Ahad, 28 Ogos 2011

ingat...

kepada seluruh rakan blogger selain menyambut lebaran aidilfitri..kita juga menyambut hari kemerdekaan negara kita..kita bersyukur bebas dari dosa apabila kita berpuasa di bulan yang mulia ini...tapi belum tentu kita bebas dari segi hati dan naluri kerana ia masih lagi di jajah oleh pemikiran kita.........

yang begitu cerdik mindanya.... tetapi dungu peribadi
yang begitu cantik bahasanya... tetapi buruk sikap
yang begitu lembut budinya.......tetapi sombong lagak
yang begitu merdu suaranya.... tetapi sumbang bicara

ucapan istimewa dariku untukmu...

Rabu, 17 Ogos 2011

bacalah..

~* Wahai lelaki *~
Jika benar kau kasih & cintakan wanita itu,
•.♥• Bawalah dia ke jalan Allah,
•.♥• Nasihatilah dia,
•.♥• Perbetulkan kesilapannya,
•.♥• Jagalah dia dgn baik,
•.♥• Kasihanilah dia,
•.♥• lindungilah dia,
•.♥• Berilah kasih syg padanya,
•.♥• Hargailah dia,
•.♥• Ucapkan terima kasih atas kelebihannya,
•.♥• Bersabar dengannya,
•.♥• Terimalah & cintailah kekurangannya,
•.♥• Jadi imam terbaik & redhalah padanya~*
moga dia menunggumu di syurga sebagai bidadarimu *~amiin..=))

BEN ASHAARI, PENDAPAT SAYA IALAH

assalam kengkawan...aku nak joint segmen abg ben...hehehe...kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer..hehehe..ok daaa...

"SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER"...

assalam kengkawan...aku nak joint segmen ni..hehehe kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer..hehehe

- Nama panggilan Blogger         : ayuinsyirah
- Tarikh mula berblog               : 28 OGOS 2009 bersamaan 7 ramadhan 1430H
- Rakan blogger terkini             :324
- Target tambah rakan blogger  : 50 orang

okey..siap sudah...hehehe

Isnin, 15 Ogos 2011

"Bloglist Mega Raya Srie Arty ! WOWW, jom join !!"

assalam...kengkawan..aku nka joint segmen ni..kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer...hehehe...hope kengkawan sudi sama ngan aku joint bloglist ni..hehehe

segmen: cari kawan sama bulan lahir islam sempena ramadhan

assalam kengkawan...aku nak joint segment ni...kalo korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer...

tarikah lahirku: 22 JULAI 1984 MASIHI
tarikh lahirku : 22 SYAWAL 1404 HIJRAH...

aku lahir waketu raya la...hehehe..nanti 22 syawal buleh aku smbut besday aku lagi hehehee...

aku nak tag kat semua kengkawan yg singgah ke belog aku..hehehe

Ahad, 14 Ogos 2011

“Segmen Zana : Salam Ramadhan“

assalam kengkawan..aku nak joint segmen zana...hehehe..kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer...hehehe...

nama : ayuinsyirah
umur : 27 tahun
baju raya : warna purple...

pengalaman beraya...hehehe...aku pernah pergi beraya dari pagi hingga petang...hehehe..ini semua kerna nak kutip duit raya banyak...hehehe..kenangan semasa kecil..hhehhehe

Segmen : Baju Raye Warne Ape??

assalam kengkawan...aku nka joint segmen ni..hehehe...kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas..hehehe...

baju raya aku dah siapppp....hehehe..warna purple...hehe...satu keluarga juga purple...ibu abg dan adik...hehehe

contest template unique

assalam kengkawan..aku nak joint segmen ni...kalu korg nak joint kelik je ek kat gmbr diatas...ok..aku nka tag kat semua kengkawna yg dtg singgah ke belog aku ini..

Segmen : Promote Blog Kumpulan 3 KOTAK BULAT

assalam kengkawan..arini aku nka promote belog kengkawan2 aku dlm group 3 pada segmen kotak bulat...heheehe..pertama sekali adalah belog NUKILAN RAHSIA HATI

belog ini cukup istimewa...coz buat pertama kalinya aku melihat belog sekeratif ini..gadis kepunyaan belog ini akan menduduki SPM pada tahun ini...hope adik berjaya dengan cemerlang (hehehe nasihat dari seorg guru)



belog kedua DONT KILL THE STORY adalah kepunyaan gadis dari sarawak bumi kenyalang..student UMS...aku suka sangat pergi UMS..masa aku stay di KK dulu..adik ni amik kos kewangan islam...dulu masa di UMT aku amik matematik kewangan..

