Sabtu, 25 Ogos 2012

Jom Join BLOGLIST RAYA AyuInsyirah


salam kawan2...hari ni ayu nak buat ...hehehe...bloglist...BLOGLIST RAYA AYUINSYIRAH .hehehe ayu nak kumpulkan senarai blog yg joint bloglist ni nanti di dalam belog ayu hehehe...ala yg kat tepi tu...hehehe
syaratnye mudah je :

SYARAT UTAMA : kene jadi follower ayu dulu yer...
1. korang kene gamkan gmbo diatas dlm entry korg dan linkkan ia ke entry ni..
2. tajoook nye : " Jom Join BLOGLIST RAYA AyuInsyirah " .
3. dah siap gam kuat2  korgnye url dalam komen kat bawah yer..

hope sangat penyertaaan memberangsangkan... akan tamat pada 31 / 8 / 2012 nantiii...jam 11.00 malam...hehehe... ayu nak buka la balik segmen ni dan tarikh last sampai akhir syawal ye... bertarikh 16 SEPTEMBER 2012....

SENARAI BLOGLIST RAYA AYUINSYIRAH 2012
 1.  http://cekedismanis.blogspot.com/2012/08/jom-join-bloglist-raya-ayuinsyirah.html
 2.  http://mimbarhatiku.blogspot.com/2012/08/jom-join-bloglist-raya-ayuinsyirah.html
 3.  http://applehijaulife.blogspot.com/2012/08/jom-join-bloglist-raya-ayuinsyirah.html
 4.  http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/08/jom-join-bloglist-raya-ayuinsyirah.html
 5....

Jumaat, 24 Ogos 2012

tahniah ustaz

Tahniah kepada Ustaz Don Daniyal dan zaujah, Husna Zahry Rafie di atas majlis pernikahan yang berlangsung semalam. Selamat Pengantin Baru.

rezeki

Rezeki itu Allah beri BUKAN hanya pada harta sahaja, tetapi juga kesihatan, kebijaksanaan, zuriat dan kehidupan seharian.

INGATLAH, rezeki bukan hanya pada wang ringgit, jika kita faham pengertian rezeki yang lebih luas, kita akan rasa KAYA & BERSYUKUR...

“Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur, nescaya Aku tambahi nikmat-Ku kepadamu, dan demi sesungguhnya jika kamu kufur, sesungguhnya azab-Ku amat keras.” Surah Ibrahim : ayat 7

Jodohku adalah RAHSIA Dia

Sekali-kali terfikir tentang jodoh, pada akhirnya kelak dengan SIAPA aku akan MENIKAH..siapakah dia yang akan menjadi IMAM dalam solatku, siapakah dia yang akan menjadi NAKHODA dalam bahtera rumahtanggaku.
 
 Allah adalah sebaik-baik pengatur..HIKMAH pasti ada di hujung lorong ujian..cuma, manusia selalu KURANG SABAR..belum sampai ke hujung jalan, sudah BERPUTUS ASA..lalu, bagaimana mahu sampai kepada hikmahnya? Jodoh, memang misteri Ilahi..sampai masa dia PASTI datang..membawa kita terbang bersama cuma perlu SABAR.

Sabtu, 18 Ogos 2012

ucapan dari kami


Khamis, 16 Ogos 2012

SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH SEBELUM HARI RAYA


salam kawan2...hari ni ayu nak buat ...hehehe...segmen... BLOGWALKING.....hehehe ayu nak kumpulkan senarai blog yg joint SEGMEN ni nanti biar mudah nnti kita semua nak ziarah menziarahi SEBELUM HARI RAYA hehehe...
syaratnye mudah je :
SYARAT UTAMA : kene jadi follower ayu dulu yer...(ayu tak paksa yer)
1. korang kene gamkan gmbo diatas dlm entry korg dan linkkan ia ke entry ni..
2. tajoook nye : "SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH SEBELUM HARI RAYA".
3. lepas tu kawan-kawan kene buat sikit kata-kata aluan selamat datang ke belog kawan-kawan dan juga ucapan SELAMAT HARI RAYA...
4. dah siap gam kuat2  korgnye url dalam komen kat bawah yer..

hope sangat penyertaaan memberangsangkan... akan tamat pada MALAM RAYA  nantiii...jam 10.00 malam...hehehe...

