Khamis, 30 April 2015

segmen: saya sayang blog saya


om kita baca syarat2nya...
1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
3. buat tajuk " segmen: saya sayang blog saya "
4. macam biasa... letakkan banner diatas yer...simple je..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...

hehehe...simple je kan.....ayu buka segmen ni hingga 30/4/2015....hehehe....jam 10 malam

SENARAI PESERTA.

1. http://eatmakeread.blogspot.com/2015/04/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
2. http://syahmizaludin.blogspot.com/2015/04/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
3. http://thetroublemakersdiary.blogspot.com/2015/04/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
4. http://akutechikmolek.blogspot.com/2015/04/segmen-saya-sayang-blog-saya.html
5. http://akukidaldanbujang.blogspot.com/2015/04/slug-segmen-saya-sayang-blog-saya.html
6....

Isnin, 20 April 2015

AMALAN BULAN REJAB

Bulan Rejab merupakan bulan ketujuh mengikut kalendar Hijrah dan termasuk dalam salah satu daripada 4 bulan haram dalam kalendar Islam. Bulan-bulan haram ini merupakan antara bulan-bulan mulia dalam Islam. Antara catatan sejarah penting yang berlaku pada bulan ini adalah peristiwa Isra’ dan Mikraj yang berlaku pada 27 Rejab.

Rejab juga merupakan bulan Istighfar. Kita digalakkan untuk memperbanyakkan memohon keampunan daripada Allah subhanahu wa ta'ala.

Hanya tinggal 2 bulan sahaja lagi sebelum kita memasuki bulan Ramadhan. Agak-agak sempat tak kita bertemu Ramadhan pada kali ini?

Para sahabat sejak 6 bulan sebelum Ramadhan lagi sudah sibuk berbicara dan mempersiapkan diri untuk menyambut kedatangan bulan yang mulia ini. Bagaimana pula dengan kita?

InsyaAllah. Mulai dari saat ini, niatkan dalam diri masing-masing bahawa kita hendak mempersiapkan diri kita untuk bertemu Ramadhan. Moga-moga sekiranya kita tidak dapat bertemua Ramadhan pada kali ini, Allah memberi pahala atas segala niat kita.

Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 April 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Jumaat, 17 April 2015

sahabat selamanya

Semoga ukhwah persahabatan kami akan berkekalan hingga ke syurga.. Walaupun dah berlainan sekolah tapi kenangan kami pernah bersama2 berkerjaya di sekolah yg sama akan tetap dlm ingatan..