Isnin, 29 Oktober 2012

SENARAI NAMA RAKAN BLOGGER AYUINSYIRAH

assalam kawan-kawan semua.....skrg ayu nak senaraikan rakan-rakan blogger ayu yang dah join segmen yang ayu buat hehehe...KELIK KAT SINI untuk sertai segmen yer...

yang mana dah join....so nanti ayu akan masukkan dalam bloglist ayu...hehehe...dan boleh lah nanti rakan -rakan ziarah menziarahi sesama kita ye....

1. http://juliajamaludin.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
2. http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
3. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
4. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
5. http://www.syuhadasalleh.my/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
6. http://www.coretancikmisi.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
7. http://asmarpunyablog.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
8. http://hananhadila.blogspot.com/2012/10/ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
9. http://zzqil.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
10. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
11. http://mazliza86.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
12. http://belladsecret.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
13. http://superaofficalbloggie.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsirah-mencari-rakan-blogger.html
14. http://schaazman.blogspot.com/2012/10/segmen-ayu-insyirah-mencari-rakan.html
15. http://coretanhatiechah.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
16. http://pinkdiary91.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
17. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
18. http://www.mialiana.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
19. http://zatilhulwaniabdullatif.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
20. http://norminieza.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
21. http://loveiscinta-aneem.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
22. http://thefairfight.blogspot.com/2012/10/segmen-5-ayuinsyirah-mencari-rakan.html
23. http://miszalyabatrisya.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
24. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
25. http://fahuna.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
26. http://beautyshinju.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
27. http://tapakseleman.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
28. http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
29. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
30. http://myzamichiko.blogspot.com/2012/10/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
31. http://zamani84.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
32. http://amiraimanakashah.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
33. http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2012/11/ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
34. http://humairanabilah.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
35. http://coretanhatikathy.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
36. http://duniawilma.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger/
37. http://coretanarairnada.blogspot.sg/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
38. http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
39. http://gadesungumembebel.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
40. http://eddyralovestory.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
41. http://www.cerita-aremira.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
42. http://onakdayungbiopar.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
43. http://mylifestoryz.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
44. http://geeazielove4eva.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
45. http://raziqchef.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
46. http://roda-rondakehidupan.blogspot.com/2012/11/ayuinsyirah-mencari-rakan.html
47. http://nuriffahyusob.blogspot.com/
48. http://kelip-kelipancontest.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
49. http://thenotanota.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
50. http://amoyain.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
51. http://aldinamoris.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
52. http://nidajiwakosong.blogspot.com/2012/11/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html
53.
54.





SEGMEN: AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER

assalam kengkawan semua..arini ayu nak buat satu segmen yang cukup2 simple...hehhe.... ayu harap ramai la kengkawan yg sudi joint segmen ayu ni...

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER
3. gam kuat2 gambar comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi masa lama sikit la...hehe..hingga hari JUMAAT 9/11/2012 jam 11.00 malam ...(hehehehee...hari last persekolahan..bestnyer...pastu...cuti..cuti...)....

SENARAI RAKAN BLOGGER AYUINSYIRAH dah ada...jom sama2 kita blogwalking...ziarah menziarahi...mana yang belom join...jooom reramai join...hehehe

Ahad, 28 Oktober 2012

minggu exam....akhir tahun...2012



gambar ayu amik masa exam akhir tahun 2012...minggu lepas...hehehe....macam2 ragam dan gaya murid2 semasa exam...hehehe...

SIAPA JODOHKU??

Bismillahirrahmanirrahim,,

Jodoh itu tak hanya milik segelintir orang..
Tak juga hanya untukku,
Tak juga hanya untuk Kalian,
...Apa lagi hanya untuk mereka.

Jodoh itu telah tertuliskan,
Jodoh itu telah ditentukan,
Jodoh itu telah ditakdirkan,
Jodoh itu telah ditetapkan,
Walau pun hal itu tetap menjadi rahasia_Nya.

Terkadang kita begitu risau..
Ketika kita belum mendapatkan,
Ketika kita merasa sudah waktunya,
Ketika sebagian teman mendapatkan,
Ketika Orang tua bertanya setiap harinya.

Kita tak hanya sekadar mencari jodoh yang baik atau sekadar mengejar jodoh yang baik...

