Isnin, 23 Mac 2015

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu


assalam kengkawan semua..arini ayu nak buat satu segmen yang cukup2 simple...hehhe.... ayu harap ramai la kengkawan yg sudi joint segmen ayu ni... hehehe...

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi masa lama sikit la...hehe..hingga hari ISNIN 23/3/2015 jam 10.00 malam

Khamis, 19 Mac 2015

lepat pisang di petang hari

Semalam buat roti jala awal pagi.. Hari ni petang2 baru ade mood buat kuih... Hari ni buat lepat pisang...

Lenyek pisang..masukan garam sikit.. Masukan gula tiga sudu je.. Masukkan tepong gandum secawan.. Masukkan setengah cawan santan... Gaul sampai sebati.. Letak air sikit utk sebatikannye.. Pastu baru masukan dalam daun pisang... Pastu kukus.. Siap


Rabu, 18 Mac 2015

buah nona

Kawan2 pernah dengar tak buah nona?? Ni hari buh nona kat blkg umah mak ade yang masak... Waaa.. Sngat sedap..manis..


menjala di pagi hari

Hari ni... Seperti biasa.. Berjoget lagi didapoor.. Smlm dgn ubi hari ni.. Dengan tepong pulak.. Nak menjala.. Kekeke... Ayu ngan mak nak menjala di dapurr.. Siap buat kari daging.. Mulalah kami menjala.. Hehehe.. Joom tengok