehehe...

'Simple Giveaway by NFH'





kalau nak join kelik je kat banner diatas hehehe...

'Ist Ever Giveaway : My Collection'



 

kalau nak join kelik banner diatas yer ... ayu nak tag kat semua kawan2 yg baca entry ayu ni...

kene letak gambar collection ayu..heheh,..bnyk ni collection ayu... ok la ni koleksi fridge magnet ayu...hehehe... nak dikata setiap kali pergi mana2 mesti membeli ni...hehehe...berhenti di RnR sure habis dekat 50 hinggit untuk fridge magnet jer hahahaaha...




 yang dibawah ni koleksi novel ayu...heehhe



"Segmen Blogger Muslimah"

joom join segmen ni ...hhehe...ni untukk blogger wanita je...hehehe.. ayu nak tag kat ADRIANA dan DELIMASARI ... kalau nak join..kelik kat banner dibawah yer..


Huda Syafiqah 's 1st Giveaway







kalau nak join kelik je kat banner diatas yer..ayu nak tag kat DELIMASARI ... AIN .. ADRIANA .. yang lain pun ayu tag juga tau...jooom join ramai2 hadiahnyer best... tarikh tamat 5.1.2013

Giveaway Januari : Siapa Cepat Dia Dapat

kalau nak join kelik je kat banner dibawahyer...ayu nak tag kat semua kawan2 yang baca entry ayu ni... tamat pada 30.1.2013

hari ini dalam sejarah 18.12.2006

hehehhe....bila ingat tarikh ni....terimbau kenangan yang terkesan dihati...hehehe... masa tarikh 16.12.2006 ayu balik ke terengganu utk pengurusan masuk semester baru...memang cuaca hujan saje... esoknyer ayu g universiti utk urusan daftar subjek tiba2 anak buah ayu call.... acik... adik main air kat depan umah kat umah dah naik air... waaa.... mcm nak gaduh ni ...ayu tak percaya... ayu call mak...call abg tanya... waaaa banjir dah melanda...huhuhu..sedihnya... umah along juga dilanda banjir ... tak keruan ayu masa tu ..ikot hati mcm nak balik sekarang juga...huhuhu... tapi takot lak bas express tak lepas pulak..huhuhu..

jooom baca artikal di bawah ni... sumber dari fb persatuan bangsa johor..ayu share utk tatapan kita semua...


Peristiwa banjir besar Kota Tinggi pada 18 @19 Disember 2006 sehingga 16 Januari 2007.

- Banjir ini merupakan yang paling teruk di Malaysia abad ini.

- Johor telah dilanda banjir

besar mulai 18 Disember 2006 akibat hujan lebat yang mencurah-curah.

- Taufan Utor dikatakan merupakan punca hujan luar biasa ini . Fenomena banjir ini turut menimpa negara jiran Singapura dan utara
Sumatera , Indonesia.

- Selepas air mulai surut, banjir kedua berlaku ketika orang ramai mula berpindah balik ke rumah selepas banjir pertama yang mengorbankan sekurang-
kurangnya 17 orang.

- Johor merupakan negeri yang paling teruk terjejas akibat banjir ini. Batu Pahat, Johor Bahru, Kluang, Kota Tinggi , Mersing , Muar , Pontian dan Segamat telah dilanda banjir. Hubungan ke Kota Tinggi dan Segamat telah terputus terus.

- Antara Sehingga 90,000 orang telah dipindahkan dan bekalan makanan di pusat pemindahan
dilaporkan terhad.

- Banjir kali ke 2 ini lebih serius dari banjir pertama sehingga terdapat khabar angin darurat telah
diisytiharkan di Johor, namun ia tidak benar.

- Banjir gelombang pertama pada 19 Disember telah menenggelamkan hampir keseluruhan bandar Kota Tinggi termasuklah bank, kedai-kedai dan kompleks membeli- belah. Namun banjir gelombang kedua bermula dari 11 Januari 2007 lebih
dahsyat kerana menenggelamkan tempat yang tidak ditenggelamkan sebelumnya sehingga hampir menerjah masuk ke Hospital Daerah Kota Tinggi (HDKT).

- Hujan lebat telah melanda seluruh negeri Johor selama hampir seminggu sehingga Sungai Johor tidak mampu lagi menampungnya.

- Banjir pada kali ini telah mencatatkan sejarahnya kerana air
Sungai Johor telah naik sehingga 5.45 meter berbanding rekod tertinggi yang pernah dicatatkan sebelum ini iaitu 4.9 meter.



Isnin, 17 Disember 2012

hanya ingin kau tahu...


lagu yang cukup istimewa...hehehe..terimbau pulak kenangan masa kat universiti dulu...hehehe..hanya tinggal kenangan....hahaahhaa..

"Segmen: Bloglist Fariz Reza [Dot] Com"



kalau nak join kelik kat banner diatas yer...

ade ker??...

konvo KPLI ..julai 2010..

hhehehe..lama dah,..saje je buat gempak ..hehehe...nak hilangkan rindu kat kawan2 hehehe...semua dah posting ke seluruh malaysia..tapi bnyk yang ke sarawak..ayu kira antara yg beruntung ni...kembali semula ke negeri kelahiran ayu...hehehe..johor...jooom layan gmbr konvo ayu..











sampai hajatku..alhamdulilah..

hehehee....buka pendrive nak cari rancangan tahunan subjek matematik tahun 2 utk tahun depan..tiba2 buka satu folder ni...waaaa..rindunyer saat2 ayu konvo...masa di maktab...entry pasal konvo kejap lagi ek...ni ayu nak cite pasal hajat ayu dah tercapai nak bawa mak naik kapal terbang... ni la masa nyer nak bawa mak naik kapal sebab ayu dah dpt posting kat semenanjung...hehehe... joom layan gambar dibawah mcm2 gmbr ayu amik gelagat mak yg mcm cemas2 ni...hahahaa..tp yg paling maintain abg la siap membuuuuta masuk2 kapal...kesian gak kat mak..sebab kali pertama naik..waktu hujan pulak tu... lagi la seriau hehehe...tapi okey.jer...ayu nak suruh mak duduk tepi tingkap biar blh tgk pemandangan ..tgk awan..dia takot..taknak...hehehe..takpe2... jooom layan gmbr kat bawah...hehehe..

mak baru balik dari tandas...hehehe...diam je dia..

tenang kan diri...hehehe...mcm2 mak baca...hehehe..relax mak...mak risau kat luar hujan...

kapal tu la yang akan kitaorg naik ke sabah..

sedap jer abg tidur...mak dendiam je...ayu...hehehe..tak habis2 amik gmbr...hehehe

dah sampai...hehehe...2 jam jer.... tq abg pilot bantu ayu capaikan hajat ayu bawa mak naik kapal....hehehe...

hehehe...mak bersemangat ni nak rasa pengalaman amik beg...hehehe..kalau ayu relax2 dulu..kasi org lain amik dulu...malas nak berebut...hehehe...

hehehehe...kami dah sampai ke negeri dibawah bayu....hehehe...in sya ALLAH...akan dtg ayu nak bawa semua fmly ayu pula.....
entry seterusnya pasal konvo ayu yer...

" Segmen : Review Blog by Budak Jahat "

kalau nak join kelik kat banner dibawah yer...ayu nak tag kat semua kawan2 yg baca entry ayu ni...hehehehe

"Segmen Blog Review by SANDRA

kalau nak join kelik kat banner dibawah yer...ayu nak tag kat semua kawan2 yg baca entry ayu ni...hehehe

BLOGREVIEW BY POLO

jooom join segmen polo....kalau nak join kelik je kat banner diatas..hehehe