Rabu, 15 Ogos 2012

apa yang aku ingin.....

 
Terimalah seadanya....♥

Segmen: Saya nak kad raya by cik purple


assalam kengkawan..jom kite join segmen ni...hehehe

giveaway: blog anniversary


assalam kawan-kawan....jom ramai-ramai kita sertai giveaway ni... hehehhe...

Ahad, 12 Ogos 2012

Doa untuk Ayah - Lagu Raya

Segmen Follow @ Add

bersegmen lagi..hehehe....kalau nak join kelik kat gambr dibawah ye...



GIVEAWAY NASZ : OLE-OLE DARI THAILAND

kali ni nak join giveaway pulak...hehehe.... kelik je kat gmbr di bawah kalau nak join...hehehe


hehehee....semooga adalah rezeki ayu dibulan ramadhan ni...hehehe...untuk dapatkan ole2 dari thailand ni...hehehee...

Ucapan Selamat Hari Raya to Eqbal Zack

hehehee...join segmen lagi...hehehe....kali ni kene buat ucapan selamat hari raya...kalau kawan-kawan nak join kelik je gmbr dibawah yer...

UCAPAN SELAMAT HARI RAYA KEPADA EQBAL ZACK..

assalam..di bulan yang penuh barakah ini ayu nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada Eqbal Zack semoga datangnya bulan syawal nnti akan membawa satu kegembiraan keceriaan dalam hidup eqbal... ampun dan maaf juga dipohon andainya selama bergelar blogger di alam maya ini ayu ada terlanjur kata atau ada buat salah dan silap... MAAF ZAHIR DAN BATIN....


Pencarian Blogger Aktif #2 Oleh Mialiana.com

Pencarian Blogger Aktif #2
Pencarian Blogger Aktif #2 oleh Mialiana.com
5/8/2012 hingga 12/8/2012

assalam kengkawan semua.......hehehe.....ayu nak ajak kawan-kawan sertai segmen ni...kalau nak join kelik kat gambar diatas yer...hehee...

segmen: blogwalking sambil follow

join segmen lagi...hehehe...kalau nka join..kelik je kat gmbr di bawah yer..


" Segmen: Jom Tambah Kenalan Di Hari Raya"

assalam sabahat semua...arini ayu nak join segmen ni..kalau nak join kelik je kat gmbr di bawah yer...


Sabtu, 11 Ogos 2012

KETIKA ENGKAU MERINDUKANNYA..

Bismillahirrahmanirrahim..
Ambillah Wudhu
Tadahkan tanganmu di atas sajadahmu
lalu pejamkan matamu dan katakanlah..

YA ALLAH

Hamba sangat merindukannya
merindukan kehadirannya

Dia

yang akan menjadi Imam /makmum hamba

Dia

yang akan menjadi pelepas duka dan lara

Dia

yang akan menjadi teman hingga saat terakhir
hamba

Dia

yang hatinya di selimuti Ta'at dan taqwa

YA ALLAH

Pertemukanlah kami di sebuah majlis
pernikahan tanpa Harus pacaran dan
berdua-duaan..

YA ALLAH

pertemukanlah kami hanya keranaMU

DI ATAS RIDHOMU

AAMIIN

Selamat mencoba

InsyaAllah Rindumu akan berkurang
^_^

Jumaat, 10 Ogos 2012

SEGMEN : AYU CARI RAKAN BLOGGER

assalam kengkawan semua..arini ayu nak buat satu segmen yang cukup2 simple...hehhe.... ayu harap ramai la kengkawan yg sudi joint segmen ayu ni...

