Khamis, 28 Julai 2011

Segmen : Bombay Nak Taw Sukan Kegemaran Aku

assalam kengkawan aku nak joint segmen bombay..hehehe...kalu korg nak joint kelik ke ek gmbo diatas tu..hehehe...aku ni bile ade masa free bebetul baru la memanjakan diri ngan reket...hehehe.aku suke main badmintoooon ngan roomate aku dan aku balik umha mak aku mesti main ngan adik aku...hehehehe..dan juga anak buah aku...hehehhe...

selain badmintooon aku juga suka bola sepak...wajib tonton kalu abag dan adik aku tingok perlawanan bola..hehehe..mcm waktu ni la aku tak dan nak tingok tv so aku dengar secara online dari sinarfm...hehe...
hope sangat MALAYSIA menang...ok la...ni je yg aku nak share buat masa ni..hehehe

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita

assalam kengkawan..mlm ni aku nak joint segmen luna..kalu korg nak joint kelik je ek kat gmbr diatas...
SAYA ADALAH BLOGGER WANITA...hehehe

Isnin, 25 Julai 2011

“Saya Nak Join Segmen Review dari Cahaya Azyla”.

assalam kengkawan...aku nak joint segmen diatas hehehe...kalu korg nak joint kelik je kat gmbo diatas yer,,

BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?

assalam kengkawan..aku nka joint segmn abg ben...hehehe...
disini dengan perasaan rendah diri...aku sediakan diri untuk kalian semua mengkeritik belog aku....(hehehe...kalu kat sekolah akulah cikgu yg paling kerap sekali mengkeritik dan mengomen hasil kerja murid2 aku)...hehehe..hope keritikan kalian membina dan mampu membuatkan aku lebih bersemangat dan yakin untuk terooos berbelogging...heheheheehe

kepade kengkawan yg nak joint kelik je kat gmbo diatas yer...

segmen mari cari kembar blogger

assalam kengkawan...arini aku nak joint segmen nih...kalu nak joint kelik je kat gmbo diatas...

tarikh lahir aku baru je lepas...jumaat minggu lepas....hehehe...ce wish..cw wish...hehehe

22 JULAI 1984

Ahad, 24 Julai 2011

"SAYA ADALAH BLOGGER GIRL TERMALU"

assalam kengkawan..aku nak joint segmen shy...hehehee..malu-malu ni nak joint...hahaahaa...kalu korg nak joint klik je kat gmbr diatas ye..

Segmen Miss Nadya :: Motif Kenal Blogger Lain

assalam kengkawan..aku nka joint nadya nye segmen...hehehe simple jer..

NAMA : AYUINSYIRAH - AYU
UMUR : 27 TAHUN
NEGERI : JOHOR

Segmen Kami Blogger 1Malaysia

assalam kengkawan..aku nak joint segmen cik POP ni...kelik je ek kat bendera tu kalu nak joint...JOHOR DARUL TAKZIM...negeri kelahiran ku...bendera johor dibawah yer..lagu BANGSA JOHOR pun ada dibawah...hehehe

 BENDERA NEGERI JOHOR


BANGSA JOHOR
Allah peliharakan Sultan
'Nugerahkan dia
segala kehormatan
sihat dan ria
kekal dan makmur
luaskan kuasa
naungkan kami
rakyat dipimpini
berzaman lagi
dengan merdeka bersatu hati
Allah berkati Johor
Allah selamatkan Sultan.
 seterusnye..aku nak tag kat kengkawan semua la yg ziarah blog aku...ok daaa..

BLOGLIST AYU : JOOOM JOINT..

assalam kengkawan...bosan la ptg2 ni cr kat dashboard takde pun kengkawan buat segmen sooooo...arini ayu nak buat bloglist la...ni cobaan pertama aku..aku nak kumpul kan sebnyk mana kenalan...ok la kalu nak joint ce tingok step2 kat bawah yer..
syaratnye mudah je :
1. korang kene tepekkan gmbo diatas dlm entry korg dan linkkan ia..
2. tajoook nye : "BLOGLIST AYU : JOOOM JOINT".
3. pastu korang ce jawab soalan dibawah ye..simple je..
    * ce komen sikit pasal belog ayu ni...tak kisah la nak puji atau keji...keritik pon takpe..hehe..
 4. dah siap tepek je korgnye url dalam komen kat bawah yer..

hope sangat penyertaaan memberangsangkan...segmen nih akan tamat pada 1 ramadhan nantiii...bersamaan 1 ogos...