Ada yang lebih penting dari kesemuanya itu,
Gapailah jodoh dengan niat yang baik..
Gapailah jodoh denga cara yang baik..
Dengan menjadikan diri sebagai orang yang baik..Dengan tak melupan do'a dan ikhtiar (berusaha) lalu menunggu keputusan_Nya.

Ingat...!
Menikah dengan waktu yang sedikit tertunda akan jauh lebih baik daripada menikah dengan terburu buru tapi mendapatkan pasangan yang kurang baik.

Untuk itu tetaplah menebar senyum...
Yakinlah,,Allah adalah sebaik_baiknya Perencana bagi makhluk_Nya...Aamiin..

SEGMENT INCREASE OUR FOLLOWERS DURING HOLIDAY ~


assalam kawan-kawan...jom join segmen ni...kelik je kat gambar di atas...

follower ayu sekarang dah 1122 follower....joooom reramai jd follower ayu....hehehee

Segmen: Jom Tukar Link Bloglist

assalam kawan-kawan...join reramai kita join segmen nabila ni....kelik je kat gambar diatas yer...

SEGMEN BLOGLIST PELANGI ME & MY FAMILY


assalam kawan-kawan semua.....jooooom ramai-ramai kita join segmen ni...kelik je kat gambar diatas ye...

Segmen : Jom UP Follower Sampai 1000++

assalam kawan-kawan semua......setelah beraya...skrg masa untuk blogwalking...tetiba nampak segmen ni....hehehe..best..best...nak join lah....joooom ramai-ramai kita join....kelik je kat gambar diatas yer....

Ahad, 21 Oktober 2012

Segmen : 8 Things About Me

assalam kawan-kawan semua....jooom ramai-ramai kita join segmen ni... kene senaraikan 8 7 6 5 4 3 2 1....hhehee....berpandukan soalan hehehe.... kalau nak join kelik kat gambar dibawah ye..


joooom baca ape yang ayu nak senaraikan ni...hehehe...

Eight - Things about me
1. seorang cikgu yang tegas...hehehe..garang pun ye gak...
2. mengajar subjek matematik sekolah rendah darjah 1...darjah 2...darjah 6..
3. suka sangat subjek maths... STPM amik subjek maths T... masuk universiti amik jurusan matematik kewangan... masuk IPG pun amik KPLI pengajian matematik...akan dtg nak smbung master insyaallah dalam pendidikan matematik jak...
4. kaki bola......weekend mesti layan bola..hehehe...sbb adik beradik semua lelaki...so...layan....hehee...
5. merantau semasa belajar....tapi bila dah kerja ni kembali balik JOHOR...hehehe
6. lahir pada bulan JULAI....agak pelik watak saya...hehehe....
7. amat ceria....hinggakan bila tetiba saya diam..org keliling pelik....
8. suka sangat memasak....menjamu keluarga dan kawan2...

Seven - Hobbies
1. mengumpul fridge magnet
2. mengumpul dan membaca novel dan buku motivasi
3. blogwalking....facebooking...
4. memasak..
5. makan..
6. bermain badmintooooon
7. mendengar radio terutama segmen SURIACINTA..suriaFM..

Six - Things I Hate
1. murid2 yang tak siap kerja sekolah
2. tak suka orang yang hisap rokok
3. orang seraboooot
4. perempuan gedik...kalau murid2 yang gedik awal2 dah saya sound kalau nak jadi anak murid ckgu tolong jgn gedik....jgn smpi ckgu suruh kamu keluar..hahaha....
5. bila ada orang usik barang-barang saya..
6. tak suka kalau orang yang cakap tak serupa bikin

Five - Song I Like
1. muara hati - diti nurhaliza dan hafiz
2. berdiri seorang perindu - ibnor reza
3. lagu kita - aizat
4. seperti dulu - exist
5. sudah cukup sudah - nirvana band

Four - Favourite film/drama/musical/series
1. masterchef
2. adam dan hawa
3. ombak rindu
4. keluarga iskandar

Three - Favourite Food
1. bihun sup
2. mee bandung
3. mee kari

Two - Wishes
1. semoga saya menjadi seorang guru yang lebih berdedikasi untuk melahirkan pelajar yang cemerlang
2. semoga saya menjadi anak yang solehah untuk membahagiakan ibu dan keluarga

One - Quotes
tiada jalan mudah untuk berjaya...tiada istilah berputus asa dalam kamus hidup saya.....insyaallah...


hehehe....panjang nyer ...hehehe..okey ...dah siap....hantar....

