Selasa, 16 September 2014

selamat menyambut hari malaysia



Ahad, 14 September 2014

pekena char kuey teow

Bercuti di serembannnn... Petang2 lepak kat stadium paroi..hehe... Apa lagi penuhkan masa lepak kat kedai makan bawah stadium..hehe... Alahai sedapnye char kuey teow dan cendol... Popia basah pun ada...sedap sangat...


Khamis, 11 September 2014

segmen : UPSR oh UPSR

salam semua.....cikgu ayu nak buat segmen ni..hehehehe... simple je tapi ada kena jawab sikit je soalan...utk mengimbau kenangan masa UPSR..dulu...hehehe... tahun ni tahun kedua ayu menjadi S/U peperiksaan UPSR sekolah...so dlm minggu ni dan minggu depan sibuk.... sebab...MINGGU DEPAN UPSR AKAN BERMULAAAA......

9..10...11...SEPTEMBER 2014...


macam biasa syaratnya simple je..jom baca di bawah..

1. buat entry bertajuk segmen : UPSR oh UPSR

2. tampalkan kuat2 banner segmen UPSR diatas ni kedalam entry kawan2 dan backlink kan ke entry ni ye..

3. kene jawab 3 soalan :
a) tahun bilakah anda menduduki peperiksaan UPSR?
b) apakah keputusan UPSR anda?
c) apakah subjek yang anda paling suka?
d) ucapan buat ayu yang sibuk uruskan UPSR..

# kepada kawan2 yang terlupa atau takde menduduki UPSR... masih boleh join segmen ayu ni...dan mereka hanya perlu jawab soalan (d) sahaja...hehehe.

4. dah siap....boleh la hantar....tampalkan url enty kawan2 ke ruangan komen di bawah yer...

segmen ni akan tamat pada : 11 SEPTEMBER 2014 jam 10 malam

cikgu ayu ucapkan berbanyak2 terima kasih diatas sokongan kawan2 semua...doakan ayu dpt menguruskan anak2 murid ayu sepanjang peperiksaan UPSR minggu depan ya....sama2 lah kita doakan kejayaan mereka... amin...

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !

ada masa lagi ni.....ayu nak sangat join segmen abg ben ni... serius abg ben dah lama tak buat segmen... dulu masa awal ayu berblog... segmen abg ben la yg bnyk ayu join.... kepada kawan2 yg nak join klik banner di bawah ye... nanti kene jawab soalan ye...



BEN ASHAARI

1. ayuinsyirah... nama blog ayu... ayu mula berblog pada tahun 2009... masa tu di maktab perguruan.. ayu berkongsi pengalaman di dlm blog ayu... hingga lah sekarang..ayu telah bergelar guru..baru je lima tahun menjadi cikgu...

2. ayu rasa kelebihan blog ayu ni... ayu suka bercerita...berkongsi cerita pasal anak murid ayu..pasal dunia keguruan dan juga ayu rajin buat segmen..hehehe

3. impian ayu..... menjadi partime blogger ni...ialah blog ayu dikenali seperti blog abg ben... kak mia... dan blogger yang berjaya lain... selain itu..ayu teringin sangat nak jadi mcm abg ben dapat pergi melancong free...hehehe... semoga impian ayu menjadi kenyataan...

ok...boleh hantar dah...