“ Segmen : Jom Serbu Blogger Sempoi “.

assalam kengkawan..aku nak joint segmen ni...hope ada peluang lagi..kalu korg nak joint kelik je gmbr diatas..
kene tampal syarat dibawah...

1. Buat entri bertajuk “ Segmen : Jom Serbu Blogger Sempoi “.

2. Letak gambar di atas dan linkkan ke entri ini.

3. Nyatakan dari blog mana anda menemui entri ini.

4. Sertakan syarat-syarat ini di blog anda.

5. Dah siap, tinggalkan link entri pada ruang komen.

" Segmen BW pantas kotak bulat!"

assalam kengkawan...baru je aku follow belog kotak bulat ni...ade lak segmen sooo..aku nak joint..kalu korg nak joint kelik je gmbo diatas yer..
belog kotak bulat ni comel sangat...lagi2 la ada kunfu panda dalam kotak tu..hehehe...wane hijau cantik sangat dan tenang....ok la aku kene tepek ayat dibawah ni...ayat wajib tau...hehehe

" Mood : rajin nak blogwalking sampai pitam"
ok la...hope ramia la yg joint segmen kotak bulat ni yer...

Sabtu, 23 Julai 2011

“ Segmen Cuci Mata ”

assalam kengkawan..aku nak joint segmen cuci mata ni...kalu korg nak joint kelik je ek gmbo diatas..

Berapa jumlah Follower yang korang ada,tuliskan tarikh hari ini sekali-244 PADA TARIKH 23 JULAI 2011-> Bila korang start berblogging? - OGOS 2009-> Jantina korang? - PEREMPUAN
siap sudah....daaa

alhamdulilah..

agak terperanjat tapi ni la hakikatnya...selama hampir 3 tahun bergelumanag ngan blog akhirnya...aku dapat mengumpulkan 242 follower blog aku...dan yang istimewanya...follower ke 242 adalah.. abg ben ashaari... alhmdulilah akhirnya.. beliau sudi juga berkunjung dan menziarah blog aku... ce tengok..ce tengok gambo kat bawah ni...heehehehe


BEN ASHAARI CARI BLOGGER KREATIF..AKU UMPAMA !

assalam kengkawan..aku nak joint egmen abg ben....cm biase kalu korg nak joint kelik je kat gmbo diatas yer..

BUNGA ROS....itu lah yang melambangkan diriku ini di dunia blogger... is umpama wanita. wanita dengan bunga memang tidak dapat dipisahkan. bunga ros baunya seringkali memberi ketenangan dan lapisan2 kelopaknya tersusun dengan penuh kesenian ciptaan ILAHI.. duri yang ada pada nya memberi satu keyakinan kepada ros kerana dapat melindunginya.. diriku wanita yang diciptakan lahir kedunia ini dengan penuh kelembutan dan keistimewaan yang tersendiri. walaupun aku berlegar2 di dunia blogger dengan keyakinan dan keikhlasan insyaallah sentiasa dilindungi ILAHI.. dengan haruman dan nikmat menulis yang semakin sebati dalam diri memberikan aku lebih berani dan yakin....semoga aku dan kalian semua sentiasa dibawah lindungian ILAHI...