KAIN PASANG CANTIK GIVEAWAY

assalam kawan-kawan semua....joooom ramai-ramai kita join giveaway ni..best sangat sebab nnti kalau kita bernasibaik akan dapat kain pasang cantikkkkk...hehehe...kalau lah ayu dapat leh la ayu buat baju kurung hehe...leh pakai buat mengajar hehehe..bestnya...

kalau kawan-kawan nak join kelik kat gambar dibawah yer...

semoga akan ada rezeki ayu...insyaallah.....

Sabtu, 20 Oktober 2012

masa untuk tido dalam khemah....

minggu lepas ayu bersama-sama rakan guru mengadakan program perkhemahan untuk pelajar tahun 6..hehehe..camping lepas UPSR...hilangkan tekanan....best sangat...last ayu camping masa di maktab...camping BIG di kiulu tamparuli dan last masa perkhemahan pengakap zon sabah di tambunan.
masa tu ayu sebagai peserta camping.....skrg tak lagi...ayu jadi ckgu yang mengawasi anak murid..best sangat...dpt tidur ngan budak2...hehehe...
kalau dulu bawa beg punyalah bnyk bile cmping sebab jd peserta camping..tp skrg bawa beg kecik jer...tu pun beg isi bantal dan telekung jer...baju salin..alah balik umah jer..hehehe...mentang2 dah tak jd peserta..hahaha

bawah ni gambar anak murid ayu yang bukan main suka lagi ye lah baru first time berkhemah bermalam bersma2 kawan-kawan dan ckgu....





semoga kegembiraan kami semua masa camping ni akan berterusan sampai masa keputusan UPSR keluar....moga ada satu kejayaan yang membanggakan....insyaALLAH...

akhirnya adam ayu punya...

hehehehe......setelah dekat sebulan kau pergi akhirnya kembali kepangkuan aku....hehehe..... ayu beli buku ni masa masih di UMT lagi tahun 2006 bacanya buat pertama kali masa tahun 2008 lepas abis study masa tu baca kat ofis..baca sikit2.... hehehe....ayu simpan cantik2 kat gerobok sekali ngan buku novel yang lain...sayang sangat novel ayu....
bila fenomena ADAM DAN HAWA bermula rakan ckgu kat sekolah nak pinjam baca...bila dia selesai baca rupanya ramai dah Q nak menunggu untuk membaca....hehehe....ayu okey jer.... sekali dalam minggu ni lah ayu baru dapat semula setelah 5 orang rakan ckgu dah selesai baca..heehhe.... skrg ayu baru nka mula baca..tapi ada tugas yang lebih penting untuk diselesaikan dulu....tu ha yang kat bawah buku tu....waaa..tanda kertas exam bebudak huhuhu...minggu depan dah nak kumpul semua markah.....huhuhu....cepat ....cepat siapkan marking nnti leh baca novel..walaupun tiap malam layan ADAM DAN HAWA kat tv....hehehe....tu lah nama nya fenomena...dengan tak semena-mena ayu jadi tersuka kat lakonan AARON AZIZ...so skrg ayu dah jadi ahli aaronator hehehe.... semoga aaron lebih maju jaya selepas ini.....demi keluarga tercintanya.....

PILIHAN_NYA ADALAH YANG TERBAIK

Bismillahirrahmanirrahim..

DUhai Lelaki yang tidak ku pilih..
Aku tidak memilihmu bukan karena aku sudah baik tapi karena aku ingin menjadi baik...

Duhai Lelaki yang tidak ku terima ...
Bukan karena aku sudah hebat tapi karena aku ingin menjadi hebat...

Duhai Lelaki yang mencintaiku namun tidak kucintai...
Bukan karena aku sudah mulia tapi karena aku ingin mulia...

Duhai Lelaki..
Kamu baik.. Kamu sopan.. Kamu Bertanggung Jawab.. Kamu Seiman..
Kamu mencintaiku...
Namun tau kah engkau, bukan itu syarat utama untuk menjadi yang terpilih..
Bukan itu yang di utamakan untuk menjadi yang terunggul..

Agamamu... Akhlakmu.. Ketaqwaanmu pada-Nya.. itulah yang utama..

Jika hanya inginkan kebahagiaan dunia,, Sopanmu,Tanggung jawabmu,dan cintamu sudah cukup untuk ku jadikan alasan menerimamu...