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : AYU CARI RAKAN BLOGGER
3. gam kuat2 gambar comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4.  kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi masa lama sikit la...hehe..hingga ari ISNIN 13/8/2012 jam 11.00 malam ...hehehe....

kena ambil tahu...


istikharahku...hanya kepadaMu.

~istikharahku...hanya kepadaMu.....amin.....

sabar....

Jika Allah boleh menjadikan kita JATUH CINTA pada pandangan PERTAMA, Allah juga mampu menjadikan kita MEMBENCI seseorang dalam sekelip mata..justeru, MENGAPA kita terlalu MENGAGUNGKAN cinta itu yang HAKIKATNYA bukan milik kita, tetapi MILIK MUTLAK Allah.. :)

“sesetengah perkara itu, sebenarnya sangat susah untuk dilupakan“

bukan mudah. namun bila itulah ketetapan Allah kpada kita dan itulah kehendak dari aturan-NYA dalam prjalanan hidup kita. maka belajarlah walau penuh kesusahan dan kepayahan. relakanlah walau diiringi air mata, dan lepaskanlah walau mencengkam jiwa dan perasaan.

selagi kita tak redha,
hati tak akan tenang.
jiwa tak akan bahagia.

sebab itulah,
cara terbaik untuk melupakan?
adalah dengan redha.
relakan apa yang SUDAH berlaku.

bila kita relakan,
hati akan tenang,
perlahan² kita akan belajar menerima hakikat,
bahawa itulah yang dikehendakiNYA.
dan pada akhirnya nanti, masa akan membuat kita lupa.”

Hijjaz - Kau Sahabat Kau Teman

telah ditakdirkan kau pergi dulu, disaat kau diperlukan...tapi tuhan lebih menyayangimu...
...sampai je rumah...baca akhbar pasal berita kemalangan kau...semoga kau tenang disana...belum sampai setahun kau bergelar seorg guru..ALLAH lebih menyayangimu... selagi aku masih bernyawa..aku akan teruskan perjuangan kita ...mendidik anak bangsa..tahun2 seterusnya...aku akan sentiasa mengingatimu tatkala menyambut hari kelahiran kita.....alfatihah buatmu sahabat....
mohamad azrul bin baharun....


ucapan selamat hari lahir kami..pada tanggal 22 julai 2012..genaplah umur kami 28 tahun...
tahun depan dah tak blh nak ucapkan besday kat dia...


kaulah sahabat yg sama minat denganku......kau dan aku ada blog masing-masing ...pastinya aku akan selalu merinduimu.......tatkala membaca blogmu... http://www.azrulbaharun.com/..

Ahad, 5 Ogos 2012

selamat berjuang

Malam ni ( 5hb Aug 2012 )
Jam 7.55 malam

Kita sokong berabis !!!!!!!!!!!!!!!!!! Go Go Go Go Malaysia!!!

Sabtu, 4 Ogos 2012

SEGMEN AYU : LAGU RAYA KESUKAANKU

Assalam kengkawan semua...arini ayu nak buat satu segmen paling simple sekali...ce tingok kat bawah ape cara2nyer...hehee

1. kalian kene letak tajoook : SEGMEN AYU : LAGU RAYA KESUKAANKU
2. kene tampal dan gam kuat2 gambo dibawah dlm entri kalian dan jgn lupa linkkan sekali ke segmen ni di  gmbo tu.

3. jawab satu soalan simple je ni.. APAKAH LAGU RAYA KESUKAAN ANDA APABILA TIBANYA HARI RAYA?...hehe
4. selesai...terus tampal dan gam kuat2 url entri kalian kat komen dibawah...

semoga segmen ini mendapat sambutan dari kalian semua...insyaallah.. tarikh tutup segmen ni pada 16 ogos 2012 ..hehehe..lama lagi...

"Segmen : Bloglist Ogos Permata Perjuangan"


kelik gmbr kalau nak join....hehehe....