Isnin, 18 Julai 2011

"Aku Blogger Baru La Bang!!"

assalam.kengkawan semua..aku nak joint la segmen bangku kosong ni..kalu korg nak joint kelik je kat gmbo diatas yer...tapi kene jawab beberapa soalan dulu..hehehe

  • Nama blogger dan nama blog : AYUINSYIRAH dan TINTA PENA NAURA
  • Tarikh atau tahun pertama kali berblog : 28 OGOS 2009
  • Entri paling popular : 'SEMINGGU 100 FOLLOWER KEMBALI'
  • Widget paling best : SEMUA YG ADER DI BELOG
  • Widget paling tak best : TAKDE YANG TAK BEST...
ok dah jawab semua...hehehe..daaa

Diari Comel Saya First Give Away

assalam...kengkawan..arini aku nak joint giveway yg comel ..kalu nak joint kelik je gmbo pink kat atas yer...daa

Ahad, 17 Julai 2011

"Segmen : Jom Terjah Blog Newbie"

assalam...aku nak joint segmen nih..huhuhu nka joint kelik je kat gambo diatas yer...
TERJAH....JANGAN TAJ TERJAH....hehehee.daaaaa

I promote Blog U, U kritik Blog I pedas2

assalam...aku joint segmen ni.... joom reramai joint..kelik je kat gmbo diatas...aku sedia untuk dikeritik dengan pedas...daaa

SEGMEN MSRED : MY FAVORITE PHOTO AND WHY

assalam..kengkawan..arini aku nak joint segmen nih...hhehe kalu nak joint kelik je ek gmbo diatas..
seteroooosnyer kene letak gambo yg paling aku suke...ce tingok..ce tingok gambo kat bawah ni yer..ade cite dari gambo di bawah ni..
gambo ni aku amik masa pigi tandok sabah..hehe ni di simpang tanjung mengayau,kudat..THE TIP OF BORNEO....disini la pertembungan dua laut...laut china selatan dan laut sulu... gambo ni dah 2 tahun lepas semasa aku belajar di maktab gaya di KK..mase aku amik KPLI disana..setahun je disana..so sebelum pulang ke semenanjung..wajib kene melawat tempat2 cantik di sabah...gunung kinabalu pun pigi juga tapi di kaki gunung jak..di kundasang sana...ok la...ini jak yg dapat aku cite..daaaa

Jom join bloglist pilihan hati

assalam...arini aku nak joint bloglist en.pilihan hati...hehehe...kalu kengkawan nak joint kelik je ek kat gmbo diatas..

SEGMEN MARI MENAMBAH FOLLOWER

assalam kepada kengkawan semua...arini aku nak joint segmen cik LUNALANUN...hehe..simple je segmen dia...untuk tambah dan terus tambah pengikooot...hehehe....daaa..

Jumaat, 15 Julai 2011

BEN ASHAARI dan SEKOLAH

assalam kengkawan...arini aku nak joint segmen abg ben...sekolah.....hehe..nak joint kelik je ek kat gmbo di atas tu..sekolah lah tempat aku menimba ilmu dulu...dan mencurahkan ilmu kini...

Khamis, 14 Julai 2011

Promote Blog Saya dalam Satu Entry..Boleh Kan????

assalam kengkawan aku nak joint segmen nih...kalu nak joint kelik je ek gmbo kat atas tuh..
" promote blog saya yer c.z "....hehehhe,,hope kengkawan sudi la ke entry sempoi aku nih..

Jom Join Bloglist Ajeyy Rawk

assalam kepada kengkawan yang nak joint...kelik je ek kat gambo diatas ni..simple sangat...ok ..daaaa..

"SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER"

assalam keapde kengkawan semua....arini aku nak joint segmen skytech...kalu kengkawan nak joint kelik je kat gambo kat atas tu yer...tapi kene jawab soalan kat bawah ni...

- Nama panggilan Blogger         : ayuinsyirah
- Tarikh mula berblog               : 28 ogos 2009 ( bersamaan 7 ramadhan 1430H )
- Rakan blogger terkini             : 200
- Target tambah rakan blogger : 27 orang dan kalu lebih pun alhamdulilah..