Namun, apalah artinya kebahagiaan di dunia jika di akhirat aku tidak dapat bertemu dengan Wajah Rabb kita??? apalah artinya bahagia di dunia andai di akhirat aku tidak dapat mencium wangi Surga???

Maka dari itu duhai Lelaki yang hendak memilihku..Mari..Tata hidup kita dengan agama.. Isi hari kita dengan menimba ilmu..
Tingkatkan ketaqwaan kita setiap waktu...
Agar aku mempunyai keutamaan untuk kau pilih.. Dan tak ada alasan bagiku untuk tidak menerimamu...
Memilih dan Menerima Karena Allah .

❤ JAWAPAN UNTUK SOALAN CEPU CEMAS..❤

» » BILA NAK KAWIN? « «
••► Hanya Allah S.w.t tahu masa yang
terbaik untuk saya kawin .

» » DAH BERPUNYA? « «
••► Ya , Kerana setiap orang telah
ditetapkan jodoh masing-masing .

» » DENGAN SIAPA? « «
••► Nanti Allah S.w.t akan perkenalkan
kepada saya .

» » BILA? « «
••► Bila kami dah dipertemukan .
InsyaAllah jemput la datang ke
walimatul urus saya nanti .

→ Janganlah selalu bertanya bila orang tu nak kawen kerana semua rahsia itu terletak di TANGAN ALLAH SWT . Sampai masa Allah S.w.t akan membongkarkannya . InsyaAllah :-)

♥ PILIHLAH AGAMA PASTI ENGKAU BAHAGIA ♥

✿~ Jika aku pilih yang BERHARTA, pasti aku akan ditimpa musibah yang tidak terhingga...
✿~ Jika aku pilih kerana PARAS RUPA, pasti aku akan diberi KEHINAAN dari yang Maha Esa...
✿~ Jika aku pilih kerana KETURUNAN, belum pasti generasiku TERJAGA dan TERPELIHARA tanpa agama di dada...

tetapi....
.....Jika aku pilih kerana AGAMA, sudah pasti aku dapat meraih SYURGA DUNIA bahkan SYURGA ALLAH di sana...kerana aku tahu, hanya dengan agamalah yang mampu memandu diriku untuk meraih REHDA Illahi, itu JANJI Allah....♥♥

punca panas baran...

Lelaki yang tenang itu adalah lelaki yang menjaga solatnya. 34 kali sujud dalam sehari, adalah titik ketenangan.

Sebab itu kalau wanita tidak boleh solat, emosinya tidak stabil kerana tidak dapat 34 kali sujud setiap hari yang 'Allah Bagi Cuti' (ABC).

Solat 5 waktu = 34 kali sujud. Jumlah sujud ini cukup untuk memberi ketenangan. Jadi, terjaga solat, maka terjagalah ketenangan.


Menjaga solat bukan sahaja solat 5 waktu tetapi solat
di awal waktu. Sujud yang dapat pada awal waktu itu yang menyumbang pada ketenangan.

Ustaz ada mengingatkan, lelaki yang selalu asyik panas baran barangkali puncanya adalah daripada solatnya yang tidak dijaga rapi.

Jadi, resipi ketenangan adalah solat cukup 5 waktu dan solat pada awal waktu. Jangan melewat-lewatkan. Nasihat ini adalah untuk diri and para sahabat yang mementingkan solat.

Jumaat, 19 Oktober 2012

Jom Join Giveaway Salam Ukhuwah !


assalam.....jom join giveaway ni hehehe...salam ukhwah....semua...

segmen : Pencarian Bloglist Muslimin & Muslimat by Nurul


assalam......jooom join segmen nurul ni....insyaallah ayu mengimpikan menjadi seorang muslimah yang solehah yang dapat kebahagiaan dunia dan akhirat insyaallah....


Khamis, 18 Oktober 2012

akan hadir jua....

sabar yer...

Segmen : Jom Blogwalking bersama Merapu Si Paan

assalam kawan-kawan semuaaaaa..arini cerah sungguh cuaca...selalu balik je sekolah mesti hujan... hehehe... so moood menanda paper exam kasi ketepikan dulu...ayu nak mulakan bersegmen...jooom ramai-ramai join segmen paan ni....kelik je kat gambar dibawah yer...


hehehhe..comel sangat blog paan ni.....paan rasanya student IPG ni...hehehee..abis blajar nnti mesti jadi cikgu kan...hehehee.... ayu pun pernah setahun belajar kat IPG amik KPLI.... so ayu nyer slogan adalah....

