Ahad, 29 Julai 2012

SEBELUM ENGKAU HALAL BAGIKU

Aku tak pernah mengharapkan apa-apa darimu kerana aku tau bahwa dirimu belum tentu jadi milikku..

Sebelum engkau halal bagiku,aku tak pernah menyatakan cinta padamu kerana aku hanya akan mengungkapkan rasa cintaku pada Sang Maha Pemberi Cinta..

Sebelum engkau halal bagiku,aku tak pernah menyentuhmu,kerana aku hanya akan menyentuh yang HALAL untukku..

Sebelum engkau halal bagiku ,aku tak pernah merayu,kerana aku hanya akan merayu Pendamping hidupku kelak..

Sebelum engkau halal bagiku,mungkin aku hanya diam membisu seribu bahasa,taukah kamu apa yg aku lakukan,?..Sebenarnya aku sedang ISTIQOMAH memohon petunjuk_Nya disujud sepertiga malamku,jika memang kita berjodoh agar didekatkan dengan jalan_Nya..

Sebelum engkau halal bagiku,mungkin aku banyak menyendiri,taukah kamu apa yg aku lakukan.?..sebenarnya aku sedang melihat KESABARANMU.,sejauh mana rasa keikhlasanmu menerima semua ini..

Sebelum engkau halal bagiku,aku tak berani menggodamu,kerana aku tak ingin menimbulkan HARAPAN dibenakmu,jika suratan takdir_Nya berkata lain yang akan kau temui hanyalah penderitaan dihati,untuk itu mengertilah akan sikapku,aku tak ingin menodai hatimu..

Sebelum engkau halal bagiku,aku hanya menitipkan do'a disetiap sujudku,jika memang kita ditakdirkan untuk membina mahligai kehidupan yang SAKINAH MAWADDAH WARAHMAH pasti akan bersama dengan jalan_Nya yang Indah,...Aamiin ya Rabbal'alamin

1 ulasan:

  1. selamat berpuasa;
    bersabarlah selagi tak boleh jangan disentuh..mudah2han Allah menetapkan hati kita.

    BalasPadam