Rabu, 13 Julai 2011

"SEGMEN KENALI BLOGGER SPORTING"

assalam kengkawan semua...arini aku nak joint segmen dr belog tia....jom kite menyeportingkan diri...hehehehe..tapi kene jawab soalan dibawah ni dulu....
  • Jantina??......PEREMPUAN
  • Umur ??........DAH NAK DEKAT 27 TAHUN (22hb ni genap la)
  • Status??........BELOM KHAWIN LAGI....ANAK DARA...haahahaha
  • Tempat tinggal??........TANAH LAHIRKU....JOHOR
kepade kengkawan yg nak joint kelik je yer kat gambo diatas tuh...ok..daaaa

Selasa, 12 Julai 2011

AKU TAK LUPA DIRI

assalam semua....kengkawan..tajook kat atas tu hope sangat aku tak akan lupa diri..hehehe..sebeno nyer tajok tuh tajok segmen yg dibuat oleh cik sakura dan en.bujang ....aku saje2 je joint ...ramai gak la penyertaan dari kengkawan..hehe...kene senaraikan rukun iman dan rukun islam...kelik sini kalu nak tingok segmen yg aku joint...pastu aku tersenarai dalam 50 yg bertuah...pastu tibe2 dpt lak 10 terbetuah....hehehe...nih yg terreview oleh cik sakura...ce tengok..ce tengok...

kalu nak tingok yg bebetooool...ce kelik sini..

Sabtu, 9 Julai 2011

HAPPY BIRTHDAY FRIENDS


assalam kepade kengkawan semua...arini..malam ni..aku nak joint satu segmen dari cheqaue...hehehe..aku boleh joint segmen nih sebab aku lahir pada bulan JULAI...hehe..pada tanggal 22 JULAI 1984 aku dilahirkan soooo..tanhun nih genap la umo aku 27 tahun ..huhuhu tua sudah..3 tahun lagi jak umo aku mo jejak 30..hehehe..takpe..umo kan hanya nombor jer...hehehe..
UCAPAN :... selamat hari lahir kepada kengkawan yg lahir pada bulan JULAI ini dan kepada diri aku juga..semoga kita emua dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan dapat melaksanakan segala amanah yang telah dipertanggungjawabkan oleh kita.....semoga kita semua sentiasa di bawah rahmat dan lindungan ALLAH SWT....amin..

SEGMEN AYU : CIKGU OH CIKGU

assalam kengkawan semua..aku mcm nak buat satu segmen la untuk kengkawan hope sgt ade sambutan..
simple je..jom tingok kat bawah ni yer..
memula...
1. korang kene letak gmbo bunge ros yg kat atas nih dan link kan ke entri ni..ala..mcm biase kan..
2. disebabkan tajoook nyer cikgu oooh cikgu... kengkawan kene cite cikit la pasal kenangan ngan cikgu kengkawan yang paling garang mase dolu2..di sekolah tak kisah la sekolah rendah atau menengah. ce cite...ce cite....
3. last sekali....copy dan paste entri yg kengkawan buat tu kat komen di bawah yer...

Ku Cinta Padamu - shajiry

Segmen: AKTIVITIKU DI RUMAH

 
assalam kengkawan semua...aku nka joint la segmen mak dara nih...kalu korang nak joint kelik je gambo kat atas yer.. semua nak tau aktiviti aku kat umah..haaa..nih la melayan anak buah yang comel2...huhuhu..tingok la yer gmbo kat bawah tuh...

 
ni aktiviti wajib sambil tingok tv mesti sambil belajo tulis dulu..ABC..123...conteng2 pun jadilah..

ni antara anak buah aku...raudatul naura, raudatul safia dan husna

SEGMEN SIMPLE : AYAT PERTAMA TERFIKIR BILA ...

assalam...kengkawan semua..aku nak joint segmen yg simple nih..kalu korang nak joint kelik je eh gambo kat atas ni...
okey...berdasarkan gambo diatas ayang yang pertama terkeluar dari minda aku ialah...
KENE TUKAR PENDAWAIAN LETRIK NIH...PEH ALAT YANG MCM TANGAN TUH BOLEH AKU BAWA PIGI SEKOLAH NIH...BUAT GANTI ROTAN..HAHAHA...

