Ahad, 30 September 2012

beli ink dapat hadiah...


suka sangat sebab hadiahnya warne purple...hehehe


hheheehee..dapat botol air rupanya...best...best...best....


akan bertambahlah koleksi botol airku...semuanya...purple...heehhe

FENOMENA ADAM DAN HAWA...


sekarang tengah fenomena Adam Mukhriz dan Ain Hawani ...di bilik guru....sekolah ayu pun terasa fenomena itu ...hehehe....dalam simpanan novel dirumah...ada novel ADAM DAN HAWA.... heehhe suka sangat...sebab dapat kasi pinjam novel tu untuk dibaca oleh rakan2 guru...lagu MUARA HATI lagi la skrg menjadi lagu tema di bilik guru hehehehe....gambar kat atas tu....meja ayu masa dok sibuk buat big book LINUS....hehehe....

sibuk sangat.....

banyak keje huhuhu...apabila tiba bulan-bulan akhir persekolahan ini .... minggu depan sekolah buat hari sukan sekolah....hehehe... mcm biasa jadi MC lagi ...moga dapat menjalankan tugas dengan sebaiknya..... selain tu kene siapkan big book untuk murid LINUS tahun 1 ....huhuhu... saringan 3 LINUS pun masih lom mula lagi huhuhu.....

Rabu, 26 September 2012

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin

salam kengkawan semua.....jooom ramai2 join segmen nabila ni.....kite sama2 kumpul kawan ramai2...heehhe....

setakat ni ayu baru je dapat kumpul kawan follower sebanyak 940 org...harap sangat dengan join segmen ni dapatlah capai impian ayu untuk memiliki 1000 follower...insyaallah....kat bawah ni gambar kawan2 aku..

ayu nak tag kat semua kawan2 yang menziarahi blog ayu ini....jooooom ramai2 sertai segmen ni...tarikh last 30 september .... 11 malam.....





Ahad, 16 September 2012

"Curi-Curi Suka" Giveaway!

cepat....cepat.....tinggal berape jam je ni..... tarikh tutup jam 11.59 malam ni tau....

hadiahnya cukup best....sangat... kalau nak join kelik kat nama abg EQBAL ZACK ni yer...

kat bawah ni ada gambar hadiah....

PRIZE DETAILS:

PRIZE x 5
Winners will receive book "Curi-Curi Suka" by Liyana Zahim + EZ Fridge Magnet (Limited Edition)
**Books will be signed by the author. Thank you Liyana Zahim

PRIZE x 10
Winners will receive EZ Fridge Magnet (Limited Edition)

PRIZE x 10
Winners will receive EZ Button (Limited Edition)
Title: Curi-Curi Suka
Author: Liyana Zahim
Genre: Love
Reviews:
For me this book sounds lovely, "Dalam diam, dia curi-curi suka pada seseorang. Entah siapalah yang telah mencuri hatinya. Alangkah indahnya perasaan apabila yang dicintai itu juga mencintai."

Eqbal Zack (EZ) Limited Editon Fridge Magnet


 Eqbal Zack (EZ) Limited Editon Button

Sabtu, 15 September 2012

HAWA..


Lelaki yang baik tidak melihat kamu hanya pada paras rupa. Lelaki yang soleh tidak memilih wanita melalui keayuan semata.

lelaki yang warak, tidak menilai wanita melalui kemanjaannya sehingga berkemampuan mengoncang keimanannya.

Namun..
lelaki yang baik akan menilai wanita melalui akhlaknya, peribadinya, dan yang paling penting pegangan agamanya.

Lelaki yang baik juga tidak menginginkan pertemuan bersama wanita yang bukan muhrimnya, kerana takut memberi kesempatan kepada syaitan untuk mengodanya,

Akhir sekali, lelaki yang warak juga, tidak mahu bermain cinta kerana dia tahu apa matlamat dalam sebuah pertemuan lelaki dan wanita, yakni sebuah perkahwinan.

Jumaat, 14 September 2012

ole-ole dari thailand dah dapat...yeeeeyyyeee

petang td...abg posmen antar surat......hehehehe yeyeyeyeyyee.... ole-ole dah sampai... ce tgk gambar kat bawah... yg dlm plastik ole2 yg baru je dpt td...yg patung comel tu pun dpt dr tuan yg sama masa dia wat ole2 dari padang besar....hehehe....tq..tq...tq...


Maafkan aku ..

Andai lidah ini
Pernah menguris luka hatimu
Itu bukan niatku
Mungkin aku bergurau silap tempatnya
Mungkin aku DIAM silap waktunya.

Tapi ketahuilah
Semenjak diammu ini
Telah meragut segala tenteramku
Telah mencapak jauh tawaku

Bersuaralah
Hanya itu yang aku pinta..

Kalau aku pernah membuatmu terasa.
Maafkanlah.
Kalau aku pernah berjanji kemudian mungkir.
Maafkanlah.
Kalau aku bukan kawan susah senang. Menyusahkan orang. Maafkanlah.
Kalau aku bukan siapa-siapa dikalangan kalian. Maafkanlah.

bintang sangat cantik di luar sana,tapi mungkin aku tidak pandai menghargainya..

Maafkan aku ..
Maafkan aku..

Dengan seribu nafas lelah...
Dengan sejuta rasa jiwa dan airmata ni....
DEMI ALLAH..jika ku ada berbuat silap,
semuanya berada diluar kawalan akalku..

maafkan aku...

DOA penghubung terbaik antara kita .. :')


Selasa, 11 September 2012

U P S R ...



hari ni bermula lah perjuangan wahai anak didikku..... berjuanglah berhabisan untuk kejayaanmu hanya untuk 3 hari ini...luahkan segala ilmu yg telah engkau pelajari... cikgu hanya mampu memberi..mendidik..mengajarkan ilmu yg ada...dan berdoa kepada illahi moga kalian peroleh kejayaan...insyaallah....

SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN UPSR KEPADA ANAK DIDIKKU MURID TAHUN 6 SK FELDA TENGGAROH 5, MERSING JOHOR

Sabtu, 8 September 2012

s.a y a n g


Wahai Muslimah..

Orang Yang Layak Kamu Memanggil 'Sayang',
Hanya Suamimu Yang Sah Sahaja... ♥

Orang Yang Layak Kamu Bergurau Senda,
Hanya Orang Yang Halal Bagimu Sahaja... ♥

Wahai Muslimah Semua, Jagalah Adab & Sikapmu Dengan Sebaiknya kerana DIRIMU SANGAT BERHARGA... (^_^♥)