belog ketiga ini TEH TARIK LIFE & STORY belognye comel sangat coz tingok je pemiliknya...comel hehehe...adik ni baru umur 20 thun..rasa nya dia belajar di politeknik..belajar rajin2 yer...

belog keempat ni ITUINI adalah peminat setia chelsea rasanya...hehee...tenang je masok belog dia...biru semuanya..hehehe...

 
belog kelima MOHD NASER ini amat aku kenali coz dia la menjadi pemgomen tetap setiap entri yg aku buat hhehe...umurnya sebaya dengan diriku ini hehehe..

 belog keenam ni SHARINA IDORA belog ni baru first time aku kunjungi...hehehe..adik ni asal kuala terengganu..hehehe..

belog ketujuh ni LUKISAN HATI CIKGU FAD...belog ni comel sangat...hehehe...tuan empunya belog ini smaa jawatan dengan aku la hehee..cikgu juga...hehehe

belog kelapan ni YOTOKUU!!!...hehehe..ni belog sang jejaka...hehehe..adik ni rasa nya suka warna pepel...hehhe..sama la kita adik..akak pon suke warne pepel..hehe...orang sarawak juga ni ...hehe

belog kesembilan ni TITAN BLAZE... belog ni mempunyai kombinasi warna yg cantik..hitam dan biru..i like...hehe..biasa la ni mesti kepunyaan blogger sang teruna..hehee...



belog yang kesepuluh adalah belog aku..hehehe....TINTA PENA NAURA....belog yang simple je...
aku gembira sangat coz dpt berkenalan ngan blogger yg baru...hope kita semua boleh berkawan walaupun hanya dialam maya ini..

"SEGMEN SIMPLE : NASZ CARI BLOG".

assalam...kengkawan..arini aku nka joint segmen nasz...kalu korg nak joint kelik je ek kat gmbr diatas...ok siap dah...hehehe...daaaa

BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK ?

assalam kengkawan..aku nak joint segmen abg ben...kalu korg nak joint kelik je ek kat gmbr diatas..hehhe...ok daaaa....

SEGMEN : APA AKU BUAT BILA BOSAN ?

assalam kengkawan...aku nak joint segmen athirahusna ni..kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas ye..hehehe..kene senaraikan aktiviti tatkala bosan melanda..hehee...

tidoooooo.....chatting.....tingok tv......bace novel.....berkaraoke......blogwalking....masakkk...masakkk...masak....makan..makan..makan...hehehe

ok la ni je yg terpikir buat masa ni...hehee..dah siapppp...

Sabtu, 13 Ogos 2011

COLLECTION BLOGLIST MATE SAYA BULAT

assalam kengkawan..aku nak joint segmen ni...kalu korg nak joint kelik je ek kat gmbr diatas yer..hheeehehe...

istana biru nak berkenalan

assalam kengkawan...aku nka joint segmen ni..kalu korg nak joint kelik je ek kat gmbr diatas..hehehe
nama aku..ayuinsyirah....amat suka akan nama ini...kerana aku ambil sempena nama surah al insyirah...hari2 aku dan anak muid aku akan baca surah itu sebelum mula belajar...hehehe....habit aku yg baik adalah suka menmbah kenalan dan membantu mereka2 yg dalam kesusahan..habit yg buruk aku ni agak panas baran...kalu aku tak suka akan terpamir dimuka...hhehehe...

segmen pengalaman beraya di kampung

assalam kengkawan...aku nak joint segmen ni la..kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer...heheh..kene cite pengalaman raya....hhehe..kalu cite bab raya nih bnyk yg best...kenangan bermain bunga api dan mercoon adalah kenangan yg best segali siap kene tangan lagi..makanan wajib masa raya adalah ketupat dan rendang...best sangat...ok la ni je cite yg dpt aku pikirkan buat masa ni..hehee

" Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah "

assalam kengkawan semua...arini aku nak joint segmen yg baru ni..hehe..kalu korg nak joint kelik je kat gmbr tu yer...aku masok segemn nih coz follower aku belom lagi cacah ke angka 500....baru 302 orang...hope dengan masok segmen ni akan bertambah la follower aku..hehehe...

nama : ayuinsyirah
hobi : membaca...chatting...main fb...blogging....blogwalking....memasak..

aku nak tag kat kengkawan2 yang singgah ke belog aku ni...hehehehe

Jom Join BLOGLIST Myra

assalam kengkawan...arini aku nak joint segmen myra...kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer,,,ok daa siap...hehee

Sehari 10 Blog Bersama MissCt

assalam kengkawan..aku nak joint segmen missCT...hehehe...kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer..

jom join bloglist myna

assalam kengkawan...aku nka joint segmen ni...kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer...aku nak tag kat kengakwan yg singgah ke belog aku ni..hehehe..daaa..