20 Blogger Diperlukan SEGERA

assalam...kengkawan..aku nak joint segmen nih.....wajib..hehehe
"saya salah satu daripada 20 blogger itu"

Khamis, 7 Julai 2011

31-7 Birthday Giveaway!

assalam kengkawan....aku nak joint besday giveaway nih..kalu nak joint kelik je kat gmbo diatas yer..
memandangkan bulan kelahiran kita sama....nih yang berkobar2 nak joint nih...hehehe...tapi tarikh nya berbeza..
aku lahir tanggal 22 julai 1984...waaaa...tua sudah..tahun nih 27 tahun..hehehe...ok lah takpe yg penting segala tangggungjawab yg diamanahkan di jalankan dengan sebaiknya..insyaallah..
disini aku nak wish kat happpppy besday kat adik2 yang 4 orang nih...semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..kalian masih muda sangat...panjang lagi masa untuk terokai alam kehidupan mendatang..semoga kalian senantiasa di bawah lindungan dan rahmat ilahi ...insyaallah dan berjaya dengan cita-cita yang diimpikan...amin....

" BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ? "

assalam kengkawan...woooo...wajib joint ini segmen..hehehehhe...kepade kengkawan joom la joint beramai2...kelik je kat gambo abg ben yang baju wane merah tuuuuhhh kat atas yer..

dengan amat rendah diri...aku rela untuk di keritik ini malam.....hope sangat segale keritikan kengkawan membina dan boleh dijadikan pedoooman...hehehe...

Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam

assalam kengkawan....aku nak joint segmen mudah bebeno..kalu korang nak joint kelik je eh kat gmbo kecik diatas nih..heheeheh..ok..daaa..

"PENCARIAN CIK EN DAN BLOG"

assalam...kengkawan aku ak joint segmen nih buat pertama kalinyer...sape yg nak joint kelik je ye gmbo diatas tuh....
kategori warna tema yang aku pilih adalah purple...
belog aku nih biase2 je...aku buat belog nih masa aku kat maktab lagi...di tahun 2009...time aku bergelumang ngan esement KPLI..cebace cite2 aku masa aku belajo dan jenjalan di negeri dibawah bayu...best wooo...
ok lah nih je yang aku nak kabo kan..hehehe

JOM JALAN BAH KITA

assalam kepada kengkawan semua..arini aku nak joint belog muz...boleh bah kan aku joint  kau nya segmen..hehehe.. aku nih dulu tinggal di kk bah study di maktab gaya...heheh...puasa sangat aku dapat gi gunung kinabalu walaupun dak sampai puncaknya..
kalau diluar negara tempat yang aku nak sangat pigi adalah makkah...madinah...pakcik aku ada tinggal sana... hope sangat dapat kesana suatu hari nanti...
kepada kengkawan yang nak joint segmen nih kasi tekan saja bah di gambar si muzz tuh...heehhe..daaa..assalamm..

Isnin, 4 Julai 2011

Jom Blogwalking Ramai Ramai !

assalam..kengkawan..aku nak joint segmen jalan ke belog beramai-ramai..kelik je ek kat gambo atas untuk sertai...daaaa...

"Jom Join Bloglist Wacanaku"

assalam. kngkawan semua..arini aku nak joint buat pertama kalinyer..bloglist si pembawa wacana...hehehe.. kepade kengkawan yg nak joint kelik je gmbo kat atas tuh yer..

Ahad, 3 Julai 2011

"Segmen : Saya Blogger Asal"

assalam kepada kengkawan...jooom kite joint segmen muz...kelik je gambo kat atas tuh..

SAYA BERASAL DARI JOHOR.

Jumaat, 1 Julai 2011

"bloglist ADIB SYAZWAN"


asssalam..sebelom aku nak tido...esok ader larian 1 murid 1 sukan...aku nak joint segmen adib dulu la...hehehe
 kepade kengkawan yg nak joint kelik je kat gmbr diatas yer..

"SEGMEN JOM FOLLOW DAN KOMEN"

assalam kengkawan semua...aku nak joint la segmen nih..setakat nih follower aku baru 149 org...kepader kengkawan yang nak joint segmen ni kelik je kat gmbr diatas yer..

" Seminggu 100 Follower Kembali "