Khamis, 31 Mac 2016

segmen : saya sayang blog saya


AYU BUAT SEGMEN LAGIIIII... JOOOOM RAMAI-RAMAI JOIN...

syaratnya simple jer...

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
3. buat tajuk " segmen: saya sayang blog saya "
4. macam biasa... letakkan banner diatas yer...simple je..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...

hehehe...simple je kan.....ayu buka segmen ni hingga 31/3/2016....hehehe....jam 10 malam

Sabtu, 19 Mac 2016

Segmen Blogwalking + Bloglist #3

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)

senarai peserta segmen bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2016

walaupun tak ramai tapi ayu nak senaraikan juga rakan2 blogger yang join segmen ayu ini... terima kasih diatas kata-kata semangat untuk ayu..

1. http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2016/02/segmen-bloglist-istimewa-ayuinsyirah.html

     " Ayu... Hidup itu sulit jika kita menyulitkannya. Baik, buruk, sedih, bahagianya hidup tergantung dari kita sendiri mau dibuat apa hidup ini.
Mengalirlah seperti air... Yakin dan percayalahg air itu akan menuju ke samudera kebahagian "
 
    Hai sis Ayu.. Setiap manusia yang dicipta-Nya mempunyai kelebihan tersendiri.. Jadi jangan mudah gentar untuk menapak maju ke hadapan.. Walaupun banyak dugaan dan ujian yang menunngu di hadapan, Sis Ayu mesti tetap melangkah tanpa mudah menoleh ke belakang.. Jangan ingat benda2 yang lepas.. Past is past but future nobody will know unless u be a brave person and positive side person.. (ntah betol ke tidak english kita ni)
Sis kena kuat semangat tau.. bukan hanya untuk sis tapi untuk family sis jugak.. Kalau kita sendiri dah terumbang ambing, macam mana dengan keluarga kita?? Sis mesti jadi orang yang sentiasa berfikiran positif supaya apa jua yang akak lakukan akan dipermudahkan-Nya.. In Shaa Allah, hanya cebisan kata2 semangat..
FIGHTING DEAR SIS AYU!!!!
 
 
 
    To Ayu, semoga terus tabah, beranikan diri dan think positif okey, setiap yang berlaku  ada hikmahnya so sentiasa redha dan kuatkan diri k.   
 

  • Yang diperlukan adalah bagaimana anda menghadapi rintangan , apakah anda mahu berusaha mengatasinya atau dijadikan alasan untuk  berhenti atau menyerah.
  • Masalah adalah sebuah anugerah dimana kita  mendapat hikmah dan memberikan inspirasi untuk bertindak.
  • Pemanduan yang hebat bukan sekadar memandu kereta tetapi bagaimana kita memandu hala tuju hidup kita.. 
 6. http://budakgemukberbicara.blogspot.my/2016/03/segmen-bloglist-istimewa-ayuinsyirah.html
     
     Ujian itu singkat , Nikmat itu banyak .jangan mudah putus asa. Allah kan ada :)
 

     Semoga Kak Ayu cepat-cepat naikkan semangat untuk kembali drive okay. Demi masa depan. Perlahan-lahan pulihkan semangat nanti lama-lama in shaa Allah akan okay.
 
 
   
Kata-kata semangat yang mampu kita berikan kepada Ayu :-
" Jangan jadikan ketakutan itu sebagai benteng pemisah kepada kekuatan & semangat kita. Yang penting sentiasa berdoa kepada Allah s.w.t, memohon agar sentiasa di kurniakan kekuatan & di permudahkan segala urusan kita... Amin " 
 

     Kata2 semangat untuk Kak Ayu..

Semoga diberikan kesabaran dalam menghadapi apa jua dugaan hidup.. Pasal bawa kereta tu, gain ur confidence back okey? Im sure u can do it sister! ^^ goodluck.. :)
 
 
 
 
     
JADIKAN PENGAJARAN SEBAGAI SATU PERMULAAN UNTUK TERUSKAN HIDUP 
DAN 
BERUSAHA UNTUK PERBAIKI DIRI SENDIRI DEMI KEBAIKAN DIRI SENDIRI        
 
 
      Teruskan hidup awak, jangan takut apabila dugaan menimpa kerana ia merupakan tanda Allah sayang kepada Ayu ! Be strong okay.
 
 
    Kepada miss Ayu Insyirah,

Semanis Namamu,
Setabah Dirimu,
Usah dikenang masa yang lalu,
Usah difikir perkara yang belum tahu,
Teruskanlah kehidupanmu,
Berbekalkan semangat daripada saudara dan kenalanmu,
Mereka penting dalam kehidupanmu,
Kerna merekalah semangat dan kekuatan kamu untuk bangkit daripada tersungkur,
Dan kerna merekalah, kamu teruskan kehidupan di alam yang penuh liku liku dan duri duri....
(Sorry sis mengarut sangat dah ni.. Dah lama tak buat kata kata.. Huhuhu)

Akk Ayu, Allah bagi ujian kat akk sebab akk mampu lalui ujian tu.. Yess bagi akk, akk tak mampu. But Allah lebih tahu akk. Mungkin sekarang akk tak nampak. But nanti baru akk nampak hikmahnya.. Lagi satu akk, Allah uji akk sebab Allah rindu akk, Allah sayang akk. Itulah tandanya Allah care pasal akk. Pasal semangat untuk akk bawak kereta akk sendiri tu.. Mesti ada sebab kan? Apapun, Aqish tahu and yakin sangat yang akk boleh bawak kereta akk tu.. Fisrt2 memang takut atau kekok but lama2 it will be fine.. Akk trust me.. Tu je kot.. Wasalam
 
 
 
 
     “To establish true self-esteem we must concentrate on our successes and forget about the failures and the negatives in our lives.”
– Denis Waitley    
 
 
 
     

 
 
 

Isnin, 14 Mac 2016

hargai

selagi ada nafas ini
belajarlah erti menghargai
belajarlah erti menyayangi
belajarlah erti nilai dan budi

kerana tatkala mata sudah terpejam
nyawa tiada dikandung badan
maka matilah segala isi hati
dan tika dan saat itu
tak guna aku diratap lagi!