SAYA BANGGA BERGELAR SEBAGAI SEORANG CIKGU KERANA DAPAT MENGAJAR DAN MENDIDIK ANAK BANGSA SENDIRI SEHINGGA MEREKA BERJAYA...INSYAALLAH..

hehehhe...hahahaha....ayat biasa seorang pendidik...hehehe..syukur alhamdulilah...ok lah ayu tag kat kawan2 yang baca entri ayu yer..jooom lah ramai2 join segmen paan ni....hehehe

Rabu, 17 Oktober 2012

♥ BIASA jadikan LUAR BIASA ♥

Kecewa itu BIASA,,
tapi membalasnya dengan kasih sayang itulah yang LUAR BIASA.

Memaafkan kesalahan itu BIASA,,
tapi berbuat baik pada yang bersalah itulah yang LUAR BIASA.

Memberi itu BIASA,,
tapi memberikan sesuatu yang masih kita sayangi serta kita butuhkan itulah yang LUAR BIASA.

Bersyukur itu BIASA,,
tapi bersyukur saat kita didera musibah itulah yang LUAR BIASA.

“..Mari kita bentuk pribadi ini serta mengarahkannya pada sesuatu yang LUAR BIASA..”

Selasa, 16 Oktober 2012

Adam tetap rindukan Hawa.

WANITA....jangankan lelaki biasa, Nabi pun sunyi tanpa wanita. Walau segalanya telah tersedia di syurga, tapi Adam tetap rindukan Hawa.

Pada wanitalah lelaki memanggil Ibu, Isteri, dn puteri. Tanpa wanita hati dan perasaan lelaki akan resah dan gelisah. Masih mencari meski segalanya ada.

Dijadikan wanita dari tulang rusuk lelaki yang paling bengkok. Maka lelakilah yang harus meluruskannya.


Hati wanita yang serapuh kaca, hanya bisa di kuatkan dengan Iman dan Taqwa. Perasaan wanita yang selembut sutera, hanya bisa di sentuh oleh Akhlaq yang mulia. Bukan dengan harta dan cinta yang membara. Karena jika tidak,,,, maka wanita akan mampu membuat lelaki memakan buah Khuldi. dan durhaka.

Padamu Insan yang bergelar LELAKI. Binalah kepemimpinan diri untuk memimpin wanita, dengan Ilmu agama dan ahklaq yang mulia. Ingat,,, jangan kaburkan hati wanita mu dengan harta dan cinta yg berlebih. Karena itu akan membuatnya lupa pada fitrah RABB nya atasnya.

terjatuh cinta....

hehehhe...... malam2 ayu suka layan segmen SURIACINTA... di SURIAFM ...dj nyer kak lin....best sangat...ada satu hari tu kak lin ada keudarakan lagu ni.....ayu dengan adik berabis ni mencari di youtube...huhuhu....disebabkan taktau tajuknyer macam2 jumpa...huhuhu..semuanya salah soooo... kecawa yang sangat.... hari2 ni sanggup dengar segmen kak lin demi nak tau apekah tajuk lagu ni...bila dah dapat waaaaaa...teramat suka...hinggakan dah terjatuhhhhhh ni....terjatuh cinta...hehehe...cuba kawan2 dengar....lagu ni....dari kumpulan Qalam Band ....tajuknya......DILAMUN RINDU.........




Pesan Imam Al-Ghazali

1. Apabila berjumpa kanak-kanak, anggaplah mereka lebih mulia daripada kita kerana kanak-kanak belum dibebani dosa.

2. Apabila berhadapan dengan orang tua pula, anggaplah mereka juga lebih mulia kerana mereka lebih lama beribadah daripada kita.

3. Apabila berjumpa orang alim, anggaplah dia lebih mulia kerana banyaknya ilmu di dadanya.

4. Apabila melihat orang jahil anggaplah mereka lebih mulia kerana mereka berbuat dosa kerana kejahilan sedangkn kita dosa dalam keadaan mengetahuinya.

5. Apabila berjumpa orang jahat, jangan anggap kita mulia. Tetapi, katakan, mungkin orang jahat itu akan bertaubat pada masa tuanya, sedangkan kita belum tahu bagaimana akhirnya kehidupan kita.

6. Apabila bertemu orang kafir katakan, belum tentu dia akan kafir selama-lamanya.

Aku BAHAGIA bila BERSENDIRI ♥

Aku BAHAGIA bila BERSENDIRI ♥ walau TIADA sesiapa yang MENEMANI ♥.. Kerana aku tahu ADA ALLAH yang sentiasa berada di HATI ini..