"Saya Mahu Join Beloglist Cik Wunny"

assalam kengkawan...arini aku nka joint segmen wunny...hehhee..kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas...
kategori warna yang dipilih adalah..warna hijau...green.
belog aku ni biasa2 je...hehehe...masuk je bulan ramadhan ni maka genap la 3 tahun aku cipta belog ini...hehhe..lama dah...buat belog ni masa aku dimaktab..masa sibok2 buat asgment masa amik KPLI...now aku dah 2 tahun bergelar guru matematik sekolah rendah..hehehe..ok la ni je yg dpt aku citekan...ok la daaa...

jom join bloglist yuyue

assalam kengkawan..aku nak joint segmen yuyue...arini kalu korg nak joint kelik je ek kat gmbr diatas..hehehe...aku nka tag kat kengkwan yg ada singgah di belog aku ini...hehehe...

kad raya + duit raya fairus ibrahim

assalam kengkawan...aku nak joint segmen ni...hehehe..kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer..aku nak tag kepada semua kwn2 yg singgah diblog aku yer...hehhehe

SEGMEN AYU : LAGU RAYA KESUKAANKU

Assalam kengkawan semua...arini aku nak buat satu segmen paling simple sekali...ce tingok kat bawah ape cara2nyer...hehee

1. kalian kene letak tajoook : SEGMEN AYU : LAGU RAYA KESUKAANKU2. kene tampal dan gam kuat2 gambo dibawah dlm entri kalian jgn lupa linkkan sekali ke segmen ni di  gmbo tu.
4. jawab satu soalan simple je ni.. APAKAH LAGU RAYA KESUKAAN ANDA APABILA TIBANYA HARI RAYA?...hehe
5. selesai...terus tampal dan gam kuat2 url entri kalian kat komen dibawah...

semoga segmen ini mendapat sambutan dari kalian semua...insyaallah..

Jumaat, 12 Ogos 2011

SEGMEN AYU : KUIH RAYA KESUKAANKU

assalam kengkawan...aku nka buat segmen la malam ni..hehee..simple giler segmen nih...cara2nya adalah..korang kene letak tajook SEGMEN AYU : KUIH RAYA KEGEMARANKU.... pastu korg kene letak gmbo dibawah ni dan linkkan ke entri ni..

pastu kene jawab soalan APAKAH KUIH KEGEMARAN ANDA KETIKA TIBA HARI RAYA?... pastu....siap letak link entri korg di komen entri ni,...ala mcm biasa la kan..hehe..
segmen ni tutup pada hari ahad ni 14 ogos 2011

belogku didalam belogmu...kali ke 2

kengkawan....belog aku ada dibelog eddysyrol..hehehe...mcm kat gmbo diatas...kalu korg nak tingok yg betol kelik je kat gmbo yer...hehehe..ni aku joint segmen sahabat ramadhan anjuran tuan empunya belog hehehe...

Jom Join Bloglist Miss Nadya

assalam kengkawan..aku  nak joint segmen nadya ni...kalu korg nak joint kelik je ek kat gmbo diatas..hehehe...aku nak masook dlm list BLOGGER CUN...melecun...hehehee...

" Segmen Promote Blog [kotak bulat] "

assalam kengkawan...aku nak joint segmen kotak bulat ni..kalu kog nak joint kelik je kat gmbr diatas yer..

Khamis, 11 Ogos 2011

Kami Datang Nak Duit Raya..

assalam...kengkawan arini aku nak joint segmen ni....kalu korg nak joint kelik je kat gmbr upin ipin diatas ye..
aku nak tag semua kengkawan yg baca dan singgah ke belog aku..hehehe...ok kat bawah ni ader kad raya yg aku buat sendiri...hope korg suke...hehe..simple je kad nyer..


okey...siap...

Isnin, 8 Ogos 2011

"Blog ku memang lawa di mata Lulu Caldina"

assalam kengkawan...arini aku nak joint segmen lulu....kalu korg nak joint...kelik je kat gmbr diatas...

nak cite ape ek??..ni first time aku joint segmen lulu....hope lulu suke giler kat belog aku..hehhe..ok la nak berbuka skrg ni..

Segment Nak Kumpul Link

assalam...kengkawan jom joint segmen z...hehee...kalu korg nka joint kelik je kat gmbr diatas yer...

