Ahad, 12 Jun 2011

Andai aku ini jutawan .. Blogger

assalam kepada kengkawan semua.... bile dah nampak gambo ben ashaari diatas nih..maka dengan ini kalian mesti tau yang aku sedang menjointkan diri dalam segmen yang ben ashaari buat... arini.. segmen terakhir aku joint sebelooom aku kembali seboookan diri kembali ke sekolah esoook... hehehe.

SOALAN :

Sila buat karangan tidak lebih 100 patah perkataan .. Apakah yang akan anda lakukan dengan dunia blogger di Malaysia ini sekiranya anda seorang jutawan !

JAWAPAN :

karangan????..kalau tak buat boleh tak??..kalau dah buat karangan mcm segmen yg dulu..yang ader gambo kete bebanyak tuh.. berjela2 aku punye karangan sampaikan terlebih 100 patah perkataan.. aku nih kalu dah start menaip memang tak berhenti.. so dengan ini..aku amik keputusan buat dalam bentook point2 je la yer...

apekah yang aku akan lakukan dengan dunia blogger di malaysia kalau aku seorang jutawan...???
1. kalau aku jutawan... yang paling utama sekali aku nak bawa ibu, abang dan adik aku g menunaikan haji dulu.
2. selepas itu, nak bantu anak2 yatim yang senasib dengan ku... di rumah anak2 yatim yang masih bersekolah.
3. untuk rakan2 blogger di seluruh malaysia...aku nak buatkan satu perjumpaan setiap tahun..hehehe..kita boleh bertukar2 pendapat dan sambil bercuti...di malaysia je tau... hehehe cuti2 malaysia..ni jadi program wajib masook dlm takwim setiap tahoon..tapi time cuti sekolah je sesuai..hehehe..wooooo..best..best..best..
4. lepas tu aku nak buat banyak2 contest di dalam blog untuk rakan2 blogger yang masih baru, tak berapa nak lama dan yang lama berblog... untuk hadiah..woooo... gempak tau hadiahnyer... haahahaha...di seponser penooh oleh aku....ni kalau aku kayerr la....hehehe
5. pastu mana2 rakan blogger yang lama.... aku akan buat satu roadshow... sehari bersama blogger... round the country..hehehe... kasi ceramah dan perkonsian idea kepada blogger2 baru...hehehe... dalam roadshow tu kita buat pelbagai aktiviti dan ia macam ala2 jom heboh..waaaa...syoook tuh...

ok la... ni je la idea2 yang ader..hehehe

8 ulasan:

  1. semoga angan2 menjadi kenyataan..=)..
    amin..

    BalasPadam
  2. dtg lawat2 sini membawa senarai nama

    http://www.my-shopping2u.com/2011/06/senarai-segmen-andai-aku-ini-jutawan.html

    BalasPadam
  3. follower ke 126..
    niat yg suci murni mungkin jadi realiti!

    jom baca angan2 Mas!
    http://www.massaari.com/2011/06/andai-aku-ini-jutawan-blogger.html

    BalasPadam
  4. Genk terjah sini..n folo
    Semoga impian menjadi kenyataan..
    Jom terjah blog genk pula n ikut bloglist genk ya…^_^

    BalasPadam
  5. wah..wah..wah..menarik...masukkan nama saya sekali ye?..huhu..

    jom baca saya nyer lak..huhu..

    ANDAI AKU INI JUTAWAN .. BLOGGER

    BalasPadam
  6. menarik....
    jom jenguk ety nye,,simple je...

    http://eyty-story.blogspot.com/2011/06/segmen-andai-aku-ini-jutawanblogger.html

    BalasPadam