Terima kasih, Ya ALLAH.. ♥

:')

bersangka baik, jom! :)

Bukan semua orang tahu menghargai perasaan kita sebagaimana mereka mahu kita menghargai perasaan mereka. Bukan semua orang berupaya menyelami perasaan kita sekalipun orang yang terdekat dengan kita, selain dari diri kita sendiri dan Tuhan kita.

Kejujuran merupakan resepi utama dalam kehidupan. Kita tidak perlu takut untuk berterus-terang andai ianya mendatangkan kebaikan pada diri dan sesiapa saja sekalipun mungkin ia boleh mencetuskan salah faham. Terpulanglah.. sama ada mereka boleh menerima apa yang telah kita lakukan atai tidak, itu hak masing-2.

Apa yang kita rasa dan fikir adalah hak mutlak kita. Jauhi sikap rasa bersalah kalau apa yang kita rasakan itu tidak menjadi satu kesalahan walaupun mungkin kita sendiri terpaksa menerima tentangan pendapat daripada orang lain.


Hargai setiap masa yang kita miliki, hindari sikap diri yang suka menunggu-2 & membuang masa sebab, masa tetap akan membuang kita dan tidak akan menunggu untuk bersama melangkah jauh mengejar impian.

Jangan sekali berputus asa semasa melangkah kerana biasanya anak kunci terakhirlah yang dapat membuka kunci. Kemahuan yang tinggi akan mengubah persepsi seseorang terhadap sesuatu sehingga yang mustahil pun boleh terjadi. Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan. Jangan takut dan segan untuk setiap tindakan yang kita lakukan selagi ia benar-2 bearti buat kita. Kerana seluruh kehidupan adalah satu ujian.

MUHASABAH DIRI ELOKKAN PEKERTI

“Terimalah KEBENARAN meskipun ia disampaikan oleh orang yang sangat kita BENCI, Tolaklah KEMUNGKARAN meskipun ia disampaikan oleh orang yang sanagat MENYAYANGI kita”. ~ Ustaz Rosli Abdul Jabar 
"Janganlah kerana ingin menjaga hati orang yang kita sayangi kita sanggup membiarkan kemungkaran yang disampaikannya. Jika kita benar sayanginya maka tegurlah perbuatan dia"

Isnin, 15 Oktober 2012

D I A M

Saya DIAM bukan
bermakna saya tak boleh
LAWAN cakap awak..
saya SENYUM bukan bermakna
saya RELA di marah, di caci
atau di maki oleh
awak..
saya TUNDUK bukan
bermakna saya
KALAH..
Tapi saya DIAM
kerana saya tidak mahu
MENYAKITI HATI awak
seperti mana awak lakukan
pada saya..hakikatnya saya
juga seperti awak..punya
hati dan perasaan (◠‿◠)
 
 

Ahad, 14 Oktober 2012

Segmen: Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas


assalam kawan-kawan semua....jooom join segmen ni....kelik gambar diatas ye kalau nak join...hehehe

jumlah follower ayu sekarang 1067 ...harap2 makin bertambah dan terus bertambah....

okey...siap,...hantar.....

Segmen Tambah Followers Laju Laju by IekaFarhana


assalam kawan-kawan semua...pagi ni ayu nak join segmen...ehehehhe....kalau nak join kelik kat gambar diatas yer....

buat masa ni....follower ayu dah 1067 ...hehehe...harap2 makin bertambah...dan terus bertambah....hehehee

ayu nak tag semua kawan2 yang baca entri dan singgah blog ayu...hehheehhe

ok siap...nak hantar....hehehe

Sabtu, 13 Oktober 2012

bloggeria

TUJUAN BLOGGERIA! DIWUJUDKAN IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL PARA BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA. MARILAH KITA BERKONGSI MAKLUMAT DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA DI SAMPING MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.

TERIMA KASIH
jooooom ramai2 kita join bloggeria....

Khamis, 11 Oktober 2012

"Segmen : Follow Sampai Pening"

assalam kawan-kawan semua.....jooom join segmen lagiii..hehehe..kalau nak join kelik je kat gambar diatas yer.....
 

alhamdulilah follower ayu dah 1050 skrg ni....harap join segmen ni bertambahlah lagi rakan blogger ayu....
insyaallah...