MARI MENAMBAH FOLLOWER BERSAMA HANNAH TOTS

assalam kengkawan aku arini nak joint segmen hannah...comelkan baby diatas ni..kalu korg nak joint kelik je kat gmbr baby tu...hehehe

Segmen - Jom Blogwalking Bersama ZouL

assalam kengkawan..aku nak joint segmen zoul arini....ok kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas ye..

Ahad, 7 Ogos 2011

BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI

assalam kengkawan..aku nak joint segmen abg ben...hehehe...kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer... aku tau abg ben buat segmen dari belog aku sendiri hehee..selepas siap kemas umah baru buka belog pastu g la kat dashboard...rupanya abg ben ada buat segmen...wajib joint ni...hehee...

kene cite pasal belog aku....ok la belog aku ni dicipta pada tarikh 28 ogos 2009....bersamaan 7 ramadhan 1430H...hehehe taksangka la arini merupakan hari ulangtahun belog aku hehhee...genap 3tahun...(7 ramadhan 1430H - 7 ramadhan 1432H)...belog aku ni dicipta pada saat aku bergelumang dengan buku dan asement....untuk aku bergelar guru..hehe di maktab masa tu... dalam belog aku ni bnyk aku cite pasal aku semasa study dan bnyk juga aku share ilmu2 agama dan pemantapan diri...hehehe..

ok la ini je yg dapat aku cite kan...hehehe

SEGMEN: Sahabat Ramadhan

assalam kengkawan..aku nka joint segmen ni..hheehe.kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas ye...

BULAN RAMADHAN SAYA@AKU..lebih bermakna apabila aku dapat berbuka bersahur dan juga bertarawih bersama keluarga tercinta.

PROMOSI BLOG SECARA PERCUMA ! C`AYOB

assalam kengkawan...arini aku nak joint segmen c ayob ni...kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas ya...

SEGMEN AYU : LAGU RAYA KESUKAANKU

Assalam kengkawan semua...arini aku nak buat satu segmen paling simple sekali...ce tingok kat bawah ape cara2nyer...hehee

1. kalian kene letak tajoook : SEGMEN AYU : LAGU RAYA KESUKAANKU2. kene tampal dan gam kuat2 gambo dibawah dlm entri kalian jgn lupa linkkan sekali ke segmen ni di  gmbo tu.
4. jawab satu soalan simple je ni.. APAKAH LAGU RAYA KESUKAAN ANDA APABILA TIBANYA HARI RAYA?...hehe
5. selesai...terus tampal dan gam kuat2 url entri kalian kat komen dibawah...

semoga segmen ini mendapat sambutan dari kalian semua...insyaallah..

Sabtu, 6 Ogos 2011

LELAKI...

Lelaki yg BAIK;  lelaki yg boleh bimbing wanita ke jalanNya
Lelaki yg COMEL;  lelaki yg berpakaian baju melayu dan menuju ke masjid
Lelaki yg SWEET;  lelaki yg selalu bercakap dengan nada yg rendah
Lelaki yg ROMANTIK;  lelaki yg mnghadiahkan sebuah doa setiap hari
Lelaki yg CHARMING;  lelaki yg mengingatkan si dia tentang ibadat
ITU lah LELAKI yg menjadi igauan wanita .. InsyaAllah.

Segmen Simple : Nak Join Bloglist Nasz Bulan Ogos 2011

assalam kengkawan..aku nak joint segmen simple..nak jadi ahli bloglist nasz..hehehhe... kalu korg nak joint kelik je kat gmbr diatas...cepat tau...jgn lambat...
kenape aku nak joint.??,,sebab..aku nak tmbh kenalan dibulan mulia ini..hehehe

"Segmen: Memori Ramadhan by Sakura"

assalam kengkawan...aku nak joint segmen ni...kalu korg nak joint kelik kat gmbr diatas yer..

pengalaman berpuasa dizaman kanak2...memang sesuatu yg sukar untuk dilupakan..ia menjadi satu kenangan terindah..hehehe...aku dulu amat payah untuk bangun sahur...tapi aku paling takut apabila abah dah kejot bangun  soo dengan segera aku bangun..hehehe..nak taknak kene makan sahur juga..hehehe...kalu puasa ni wajib ada time berbuka adalah air katira..karipap...nasi mesti kene makan..hehehe... time balik sekolah mesti buka peti sejuk dapat sejukkan sikit badan puuun jadi lah...hehehe...ok la ini je yg dpt aku cite...

aku nak tagkan kat kengkawan yg baca entri ini yer...

'Segmen Mudah Nizam Ijam - Aku Blogger Tegar..'

assalam kengkawan..aku nak joint segmen aku blogger tegar....hehehe...kalu kengkawan nak joint kelik je ek kat gmbr diatas...daaaa..